Dört yıllık eğitim fakültesi ya da fen edebiyat fakültesi mezunu olmak. Formasyon eğitimi almış olmak. Kamuda öğretmenlik için bir KPSS P121'den yeterli puanı almak. Bir yıllık zorunlu mesleki stajı tamamlamış olmak.
Eğitim öğretim kurumlarında görev yapmayı bekleyen binlerce öğretmen adayı, her yıl olduğu gibi bu sene de başvurularını e-Devlet üzerinden ya da il Milli Eğitim Müdürlükleri aracılığı ile gerçekleştirecekler. Müracaatları olumlu değerlendirilenler, eylül ayı itibariyle görevlerine başlayabilecekler.
Öğretmenlik mesleğine başvurmak için belirli bir yaş sınırı bulunmamaktadır. Yaş sınırlaması yerine, adayların eğitimini tamamlamış olması, sınavlardan geçmesi ve diğer mesleki gereksinimleri karşılaması önemlidir.
İlgili 18 soru bulundu
MEB öğretmenliğe ilk kez atanacaklar için 40 yaş sınırını kaldırdı. Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı.
KPSS-Öğretmenlik, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan eğitim kurumlarında kadrolu olarak öğretmenlik yapmak isteyen tüm adayların girmesi gereken sınavdır.
Üniversitelerin dört yıllık lisans, iki yıllık önlisans bölümlerinden mezun olan kişilerin yanı sıra emekli öğretmenler de ücretli öğretmenliğe başvurabilir.
Atanan öğretmenler en az 3 yıl boyunca sözleşmeli çalışmalıdırlar. 3 yıl sonunda kadroya geçiş yaparak 1 yıl da kadrolu olarak atandığı kurumda çalışmalıdır. Ancak 3 yılın dolmasıyla öğretmen evli olduğu halde aile birliği mazeretini kullanarak son 1 yılını eşinin yanında çalışarak doldurabilir.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen tarihleri arasında öğretmenler, "https://mebbis.meb.gov.tr" adresi üzerinden başvurularını gerçekleştirebilecek. MEB takvimi ile Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı bu yıl 19 Kasım 2023 tarihinde uygulanacak.
Mülakatta Birlikte Getirilecek Belgeler:
Mezun olunan okulun diploması, 2. Mezuniyetten sonraki eğitimi gösterir belge, meslekle ilgili sertifika, 3. Yabancı dil bilgisini kanıtlayabilecek sertifika, 4. Sosyal kültürel aktiviteler ve çalışmış olunan yerlerle ilgili belge.
ÖĞRETMEN ATAMASI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? Öğretmenlik ataması ön başvurusu https://ilkatama.meb.gov.tr adreslerinden alınacak. Adaylar yayımlanan duyuruda belirtilen sözlü sınav merkezleri listesinde, sınav merkezlerinden tercih yapabilecek.
KPSS sonuç belgesinde bulunan P3 puan türü kullanılarak 2 yıl boyunca yılda iki kere merkezi atamalar yapılır. Kurumsal atamalar da dediğimiz ara atamalar ise kurumların belirleyeceği tarihlerde yapılmaktadır.
Öğretmen maaşı 2023 verilerine göre ortalama 19.700 TL civarındadır.
Şurada Paylaş! GÜNCEL ÖĞRETMEN MAAŞI NE KADAR? 2023 Ocak-Haziran döneminde uygulanan yüzde 30 zammın ardından 1/4 öğretmen maaşı 15.965 TL oldu. Ocak zammından sonra en düşük öğretmen maaşı ortalama 12 bin 400 TL bandına yükseldi.
eleman.net verilerine göre, Sınıf Öğretmeni 2023 yılında ortalama 21.300 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Sınıf Öğretmeni , Ocak 2023 yılında ortalama 16.500 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 10.120 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
eleman.net verilerine göre, Sözleşmeli Öğretmen 2023 yılında ortalama 12.700 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Sözleşmeli Öğretmen , Ocak 2023 yılında ortalama 9.500 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 5.900 TL maaş alıyordu.
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Meslek Dersleri alanlarında lisans mezunu olmadığı/kalmadığı zaman ön lisans mezunu adaylara görev verilebilir.
Çocuk gelişimi öğretmeni olmak için ilk şart, üniversitelerin 2 yıllık ya da 4 yıllık eğitim veren eğitim bilimleri fakültesinde yer alan çocuk gelişimi bölümünden mezun olmaktır.
2023 yılı itibari ile 50 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Ücretli Öğretmen maaşları 11590 TL'dir. En düşük Ücretli Öğretmen maaşı 11400 TL iken, en yüksek Ücretli Öğretmen maaşı 13850 TL'dir. Güncel Ücretli Öğretmen maaşları çalışanların paylaştığı maaş bilgilerinden yola çıkarak hesaplanmıştır.
Çocuk Gelişimi lisans mezunu olanların, Lise çocuk gelişimi öğretmenliği için KPSS Genel Kültür, Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri oturumlarına girmesi gerekir. Ayrıca, pedagojik formasyon eğitimi almanız da önemlidir.
KPSS-B, Türkiye'de devlet kadrolarına personel almak amacıyla yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı sonucuna göre yapılan bir atama ve kadro türüdür. Kpss'de lise, önlisans ve lisans mezunları Kpss B sınavına katılırlar. Sınav 2 senede bir olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri