Boğazı nemlendirmek ve yumuşatmak için bitki çaylarını deneyebilirsiniz. Ihlamur, Ekinezya, Papatya, Adaçayı, Yasemin çayı içmek iyi gelecektir. Onun yanında ılık su ile bal karışımı ya da süt ile bal karışımı içmek kuru öksürüğe iyi gelen yöntemlerdendir.
Reflü kaynaklı öksürükleri önlemek için uyurken yüksek yastık kullanmakta fayda vardır. Kuru hava solunum yolunu tahriş ettiği için uyumadan önce ortamdaki nemin artırılması işe yarayabilir. Yatmadan önce bal ve bitkisel çay karışımı içmek boğazdaki mukusun gevşemesine yardımcı olur.
Bir bardak kaynar suyun içerisine bir diş sarımsak ve 2 adet tarçın ilave edin. 5 dk demlendikten sonra için. Öksürüğü anında kestiği biliniyor. Limonlu karabiber yöntemi Yeni kesilmiş çeyrek limonun üzerine biraz karabiber ve tuz serperek limonu bu şekilde emebilirsiniz.
En Hızlı Öksürük Kesici Yöntemler
Bir kaşık bal ve bir kaşık zencefil bunun için yeterli olacaktır. Öksürük için birebir çare olan ballı zencefil tüketmek iyi bir tedavi yöntemi olacaktır. Karabiber ve balı karıştırarak da öksürüğünüzü geçirebilirsiniz.
İlgili 18 soru bulundu
Pekmez ve karabiber karışımı, özellikle soğuk havalarda iyice artış gösteren hatta göğsü ağrıtacak kadar şiddetlenebilen inatçı öksürüğe iyi gelir. Uzmanlar yutkunma, nefes alma ve kuru öksürük gibi rahatsızlıklarda pekmezin karabiber ile kaynatılıp tüketilmesini tavsiye etmektedirler.
Geceleri ortaya çıkan, kuru ve balgamsız öksürük genellikle viral üst solunum yolu enfeksiyonuna ya da alerjiye bağlıdır. Geniz akıntısı, sinüzit ve gastroösefageal reflüye bağlı öksürükler çocuk uykuya daldıktan hemen sonra başlamaktadır. Egzersiz, hareket, gülme ve ağlama ile artan öksürük astıma işaret etmektedir.
Ihlamur, Ekinezya, Papatya, Adaçayı, Yasemin çayı içmek iyi gelecektir. Onun yanında ılık su ile bal karışımı ya da süt ile bal karışımı içmek kuru öksürüğe iyi gelen yöntemlerdendir. Kuru öksürük tedavisinde bulunduğunuz odanın kuru ve havasız olması öksürüğü tetikleyeceği için oda nemlendirici kullanılabilir.
Boğazda gıcık soğuk algınlığı sonrasında, alerjik bir durum olarak ya da sürekli sigara tüketiminden kaynaklanıyor olabilir. Gıcık ve ardından gelen kuru öksürük bir süre sonra rahatsızlık vereceğinden kısa sürede geçmesini sağlamak önemlidir.
Ananas suyu ve bal karışımını ılık durumdayken içebilirsiniz. Soğuk algınlığı ve öksürüğe ne iyi gelir sorusuna yanıt olarak portakal suyuna badem parçalarını ekleyip içebilirsiniz. İnatçı öksürüğe ne iyi gelir diye düşünüyorsanız ılık süt ve bal karışımı içmek boğazınızı rahatlatır.
Limon c vitamini içerdiği için soğuk algınlığınız varsa iyileştirecek, nefesinizi açacak öksürüğü de kesecektir.
Yatmadan önce bir okaliptüs pastili emmek veya göğse sürmek gece boyunca öksürmeden ve daha rahat uyumaya yardımcı olabilir. Hava kanallarını rahatlatmak için buhar da kullanabilirsiniz. Buhar boğazı yumuşatır ve öksürüğü azaltabilir. Odaya bir nemlendirici alarak bu sağlanabilir.
Gece yatarken ya da yemekle artan öksürük ise reflü hastalığı için tipiktir. Gece yatınca başlayan öksürük, kalp yetmezliği açısından uyarıcıdır. Gece veya sabah saatlerinde görülen öksürük ise sinüzit gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarında sık görülür.
Yatarken biraz dikleştirilmiş yastıkta yatmak ve aynı zamanda sırt üstü değil de yan yatmak öksürüğü engeller.
Tuzlu Gargara: Kuru kuru öksürmeler, boğazda kaşıntılara neden olacaktır. Tahriş olan boğazınızda bir süre sonra kuru öksürük ve ses kısıklığı yaşanır. Bu durumun önüne geçmek için tuzlu su ile gargara yapmalısınız.
LİMON SUYU
Limon C vitamini ve antioksidanlar içerir. Ayrıca ürettiğiniz tükürük miktarını da arttırır ve mukoza zarlarının nemli kalmasına yardımcı olur. Limon suyunu ılık su ve biraz da bal veya tuzlu su ile birleştirmek faydalarını en üst düzeye çıkarmanın en iyi yoludur.
Pekmez Tereyağı Karışımı Faydaları
Şiddetli öksürüğün geçmesi için ise en etkili yöntemlerden biri pekmez ve tereyağı karışımıdır. Pekmez ve tereyağı karışımının faydaları şöyledir: Şiddetli öksürüğü anında keser. Boğaz ağrısına iyi gelir.
Semptomlar tipik olarak 7 ila 10 gün arasında sürer. Daha şiddetli veya kalıcı bir soğuk algınlığı, grip veya sinüzit gibi başka bir durumun belirtisi olabilir. Boğazda gıcık öksürüğe neden olabilen bir dizi farklı alerjen vardır.
Öksürük şikayetinin 3-8 hafta arasında sürmesi ve bu süre zarfının sonunda gerileme göstermesi subakut öksürük olarak isimlendirilir. 8 haftadan daha uzun süreli devam eden öksürük ise kronik öksürük olarak tanımlanır.
Öksürük ile birlikte 3 günden uzun süren ateş, hızlı nefes alıp verme, nefes alma sırasında hırıltı, dudaklarda morarma, boğulur tarzda öksürük ve sonrasında kusma varsa doktora başvurulmalıdır.
Kuru öksürüğü üretken olmayan yani balgam çıkarılmayan öksürük olarak tanımlayabiliriz. Islak öksürükte ise balgam çıkartılır. Genellikle bakteriyel pnömonilerde balgamlı öksürük olurken koronavirüs ve grip gibi viral pnömoni durumlarında balgamlı öksürük olur.
Pekmez ve limon karışımı uzun süre geçmek bilmeyen boğaz hırıltısının bitmesini sağlar. Daha rahat nefes alış-verişine yardımcı olur. Şiddetli öksürüğü dindirerek boğazları rahatlatmaktadır. Antioksidan özelliği sayesinde vücudu toksinlerden koruyarak iç organların daha sağlıklı kalmasını sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri