Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Milli Eğitim Bakanlığı Teşkilat ve Görevlerine İlişkin Kanun'a ilişkin yapılacak yeni düzenleme ile başkasının yerine merkezi bir sınava giren ve "joker" olarak adlandırılan kişiler ile gerçek adaylar, bir yıldan 4 yıla kadar hapis cezası ile yargılanacak.
MADDE 268 – (1) İşlediği suç nedeniyle kendisi hakkında soruşturma ve kovuşturma yapılmasını engellemek amacıyla, (Değişik ibare: 5377 – 29.6.2005 / m.30) “başkasına” ait kimliği veya kimlik bilgilerini kullanan kimse, iftira suçuna ilişkin hükümlere göre cezalandırılır.
Bu makalemizde sınava başkasını sokmak suçu hakkında Yargıtay kararları doğrultusunda genel bilgi vereceğiz. Sınava başkasını sokmak suçu Türk Ceza Kanunu'nda ayrıca düzenlenmiş bir suç değildir.
Bu çerçevede söz gelimi sınavda kopya çekemez, kopya veremez, bir başka öğrencinin yerine sınava giremez, kendi yerine bir başkasını sınava sokamaz, başkasının yazdığı metni kendi yazmış gibi, başkasının ürettiği fikirleri kendisininmiş gibi sunamaz (intihal).
Evet. Tarayıcı değiştirip değiştirmediğini, girdiğin sekmeleri, ya da yaptığın işlemleri, izleyiciler üzerinden görebilirler.
İlgili 26 soru bulundu
SORU: Sınav güvenliği nasıl olacak? CEVAP: Sınav esnasında her öğrencinin öğrenci numarası ekranına yansıyacak eğer ekran görüntüsü alınırsa bu öğrencinin numarasını yansıtacaktır.
Kaan Zülfikar Deniz (Ankara Üniversitesi): “Online sınavlar için kullanılması gereken bir sistem var. O da sınavda bireye özgü testler verilmesi. Bu sistemde öğrenci hiçbir şekilde kopya çekemez.
Sınava nereden katılabilirim? - Sınava internet erişimi olan bilgisayar, akıllı cep telefonu, diz üstü bilgisayar vb. cihazlar ile istediğiniz yerden katılabilirsiniz.
Kopya çekerek bir işe giren kişinin kazancı ise haram olmaz. Çünkü emeğinin karşılığını almaktadır. Kopya çeken kişi helallik almasına imkânı olmadığı için tövbe istiğfar etmelidir.
Betten, "Bir öğrencinin uzaktan eğitimde kopya çekmesi günah mıdır?" diye sorunca Hatipoğlu "Kopya her ortamda, her durumda diğer kişilerin kul hakkına girmek olur" cevabını verdi.
Hocam tutanağını idareye verirsin. ordan rehberlik servisi ve disipline yönlendirilir. cezası ile birlikte not kısmına da K yazarsın olur biter..
✓ Sınavlarda kopyaya teşebbüs etmenin cezası “Kınama” dır. ✓ Sınavlarda kopya çekmek veya çektirmenin cezası yükseköğretim kurumundan 1 yarıyıl uzaklaştırmadır.
Bandajı çıkarılmış şeffaf pet şişe içerisinde su hariç içecek, yiyecek vb. gıda/tüketim maddeleriyle, Kutu/şişe içerisinde ilaçla gelmeleri kesinlikle yasaktır.
Adaylar ve görevliler yanlarında alyans, şeffaf numaralı gözlük, başörtüsü için kullanılan boncuklu-boncuksuz toplu iğne, metal para, anahtarlıksız basit ev anahtarı, ulaşım kartı, basit tokalı kemer, basit tel toka, basit piercing, şeffaf pet şişe içerisinde su ile sınava katılabilecek.
Sınavda kopya çektiği tespit edilen adayın sınavı, Yönetim Kurulu kararıyla iptal edilecek. Bu aday, sınavın yapıldığı tarihten itibaren 2 yıl süreyle Başkanlık tarafından yapılan hiçbir sınava aday olarak başvuramayacak ve giremeyecek.
"Bulunan paranın sahibi çıkar ve kendisine ait olduğunu ispat ederse teslim alır" diyen Diyanet, bu nedenle bulunan paranın, sahibine verilmek üzere alanın yanında 'emanet' durumunda olduğunu vurguladı. Diyanet, "Bulunan parayı elinde bulunduran kimse bunu bir süre ilan eder ve bekler" dedi.
Çalıştığınız yerde kullanılan elektrik bir kamu malı olduğu için -çay içmek vb. gibi- özel ihtiyaçlar için kullanılmamalıdır. Kamu malı olan elektrik kamuya hizmet üretme dışında özel ve şahsi ihtiyaçlar için bir şekilde kullanılmışsa, kullanılan elektriğin bedelinin devlete ödenmesi uygun olur.
Başka malları, mülkü kabul edilir. Onları verince almak haram olmaz. Haramdan topladığı malları, kendi helal malı ile yahut birbirleri ile karıştırsa, buna Mülk-i habîs denir. Bu habis karışımdan verince, haram olduğunu tanımadığı malı, parayı almak caiz olur.
Uzaktan eğitim sisteminden yapılan sınavlarda herhangi bir nedenle (elektrik kesilmesi, bilgisayarın donması, internetin kesilmesi) sınavdan çıkan öğrenci tekrar sınava giremez. Sınav saati geçtikten sonra o sınav için yapılacak bir şey yoktur.
Online olarak gerçekleştirilen Açıköğretim Lise sınavlarına giren adaylar aynı internet IP'si üzerinden aynı bilgisayar veya başka cihaz ile sınav soruları hakkında arama yapıldığında, sistem kopya uyarısı algılıyor. Bu durumda ekranda AÖL sınav iptal uyarısı beliriyor. Bu durumda girmiş olduğunuz sınav iptal ediliyor.
Süresi biten bir sınava bir daha giriş yapılamaz. Sınavlarınızın süresi soru bazlı değil, toplam süre bazlıdır.
AÖF online sınavında her ders için 20 soru ve 30 dakika süre verilecek, sınav sırasında öğrencilerden mikrofon yada kamera açılması istenmeyecek.
sınavda kamera açık olacak. teşekkürler. Bu konu kilitli. Soruyu izleyip yanıtı yararlı olarak oylayabilirsiniz, ancak bu konuya yanıt veremezsiniz.
Evet, online sınavlarda sekme açılmadı durumunda sistem otomatik olarak bunu tespit ediyor. Bu tespit sonrası sınav geçersiz sayılıyor. Bazı online sınavlarda kamera destekli yapılıyor ve bunlarda sağa sola bakmak dahi yasak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri