3. Kamera ve kimlik denetimli online sınavlarda belirtilen saatlerde uzaktan eğitim sisteminde gözetmenlerin talimatlarına uymak zorunludur. Tüm öğrenciler kamera açmak zorundadır. Kameralarını açmayan, kimliklerin göstermeyen öğrenciler sınava alınmayacaktır.
Final sınavında uygulanmayacaktır. SORU: “Kamera Erişim İzni” onaylandığı takdirde sınav boyunca kamera açık olacak mı ? CEVAP: Onay verildiği takdirde anlık olarak bir defaya mahsus görüntü kaydetmektedir. Bunun dışında herhangi bir görüntü kaydetmemektedir.
Evet. Tarayıcı değiştirip değiştirmediğini, girdiğin sekmeleri, ya da yaptığın işlemleri, izleyiciler üzerinden görebilirler.
Ayrıca sınav boyunca da mikrofon, kamera ve hoparlörünüzün açık olması gerektiğini unutmayınız.
Evet, online sınavlarda sekme açılmadı durumunda sistem otomatik olarak bunu tespit ediyor. Bu tespit sonrası sınav geçersiz sayılıyor. Bazı online sınavlarda kamera destekli yapılıyor ve bunlarda sağa sola bakmak dahi yasak.
İlgili 42 soru bulundu
Herhangi bir nedenle kamerasını kapatan mikrofonunu kapan öğrenciler sınavdan atılacaktır. 3. Kamera ve kimlik denetimli online sınavlarda belirtilen saatlerde uzaktan eğitim sisteminde gözetmenlerin talimatlarına uymak zorunludur. Tüm öğrenciler kamera açmak zorundadır.
Online sınavlara katılabilmeniz için internet bağlantısı olan bir bilgisayardan sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. İnternet bağlantısı olan bilgisayar temini sorumluluğu tümüyle öğrenciye aittir. Tablet ve cep telefonu kullanmanız tavsiye edilmemektedir.
Kaan Zülfikar Deniz (Ankara Üniversitesi): “Online sınavlar için kullanılması gereken bir sistem var. O da sınavda bireye özgü testler verilmesi. Bu sistemde öğrenci hiçbir şekilde kopya çekemez.
Tüm öğrencilerin sınav esnasında kameraları ve mikrofonları açık olmalıdır. Sınav boyunca öğrenciler kamera ve mikrofonlarını kapatmamalıdır. Aksi bir durum kopya sayılacaktır.
Ne açarsa açsın kopya olur zaten ama işin etik kısmını geçersek arkadan açtığı PDF, PPT gibi dosyalar sınav sisteminde görünmez.
Tüm kameralar izlenir , uygunsuz harekette bulunanlar ( özellikle soruların tamamının altını çizerek çözenler) tespit edilerek ÖSYM sınavlarından 3 ay men edilir .
Uzaktan eğitim sisteminden yapılan sınavlarda herhangi bir nedenle (elektrik kesilmesi, bilgisayarın donması, internetin kesilmesi) sınavdan çıkan öğrenci tekrar sınava giremez. Sınav saati geçtikten sonra o sınav için yapılacak bir şey yoktur.
Buna göre, kopya çeken öğrencinin ders puanı alanına "K" kopya, mazeretsiz olarak sınava girmeyen, performans ve proje çalışmasını teslim etmeyen öğrencinin ilgili ders puan hanesine "G" yazılacak.
AÖF online sınavında her ders için 20 soru ve 30 dakika süre verilecek, sınav sırasında öğrencilerden mikrofon yada kamera açılması istenmeyecek.
Kamera açmanın zorunlu kılınması da yasal değil.
- Sınava internet erişimi olan bilgisayar, akıllı cep telefonu, diz üstü bilgisayar vb. cihazlar ile istediğiniz yerden katılabilirsiniz.
Sınavlara cep telefonu ile girebilir miyim? Sınav binasının girişinde öğrencilerin üstü aranacak ve üzerinde cep telefonu olan öğrenciler sınav binasına giremeyeceklerdir. Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için öğrencilerimizin sınav yapılacak binalara girerken yanlarında cep telefonu bulundurmamaları gerekiyor.
E-sınavı ile merkezi ehliyet sınavı arasında soru sayısında değişiklik yoktur fakat E-sınavının süresi 45 dakikadır. Sınavdan başarılı olabilmeniz için en az 70 puan (35 DOĞRU ) almanız gerekmektedir. Her soru 4 şıklıdır.
Online olarak gerçekleştirilen Açıköğretim Lise sınavlarına giren adaylar aynı internet IP'si üzerinden aynı bilgisayar veya başka cihaz ile sınav soruları hakkında arama yapıldığında, sistem kopya uyarısı algılıyor. Bu durumda ekranda AÖL sınav iptal uyarısı beliriyor. Bu durumda girmiş olduğunuz sınav iptal ediliyor.
Sınav ekranı yanında farklı bir sekme açarak soruları Google'da aratarak, İkinci bir ekran varsa oradan hayli hayli kolayca kopya çekilebilir, Bluetooth kulaklık ile canlı kopya çekebilirsin, Yine ders notlarını bilgisayardan açıp Ctrl+F tuşu ile notların içinden soru cevaplarını arayabilirsin.
Sınava giriş belgelerinde bulunan ve sınava girilecek binanın konum bilgilerinin gömülü olduğu QR kod, adayların sınav yerlerini öğrenmelerini kolaylaştıracak.
Uzaktan sınavlar genel olarak online olarak yapılır. Sınava girecek adaylara bu sınavlar link olarak veya nadiren pdf gibi farklı materyallerle ulaştırılır. Sınav sorularının önceden belirlenen sürede aday tarafından yanıtlanması ve kuruma iletilmesi beklenir.
Süresi biten bir sınava bir daha giriş yapılamaz. Sınavlarınızın süresi soru bazlı değil, toplam süre bazlıdır.
Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Milli Eğitim Bakanlığı Teşkilat ve Görevlerine İlişkin Kanun'a ilişkin yapılacak yeni düzenleme ile başkasının yerine merkezi bir sınava giren ve "joker" olarak adlandırılan kişiler ile gerçek adaylar, bir yıldan 4 yıla kadar hapis cezası ile yargılanacak.
*e-sınav sonuçlarınızı sınav bitiminde öğrenemezsiniz (sınav sonunda çıkan önizlemeye izin verilmedi uyarısı bu anlama gelir).
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri