Mezuniyet Not ortalaması (AGNO)'nı, (2.00) tutturamayan öğrenci, mezun olamaz. Bu durumdaki öğrenciler öncelikle DD ve DC bağıl notu aldıkları derslerden bazılarını tekrarlayarak ortalamalarını 2.00 veya üzerine çıkarmayı hedeflerler. AGNO'ları 2.00'in üzerine çıkan öğrenciler, mezuniyete hak kazanırlar.
Lisansüstü öğreniminde, öğrencinin bir dersten başarılı sayılabilmesi için, yarıyıl sonu başarı notunun en az CC olması gerekir. CC şartlı geçer yarıyıl sonu başarı notu olup, not yükseltmek için bu notların alındığı dersler eğitim öğretim süresi içinde tekrar edilebilir.
Sınıf ortalamasının kişinin notuna bir etkisi yok.
Tüm derslerin kredisi ile notu çarpılır. Daha sonra bu işlem tüm dersler için uygulanır. Çıkan sonuçlar toplanır ve tüm derslerin toplam kredisine bölünür. Çıkan sonuç öğrencinin o dönemki ortalamasını vermektedir.
İlgili 27 soru bulundu
Kaldığınız veya geçtiğiniz bir dersi tekrar aldığınızda en son aldığınız not ortalamaya etki eder. Daha önce alınan notların etkisi olmaz. Ayrıca aldığınız ders, en son aldığınız döneme etki eder. Bir sonraki sene verirsen, o dönemin değil, verdiğin dönemin ortalaması artar.
1,80'in altında olan öğrenci o yarıyılda başarısız sayılır. Genel not ortalaması (GNO) 2.00'nin altında ve Dönem not ortalaması (DNO) iki yarıyıl üst üste 1.80'in altında olan öğrenciler üst dönemden ders alamazlar. Bu öğrenciler Genel not ortalamalarını 2.00'ye yükseltene kadar sınıf tekrarı yaparlar.
1) Bir dersten AA, BA, BB, CB, CC notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. 2) Bir dersten DC ve DD notlarından birini alan öğrenci o dersi şartlı başarmış sayılır. 3) Bir dersten FD ve FF notlarından birini alan öğrenci o dersi başaramamış sayılır.
2,00′ın altında bir Genel Not Ortalaması getirirseniz, koşullu geçtiğiniz derslerden kalırsınız. Ve sonraki sene ilgili dönemde kaldığınız dersi tekrar alırsınız.
Yıl sonu başarı puanı en az 50 olan öğrenciler sınıfını doğrudan geçmiş olacaklar. 50 puanın altında kalan, zayıf dersi bulunan öğrenciler sorumlu olarak bir üst sınıfa geçecekler.
Bir dersten (DC) ve (DD) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi koşullu olarak başarmış sayılır. Mezuniyette koşullu başarılı notların, başarılı kabul edilebilmesi için öğrencinin AGNO'sunun en az 2.00 olması gerekir, öğrenciler ilgili derslerin sınavına tekrar girerek notlarını yükseltebilir.
Öğrencilerinin takdir veya teşekkür alması genellikle dönemlik not ortalamalarına dayanır. Yani 1. Dönem not ortalaman 2. Dönemi etkilemez.
Maksimum 2,3 puan artar ortalaman.
Yani 4 saatlik bir dersin ortalamanıza katkısı oldukça fazladır. Yaklaşık olarak 9 puan götürüsü vardır. Bu dersin ortalama olarak ortalamanıza 4-6 arasında bir katkı sağladığını söyleyebiliriz. Ders saati arttıkça dersin etkisi de o oranla artacaktır.
Ders Ortalamaları
40/20 = 2 dir. Yani 60 puan aldınız bir ders ortalamayı 2 puan etkileyecektir.
70,00 – 84,99 puan aralığında olanlar teşekkür belgesi alırken 85,00 ve daha üstü bir puana sahip olanlar takdir belgesi alıyorlar.
a) 70,00-84,99 arasındakileri teşekkür belgesi, b) 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi, c) Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirir. NOT ORTALAMASI NASIL HESAPLANIR?
İşte, o konu hakkında MEB'den alınan detaylı bilgiler. 2021-2022 eğitim öğretim dönemi itibariyle liselerde sınıfta kalma uygulaması devam edecek. Lise 9, 10, 11 ve 12. sınıflarda yıl sonu ortalaması 50'nin altında olanlar ve 3 dersten kalan öğrenci doğrudan sınıf tekrarı yapacak.
Aşağıda örnekler halinde puanların nasıl hesaplanacağı verilmiştir. Lise birincisinin ortalaması 96 olsun. 96*5=480, 480*0,12=57,6 Bu 57,6 puan adayın sınavdan aldığı ham puanlara eklenerek yerleştirme puanı ortaya çıkar.
Örneğin öğrencinin diploma notu 70 ise 70×5=350 OBP puanı olacaktır. Benzer şekilde diploma notu 50 olan öğrenciye 50×5=250 ve 100 olan öğrenciye 100×5=500 OBP puanı verilecektir. ÖSYM yerleştirme puanına eklenecek puan hesaplamasını OBP'yi 0,12 katsayısı ile çarparak yapmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri