Oryantasyon, işe ve kuruma uyum konusunda yeni personellerin alışma süreçlerini hızlandırıyor. Bunun yanı sıra, kurumun yapısıyla ilgili ya da yemek ve ulaşım gibi akla gelebilecek pek çok bilgi, yeni çalışanların iş ortamına kısa sürede adapte olabilmeleri açısından bir hayli önem taşıyor.
Fransızca orientation kelimesinin Türkçe söylenişi oryantasyondur. İşe yeni başlayan çalışanların gereken tüm bilgileri edinmesi ve kısa sürede işe adapte olması için yapılan bir eğitimdir. Sadece eğitim verilmekle kalmaz aynı zamanda kişinin bu eğitime ve işe uyup uymadığı da denetlenmiş olur.
Üniversiteye yeni kayıt yaptıran bütün öğrencilerin bu programa katılmaları zorunludur.
Dersler başlamadan hemen önce başlayan oryantasyon döneminde kabul aldığınız okul hakkında temel bilgilere sahip olmanız sağlanır. Böylece okulun bir parçası olmak sizin için daha kolay hale gelir. Üniversitenin sosyal ve akademik yapısı ve sunduğu imkanları tanımak için oryantasyon programları idealdir.
Oryantasyon eğitimi, bir kurumda yeni işe alınan çalışanın işe alışması ve kuruma uyum sağlaması için düzenlenen eğitim programıdır. Kurumların işe alım süreçlerinde kritik bir yere sahip olan oryantasyon eğitimi, çalışanların işe ve çalışma arkadaşlarına adaptasyonunun hızla sağlanması açısından büyük önem taşır.
İlgili 31 soru bulundu
Oryantasyon eğitimi, işletmelerde modern yönetim anlayışının bir gereğidir. Personelin işin gerektirdiği bilgiye ve iş deneyimine sahip olmaması oryantasyon ihtiyacı doğurur. Oryantasyon eğitimi, personel işe başladığında işe alıştırma amacıyla verilen eğitimlerdir.
İşbaşı/oryantasyon eğitimleri her çalışan için 2 saaten az olamaz ve bu eğitimlerin süreleri Temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin süresinden düşülemez.
Katılım 100 kişi ile sınırlı olmasından kaynaklı erken giriş yapmanız önemle tavsiye edilir. Oryantasyon programına katılım tüm aday öğrenciler için ZORUNLUDUR.
Uyum haftası zorunlu değil ve devamsızlıkları etkilemiyor. Ancak eğitimciler tarafından katılım sağlanmasının önemli olduğu bildiriliyor.
Üniversite Oryantasyonu Ne Demektir? Üniversitenin ilk günleri, öğrenimine yeni başlayan öğrenciler için genellikle oryantasyon faaliyetleri eşliğinde geçer. Oryantasyon kapsamında öğrencilere okulun işleyişi, yerleşkeleri, sosyal alanları ve akademi haricinde faaliyet gösteren birimleri tanıtılabilir.
Başvuru sonuçları ekim ayının ilk haftasında tamamlanarak ilan edilir. Bu sıralama bir yıl süreyle geçerlidir.
Usta öğretici oryantasyon eğitiminin süresi 1 aydır. Bu kurs programına düzenli katılım sağlanıp eğitim sonunda yapılacak sınavlarda başarılı sayılanlar usta öğretici oryantasyon belgesi almaya hak kazanırlar.
Üniversite Oryantasyon Programı Nedir? Üniversiteye yeni kayıt yaptırmış öğrencileri, ders programlarına başlamadan önce üniversitenin işleyişi, akademinin dışında faaliyet gösteren birimleri, yerleşkeler ve öğrencilerin faydalanabilecek alanları ile ilgili bilgileri paylaşmak üzere hazırlanan programlardır.
Yeni çalışan oryantasyonu, yeni bir ekip üyesini işyerine sokma sürecini ifade eder. Bu süreç genellikle birkaç günden bir haftaya kadar sürer; bu bağlamda oryantasyon eğitimi süresi aslında kurumdan kuruma ve adayın işe alındığı pozisyona göre de değişkenlik gösterebilir.
Usta Öğretici Oryantasyon Eğitimi 'ne Kimler Katılabilir? – Görev alacak ücretli uzman ve usta öğreticiler usta öğretici oryantasyon eğitimine katılabilir. – Ücretli uzman ve usta öğreticiler (Lisans mezunu ve üstü), Ön lisans mezunu, Meslek lisesi mezunu, yeterlilik belgesi olan kişiler katılabilir.
Halk Eğitimi Merkezlerinde görev yapan/yapacak olan öğretmenler, kadrolu usta öğreticiler, görev alacak Ücretli Uzman ve Usta Öğreticilerin derse girebilmesi için usta öğretici oryantasyon eğitimini alması gereklidir.
Oryantasyon Programı süresince, çalışanların kuruma uyum sağlamalarına yardımcı olacak bilgiler genellikle tanıtım veya buz kırma aşamasında aktarılıyor. Ayrıca, kuruma karşı sorumluluklarının farkına varan yeni çalışanlar ve şirket arasında sıkı sıkıya bağlı bir “biz” bilinci ortaya çıkmasına yardımcı olunuyor.
Oryantasyon; yönlendirme, yön verme, kılavuzluk etme, Fransızca orientation sözcüğünün Türkçe söylenişi.
Oryantasyon bozukluğu, bir kişinin çevresini, zamanı ve hatta kendi kimliğini doğru bir şekilde algılama ve anlama yeteneğindeki bir bozulmayı ifade eder. Bu durum bilişsel bozukluk, nörolojik bozukluklar veya psikolojik travma gibi çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri