Aracınızdaki soğutma sıvısı normalde sarı, yeşil, mavi yada kırmızı renkte olmalıdır. Radyatör bozulduğunda, kirletici maddeler sıvının rengini bozar ve paslı yada yağlı bir renge dönüşür. Kontamine olmuş bir sıvı, akışkanlık hususi durumunu kaybeder ve motoru bereketli bir halde soğutmada başarısız olur.
Motor Hararetinin Yükselmesi
Burada radyatörün görevi ise ısıyı dengelemek ve motorun hararet yapmasını engellemektir. Ancak radyatörde bir arıza, tıkanma oluşmuş ise ısı yükselecektir. Bu ısı yükselmesinin sebebi radyatör ise aracınız yokuş aşağı doğru hareket etse bile motor soğumayacaktır.
Rezistans çalıştırılarak depodaki su ısıtılır. Oto radyatör temizleme makinesinin deposuna oto radyatör temizleme sıvısı eklenir. Makine yardımıyla yapılacak kimyasal işlem ortalama 45 dakika boyunca makine ve radyatör arasında dolaştırılmalıdır. Kimyasal madde ile yapılan işlem bittiğinde, durulama işlemi tekrarlanır.
Kullanım amacı: Kireç kalıntılarını, kir kalıntılarını, korozyon ve çamur kalıntılarını gidermek için kullanılır. Kullanım şekli: Suyun içerisine önerilen oranda dökülerek araç, 30 dakika rölantide çalıştırılır. Ardından durulanır ve antifiriz koyulur.
Radyatör (petek) vanalarının açma işlemi için şu adımları uygulayabilirsiniz; Vanayı Kontrol Edin: Petek vanalarının üzerinde çoğu zaman açma kapama yönü yer alır. Eğer bu bilgilendirme yoksa vanayı saat yönünün tersine çevirin. Bir nevi sola doğru çevireceksiniz.
İlgili 44 soru bulundu
6 adımda radyatörünüzün (peteğinizin) havasını alın:
Bir havlu ve bir sürahi alın ve her ikisini de radyatördeki hava tahliye vanasının altına yerleştirin. 3. Boşaltma anahtarını takın ve yavaşça, saat yönünün tersine çevirin. 4. Hava kaçacak ve bir tıslama sesi duyacaksınız.
Kalorifer peteği tıkandığında aracın motoru tarafından ısıtılan sıcak su peteğin içinde gezemez ve aracınızın kaloriferi ısıtmaz. Tıkanmaya en büyük sebep araçta antifrizli su karışımı kullanmamak yada eksildiği için sürekli su tamamlanarak antifriz konsantrasyonu azalmış soğutma suyudur.
arabanızın radyatörünü temizlemek istiyosanız. su haznesine. bi bulaşık tableti atmanız yeterli olacaktır.
Radyatör,Klima ve Silindir bloklarındaki sızıntıları önler,tüm çatlakları kapatır.
Peteğin içerisine aşındırıcı özelliği olmayan bir deterjan sıkın. İçerisinde tortular bulunabilen sirke gibi malzemelerle kalorifer temizliği yapmamaya özen gösterebilirsiniz. Çünkü tortu da zamanla birikerek kaloriferde kirlenmeye neden olabilir. Petek temizleme fırçası yardımıyla peteğin içini fırçalayın.
radyatör tam ısınmadan belli bi dereceye gelsin. ama çok ısınmasın. kapağı açabilceğiniz kadar 10'dan sonra kapağı açın. ordan bi miktar su çıkacak. eee yine araba çalıştırın eee. hafif gaz verin ordan bi parça su taşsın. geri kapatın kapağı. oga hava alınmış demektir arkadaşlar.
küf ve çamur ile dolup tıkanan araba radyatörlerinin şiş yardımıyla içinin temizlenmesi hadisesidir. halk arasında ve sanayideki esnaf arasında yaygın kullanım şekli budur şişlemek çünkü bildiğimiz şiş yardımıyla radyatörün tıkanan gözenekleri temizlenmektedir.
Motor sıcakken alüminyumda ısınacağından oto radyatör temizleme sıvısındaki kimyasal maddenin zararı neredeyse 10 kat fazla zarar verir.
Radyatör kapağından su sızıntısının olması, kapağın arızalı olduğunun belirtisidir. Radyatör kapağı arıza belirtilerinden birisi de aracın hararet yapmasıdır. Seyir halindeyken araç hararet ısısı yükseldiğinde, soğutma sıvısı radyatör kapağından sızmaya başlayacak ve motordan buharlar çıkacaktır.
Motoru çalıştır bir iki dakika stop et motor çok soğuk olmasın hararet çeyrekte gibi, radyatör kapağını aç kapağı açar açmaz su dökülmesi gerekir kendinden, kapağı kaldırdıktan sonra su ağzına kadar duruyorsa sorun yok eksikse su veya sulu antifiriz ekleyebilirsin.tekrar çalıştır 10 saniye biraz gaz ver, tekrar kapağı ...
Kullanımı Motor çalıştırılır ve tüm ısıtıcı kontrolleri sıcak konumda olacak şekilde motor çalışma sıcaklığına getirilir. F6 Radyatör Çatlak Tıkayıcı, içerisinde yeterince soğutma sıvısı bulunan radyatöre eklenir.
Kullanmadan önce, aracın motoru sıcak olmalı ve radyatör haznesi temiz olmalıdır. Araç soğutma suyu deposuna bir şişe Brio Radyatör Delik Tıkama ekleyiniz. Havalandırma sistemini sıcakta açınız ve aracı en az 10 dakika rölantide çalıştırınız. 300 ml Brio Delik Tıkama, 12 litreye kadar soğutma tankları için yeterlidir.
Şişe iyice çalkanır, 1 şişe Wynn's Radyatör Çatlak Tıkayıcı, eğer soğutma sistem devresi 2 hortumlu (çıkış ve geri dönüş hortumu) ise genleşme tankından, eğer soğutma sistemine tek hortumlu taşırma tankı bağlanmış ise direkt radyatörden eklenmelidir. Gerekirse soğutma sıvısı ile tamamlama yapılır.
Sirke asidi çok daha zayıftır, amatör kullanım için güvenli sayılır. Büyük reaksiyonları başlatamaz, normal suyla durulamak yeterli olabilir. Ancak süre ve sıcaklık tamamen tecrübeye kalmış. Kireci ya mekanik yollarla ya da asitle çözebilirsiniz, başka bir yol yok zaten.
Hayır kesinlikle yapmayın. Su ısıtıcısının içindeki metal, krom alaşımlı paslanmaz çelik olduğu için porçöz limon tuzu ve sirkeden kısa vadede etkilenmezler ve zaten sürekli ısınmazlar.
Motor bloğu erozyona uğruyor. Alüminyum sistemde siyahtır, demir blok kahverengi pas verir, bakırlı radyatörler varsa turuncu pas verir. İlk bakışta sağlıklı görünen antifriz döküldüğü yerde sarımsı leke bıraktığı için antifiriz markasını değiştirmiştim.
500 TL - 2.000 TL
Profesyonel ve güvenilir Oto Radyatör Temizleme hizmeti almak istersen talep oluşturabilir, gelen Oto Radyatör Temizleme fiyatlarını karşılaştırabilir ve ihtiyacını kolayca karşılayabilirsin.
Birde kalorifer tesisatınızdaki borularda zamanla açılmalar sızıntılar görülmektedir. Antifiriz kullanılan kalorifer tesisatlarında kaçak oranı daha yüksek olarak gözlemlenmiştir. Tüm bunlar kombi sistemine antifiriz dökme olayının zararlı kısımlarıdır.
Kalorifer peteğinin tıkanmasındaki en büyük neden birçoğumuzun aksatmış olduğu antifriz eksikliğidir. Motor soğutma suyuna koyulan antifrizin korozyon oluşumunu engelleme özelliği vardır. Aracın soğutma sıvısı bölümüne antifriz yerine su koyulduğunda korozyon oluşacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri