Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Oturduğum yerin zemini sağlam mı?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Oturduğum yerin zemini sağlam mı?

- Öncelikle https://tdth.afad.gov.tr adresi üzerinden giriş yapılmalıdır. - Bu site üzerinden e-devlet bilgileri ile beraber giriş yapılabilir. - Türkiye deprem tehlike haritası sayfasına buradan doğrudan bağlantı kurulur. - Adres sorgulama linkine tıklamak suretiyle gerekli bilgileri buradan yazılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

Zemin sağlamlığı nasıl öğrenilir?

https://tdth.afad.gov.tr adresinden e-Devlet bilgileri ile giriş yapmalısınız. Açılan platform üzerinden Türkiye deprem tehlike haritasına erişmeli ve adres sorgulama aracıyla kendi adres bilgileriniz üzerinden sorgulama yapmalısınız.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: afetsonrasi.com

e-Devlet evimin zemini sağlam mı?

E-Devlet Üzerinden Deprem Riski Sorgulama

İlk olarak https://tdth.afad.gov.tr adresi üzerinden e-devlet bilgileri ile beraber sisteme giriş yapılmalıdır. Buradan Türkiye Deprem Tehlike Haritası sayfasına direkt olarak bağlanılır. Adres sorgulama butonuna tıklanır ve gereken adres bilgileri (il, ilçe, köy, mahalle vb.)

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: emsal.com

Oturduğum yerde deprem riski var mı?

İkamet ettiği semtin deprem riskini sorgulamak isteyen vatandaşların, https://tdth.afad.gov.tr adresinden TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yaparak ikamet ettikleri bölgenin koordinat ve adres bilgilerini girmeleri yeterli.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hepsiemlak.com

Evimin depreme dayanıklı olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?

Bakanlık onaylı firmalara başvuru yaparak kentsel dönüşüm kanunu kapsamında riskli yapı testi yaptırmak mümkündür. Bu firmalar, uzman mühendisler tarafından yapılan yapısal analizler ve testler sonucunda binanın depreme karşı dayanıklılığı hakkında detaylı bir rapor sunarlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ruuf.com.tr

En Riskli Bölgeler Hangisi? | Sağlam Bina Mı, Sağlam Zemin Mi?

İlgili 22 soru bulundu

Soru cevap kısmı

AFAD zemin sorgulama nasıl yapılır?

Buna göre "tdth.afad.gov.tr/TDTH/" linkine tıklandığında e-Devlet kullanıcı bilgileriyle uygulamaya giriş yapılıyor. Uygulamadaki, "adres sorgulama" bölümünden il, ilçe ve mahalle bilgileri girilerek bölgenin deprem tehlike durumu öğrenilebiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aa.com.tr

Deprem dayanıklılık testi ücreti ne kadar?

Depreme dayanıklılık testi ücretleri, binanın yüksekliği ve özelliğine göre 20 bin TL'den başlayıp 100 bin TL'ye kadar çıkıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bigpara.hurriyet.com.tr

Evimin zemin etüdünü nasıl öğrenebilirim?

- Öncelikle https://tdth.afad.gov.tr adresi üzerinden giriş yapılmalıdır. - Bu site üzerinden e-devlet bilgileri ile beraber giriş yapılabilir. - Türkiye deprem tehlike haritası sayfasına buradan doğrudan bağlantı kurulur. - Adres sorgulama linkine tıklamak suretiyle gerekli bilgileri buradan yazılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

Evimin altında fay hattı geçiyor mu?

Evimin altından fay hattı geçiyor mu e devlet sorgulaması için T.C. kimlik no ve şifrenizle e-devlet sitesine giriş yaptıktan sonra arama bölümüne Türkiye Deprem Tehlike Haritaları yazarak AFAD uygulamasına bağlanabilir ve sorunun cevabını öğrenebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: katilimevim.com.tr

En tehlikeli fay hattı nerede?

Çünkü Karlıova'dan Erzincan'a doğru bir Kuzey Anadolu Fayı (KAF) geçiyor. Bu fay dünyanın en tehlikeli fayıdır. Bir de Doğu Anadolu Fayı (DAF) var, Karlıova'dan Malatya ve Hatay'a doğru gidiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sputniknews.com.tr

Binanın zemini önemli mi?

Eğer oluşan deprem dalgalarının frekansı ile binayı oluşturan demir, beton gibi maddeler aynı frekansa denk gelirse rezonans olayı gerçekleşiyor ve bina yıkılıyor. Fakat bir bina ile tektonik plakanın aynı frekansta olması olasılığı çok düşük. Bu sebeple devreye en önemli etken olan zemin giriyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: blog.quicksigorta.com

E devletten bina sağlamlığı nasıl öğrenilir?

Aynı zamanda "hasartespit.csb.gov.tr" adresinden de kimlik numarasıyla birlikte adres sorgusu yaparak, binasının ağır hasarlı, yıkık, veya az hasarlı, hasarsız olduğunun tespitini yapabiliyor. Hasar tespit sorgulama ekranında vatandaşlardan il, ilçe, mahalle, sokak ve bina no bilgisi isteniyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

Zemini kaya olan binalar depreme dayanıklı mı?

Çünkü kayalık alanlar, yüksek katlı binalar için çok daha elverişlidir. Tam tersi bu alanlara az katlı binalar yapmak daha risklidir. Çünkü kayalık zemine yapılacak az katlı binalar depremi daha şiddetli hissedecektir. Kayalık zemin olması şartıyla, yüksek bina projelendirile bilir, bunda bir sakınca yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bizimyaka.com

Depremde zemin mi önemli bina mı?

Eğer oluşan deprem dalgalarının frekansı ile binayı oluşturan demir, beton gibi maddeler aynı frekansa denk gelirse rezonans olayı gerçekleşir ve bina adeta parçalanır. Fakat bir bina ile tektonik plakanın aynı frekansta olması çok düşüktür bu yüzden devreye en önemli etken olan zemin girer.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Evimin sağlamlığını nasıl kontrol ettirebilirim?

Yaşadığınız binanın depreme dayanıklılığını test ettirmek için önünüzde iki yol var: Belediye, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Kaymakamlık gibi resmi kurumlara başvurmak veya özel bir şirketle anlaşmak. Birçok belediyenin deprem laboratuvarı yok ve zaten nihai denetim yetkisi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gazeteduvar.com.tr

Binanın zemini sağlam mı nereden öğrenilir?

Binanın depreme karşı dayanıklılık analizi; belediyeler, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri, kaymakamlıklar ya da özel şirketler tarafından yapılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mapfre.com.tr

E devlet evinin altından fay hattı geçiyor mu?

Evinizin altından fay hattı geçip geçmediğini sorgulamak için, e-Devlet ekranından AFAD'ın hizmeti olan Türkiye Deprem Tehlike Haritaları İnteraktif Web Uygulaması üzerinden kolayca fay hattı sorgulama yapabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

Diri fay hattına ne kadar uzakta ev yapılmalı?

"Depremlerde bizleri en çok olumsuz etkileyen hususların başında fay hattı. Biz normal 50-100 metreye kadar teknik açıdan izin verilse dahi bugün başladığımız bütün rezerv konut alanlarında en az 500 metre fay hattından uzak kalmak suretiyle çalışmalarımızı yürütüyoruz."

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

Apartmanım depreme dayanıklı mı?

Bir bina sahibi ya da yetkilisi, depreme dayanıklılık testi için özel risk denetim bürolarına başvurarak binanın deprem riskini öğrenir. Ancak, evim depreme dayanıklı mı testi, riskli yapı tespiti sürecinden farklıdır. Çünkü test sonucu riskli bile çıksa, resmi bir yaptırımı bulunmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: missafir.com

Yapılmış binaya zemin etüdü yapılır mı?

En yaygın olanı numune alarak sondaj yapmak ve sismik kırılma MASW yaparak yerin fiziksel öelliklerini belirlemektir. Zemin araştırma işi yapı yapılacak olan alanın yerin altını incelemektir. Mevcut yapıların içinden de temel altı incelenerek zemin etütü yapılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: keska.org

Bina dayanıklılık testi nasıl yapılır?

Özel olarak üretilen bir röntgen cihazı aracılığı ile kolon içerisinde bulunan demirlerin çapı ve adetlerin ölçümleri yapılır. Bilgisayar yardımı ile yapının 3D modeli çizilir ve ardından binaya depremin etkileri yüklenerek dayanıklılık testi gerçekleştirilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kentlaboratuvar.com.tr

Binanın zemin raporu nasıl alınır?

Binaya deprem dayanıklılık raporu almak için Belediye, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Kaymakamlık gibi resmî kurumlara başvurmak veya özel bir şirketle anlaşmak gerekmektedir. Belediye tarafından gönderilen teknik elemanlar gözle bir inceleme yapar, ağır hasar tespit ederse tahliye kararı verir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: izofalt.com.tr

Belediyeler Ücretsiz deprem testi yapıyor mu?

Deprem dayanıklılık testi için bakanlık onaylı firmalara, özel firmalara ya da İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne başvuruda bulunabilirsiniz. Bununla birlikte İzmir ve Bursa'da yaşıyorsanız belediyelerin ücretsiz olarak verdiği bina deprem karnesi hizmetinden de faydalanabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: heryasta.org

Belediye deprem testi kaç TL?

Depreme dayanıklılık testi fiyatı, binanın yüksekliği ve özelliğine göre 20 bin TL'den başlayıp 100 bin TL'ye kadar çıkıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

Bina dayanıklılık testi ücretsiz mi?

Belediyemizce yürütülmekte olan bina inceleme çalışması ücretsiz olarak gerçekleştirilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: binatespiti.ibb.istanbul

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT