Yapılan araştırmalara göre paça çorbası tüketiminin miktarı büyük bir öneme sahip. Az tüketildiğinde hiçbir zararı olmayan paça çorbasının aşırı bir şekilde tüketilmesi ise karaciğere ve böbreklere zarar verdiği ortaya çıktı.
Paça çorbası tüketimi karaciğerlere zarar veriyor
Eski bir gelenek olarak eklem ağrılarında içilen paça çorbasının içeriğinde yer alan kolajen, eklem ağrılarına ve kırıklara iyi gelse bile fazla tüketilmesi halinde böbreklere ve karaciğerleri olumsuz yönde etkiliyor.
Paça Çorbası Zararları ve Yan Etkileri
Paça çorbası aşırı miktarda tüketildiğinde kilo alımına neden olur. Eğer kilo kontrolü sağlıyorsanız ölçülü tüketmelisiniz. Paça çorbası kilo yapar mı sorusunun yanıtı porsiyonla şekillenecektir. Az porsiyon faydalı, bol porsiyon sağlığınıza zararlı olacaktır.
Kelle Paça Çorbası Zararları: Kelle paça çorbası kalori miktarı fazla olan bir besindir. Bu sebeple kilo problemi olan kişilerin paça çorbasını çok sık tüketmeleri önerilmez. Ayrıca kelle paça çorbası kolesterol bakımından da zengin bir besindir. Kolesterolü fazla olanlar için önerilen bir besin değildir.
Kelle paça çorbasının içeriğinde kemiğin yapısındaki kolajen proteini, magnezyum ve kalsiyum bulunur bu durum kemik kırılmalarının iyileşme sürecini hızlandırır ve eklem ağrılarını azaltır. Çocukların kemik gelişimini destekler, kemiklerin büyümesine ve onarılmasına yardımcı olur ve kemik erimesiyle savaşır.
İlgili 35 soru bulundu
Bu yüzden tavuk ile hazırlanan paça çorbası yerine siyah et grubunda yer alan küçük ve büyükbaş hayvanlardan yapılan paça çorbası sağlımız açısından çok daha faydalı olacaktır. Bu bilgiye ek olarak, paça ve kemik suyu içeriğinde zengin oranda kalojen barındırır.
Paça çorbası fazla miktarda yağ ve kolesterol içerir. Yağını iyice ayıklasanız dahi bir tabaktan 9 gram yağ 36 mg kolesterol alırsınız.
Kelle paça çorbası tuz oranı yüksek bir yemek için damar sertliğine neden olur. Hipertansiyon, kalp ve böbrek hastaları için tehlike oluşturabilir. Kelle çorbasının bol bol tüketilmesi zararlıdır.
KELLE PAÇA KARACİĞER YAĞLANMASINA BİRE BİR...
Sonuç olarak hafıza, kaslar ve fiziği güçlendirir, ayrıca ömrü uzatır. Doğal kırmızı et, yumurta ve kelle paça kolesterolü yükseltmez, karaciğeri yağlandırmaz, kilo aldırmaz. Göbekteki yangını söndürür."
Doğal antibiyotik ve kolajen deposu olarak bilinen kelle paça, pek çok hastalığa iyi geliyor. Zengin içeriği sayesinde en zorlu kış dönemlerini bile kolaylıkla atlamanıza yardımcı olan kelle paça çorbasının faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz: Vücut içerisindeki bakteri ve enfeksiyonu temizliyor.
10. Tüm sakatatlar faydalı ve gereklidir. Ciğer, paça çorbası, kemik suyu diyabet hastalarının öğünlerinde her zaman yer almalıdır.
Hastalıklara ve enfeksiyonlara karşı vücudunuzu korumaya yardımcı olur. Omega-3 bakımından da zengin olan paça çorbası, beyinsel gelişimi ve zihin sağlığını korur. Düzenli ve yeterli miktarda paça çorbası tüketimi, soğuk algınlığı, nezle ve grip gibi hastalıklara karşı sizi iyi bir şekilde koruyabilir.
Eklem sıvılarına koruyucudur
Sıvı kaybı önemsenmediğinde kireçlenmeye kadar ilerleyebiliyor. Paça çorbası bu sıvılar için koruyucu bir destektir.
Yapılan araştırmalara göre paça çorbası tüketiminin miktarı büyük bir öneme sahip. Az tüketildiğinde hiçbir zararı olmayan paça çorbasının aşırı bir şekilde tüketilmesi ise karaciğere ve böbreklere zarar verdiği ortaya çıktı.
Süt ürünleri vitamin ve besinler açısından zengin olmasına rağmen, çok fazla süt, yoğurt ve peynir tüketmek zarar verebilir. Bu da böbreklerde stres yaratabilecek yiyeceklerde bulunan fosforun yüksek olması nedeniyle olur.
Diyabet ve kolesterol gibi kronik metabolik hastalığı olanlar, kilolu olanlar, hareketsiz kalanlar, düzenli ya da düzensiz alkol tüketenler, çoklu ilaç kullanmak zorunda olan kişilerin tamamı karaciğer yağlanması yönünden risk grubundadır.”
Sakatat çorbası denildiğinde akla işkembe, kelle paça çorbaları gelmektedir. Bu çorbalar lezzetli olduğu kadar aynı zamanda yapması zahmetlidir de. Güven sakatat size hazır pişmiş şekilde sakatat çorbalarını uygun ortamda muhafaza eder. Ulaşılması kolaylaşan bu lezzeti günün her saatinde tüketebilirsiniz.
Darçın: "Kalp hastaları için paça ve kelle türü yiyecekler etten daha zararlı" Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Osman Tansel Darçın, kalp hastaları için paça ve kelle türü yiyeceklerin etten daha zararlı olduğunu söyledi.
İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Karatay, "Doğal kırmızı et, yumurta ve kelle paça kolesterolü yükseltmez, karaciğeri yağlandırmaz, kilo aldırmaz.
Özellikle kuzu paçası çok makbul, koyun ve keçi de tercih edilebiliyor ama dana paçası pek kullanılmıyor. Küçükbaş hayvanların arka ayakları daha büyük ve etli oluyor. Paça çorbası eğer taze taze tüketilmez ve bekletilirse, içindeki jelatin soğudukça katılaşıyor ve donuk bir kıvam alıyor.
Kapağı şişmiş ve sızdırmış ürünleri tüketmeyiniz. *1 kavanoz (660 ml) paça çorbası yaklaşık olarak 25000 mg kolajen içerir.
Uzmanlar, cilt için pahalı krem kullanımından ziyade haftada 2-3 kez çorbanın içilmesini öneriyor. Sağlığımız için son derece kıymetli olan bu bileşenler sağlıklı bir cildin yapı taşını oluşturuyor. Lökosit kaynağı olan paça çorbası, kan yapımında önemli bir görevi üstleniyor.
Zaman zaman Maraş usulü kelle paça olarak da adlandırılan çürük, sakatat sevenlerin favorilerinden.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri