Tavuk, et ve balık yemeklerinin yanına çok yakışan yoğurtlu pancar mezesi tarifi için pancarları soyun ve tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika haşlayın. Bu sırada derin bir kaseye süzme yoğurt, tuz ve sarımsağı koyun. Üzerine pancarları rendeleyip yoğurt ile karıştırın.
Rendelediğimiz pancarları ekleyerek orta ateşte, hafifçe diriliklerini kaybedene kadar soteleyelim. Pancarlar suyunu salıp çektikten sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım. Ayrı bir karıştırma kabına yoğurt, mayonez, tuz ve ezdiğimiz ya da dövdüğümüz sarımsağı alarak karıştıralım.
Pancarlarımızı soyalım ve rendeleyelim. Bir tencereye alalım üzerine çok hafif zeytinyağı gezdirelim. Ve sadece diriliğini kaybedecek kadar bir kaç dakika pişirelim. Bir kaba alalım yoğurt sarımsak rendesi ve tuzunu ekleyip harmanlayalım.
Pancarlar güzelce yıkanır, kabukları soyulur, rendelenir. Havuç rendelenir, maydanoz ince doğranır, turşu küp doğranır, yağ, limon, tuz ilave edilir. Ezmeden iyice karıştırılır. Afiyet olsun.
Yoğurt, sarımsak, zeytinyağı ve tuz ile karıştırılarak tüketilir.
İlgili 23 soru bulundu
Yıkanmış, soyulmuş pancarları suda yumuşayana kadar haşlayın. Süzdükten ve soğuttuktan sonra Koroplast Kilitli Poşete yerleştirin. Havasını alarak kapatın. Derin dondurucuya yerleştirin.
Kırmızı pancar turşusu, pancar salatası, pancar çorbası, pancar yemekleri hatta keki, pastası gibi tariflerle kırmızı pancar tüketmenin bir çok yolu var.
Saplarından yemek ve salata da yapabilirsiniz. Ardından pancarları tencereye aktarıp üzerine soğuk su ilave edin. Bir miktar tuz ekleyerek kaynamaya bırakın. Soğuk suda ağır ağır haşlamak hem renklerini hem de lezzetini korumasına yardımcı olacaktır.
İki diş sarımsak rendelenir ve onuda pancara ilave ederek pancarlar püre haline gelinceye kadar çekilir. Daha sonra limon suyu, ( bir çay kaşığı kadar rende limon kabuğu ), tuzu ve zeytinyağı eklenir, güzelce karıştırılır. Servis yapılır.
Pancar haşlamanın en pratik yolu düdüklü tencere kullanmaktır. Kabukları ile iyice yıkadığınız pancarları parça parça bölerek düdüklü tencereye alın ve kaynadıktan sonra 15 dakika haşlayın. Haşlama süresini 15 dakikadan uzun tutarsanız, pancarın içindeki A vitaminini oluşturan betakarotenler yok olmaya başlar.
Haşlanan ve soğuyan pancarları küp küp doğrayın. Buzdolabı poşetlerine porsiyonluk olacak şekilde koyun. Ağzını kilitleyin. Poşetin bir kaç yerine kürdan ile delik açın havasını almak için.
Bir litrelik cam kavanoza pancarları aralarında sarımsak olacak şekilde doldurunuz. Bir kasede tuz, sirke ve tatlı suyu eritip, pancarların üzerine dökünüz. Eğer su pancarları geçmediyse, geçecek şekilde tatlı su ile doldurmaya devam ediniz. Ağzını sıkıca kapatınız.
Pancarları hemen pişirmeyi veya turşu yapmayı düşünmüyorsanız, pişirmeden önce buzdolabında saklayabilirsiniz. İlk olarak, kesme tahtanızın üzerine yeniden kapatılabilir plastik bir torba koyun. Kesilmiş ve temizlenmiş pancar buzdolabında yaklaşık bir hafta taze kalacaktır.
Üzerine ½ su bardağı peynir altı suyu, içme suyu ve ½ - 1 yemek kaşığı deniz tuzu hazırlanmış solüsyon ilave edilir. Küflenmeyi engellemek adına pancar parçalarının üzerine bir tabak vb. ağırlık konulabilir. Kapağı çok sıkı kapatılır, karanlık ve ılık bir yerde yaklaşık 5 gün boyunca fermente olması beklenir.
Bağırsaklarda probiyotiklerin gelişmesini sağlar. Fosfor, demir, magnezyum, kalsiyum, çinko, manganez içerir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Tansiyon düşürücü etkisi olduğu için yüksek tansiyon hastaları suyunu içebilir.
Kırmızı pancar sirkesi, bağışıklık sistemini onarır ve güçlendirir. Özellikle soğuk havalarda bedene direnç sağlar ve soğuk algınlıkları gibi basit rahatsızlıkları önler.
Uzmanlar mevsim geçişleri için pancarın suyu çıkarılarak buzdolabında muhafaza edilmesini tavsiye eder. Pancar suyuna iki tüm ceviz koyup blendırdan geçirdikten sonra her gün bir bardak düzenli bu karışımı tükettiğinizde hem bağırsakları temizlemede hem de kilo vermede oldukça yardımcı bir karışımdır.
Şeker oranı yüksek bir sebze olduğundan, pancar suyunun da aşırı tüketilmemesi gerektiğine dikkat çeken Uzm. Dr. Özgür Şamilgil, "Çalışmalara göre çok yüksek besin değeri nedeniyle haftada 2 gün, yarım veya bir bütün pancar ya da aynı aileden pazı, ıspanak, kinoa tüketimi önerilmektedir.
Bazı kişilerin pancar tüketimi sonrası 24-48 saat kadar süren idrar ve dışkıda koyu kırmızı renk değişimi görülebilmektedir. Bu durumdakilerin demir metabolizma bozukluğu veya sık böbrek taşı düşürme sorunu olabilir, hekimlerine danışmadan fazla pancar tüketmemeleri önerilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri