Papatya çayı cilt sorunlarını tedavi etmek için topikal olarak da kullanılabilir. Genellikle banyolarda kaşıntılı ve döküntülü cilt hastalıklarını tedavi etmek için kullanılır. Papatya çayı aynı zamanda, egzama ve rosacea gibi cilt tahrişlerini gideren anti-enflamatuar ve antioksidan özelliklere sahiptir.
Polen ve toza karşı alerjisi olan kişiler sıklıkla ya öksürmekte ya da hapşırmaktadır. Kişinin bu rahatsızlıklarını yatıştırmak için kekik, lavanta, papatya ve adaçayından oluşan bir bitki çayı hazırlanarak tüketilmesi tavsiye edilmektedir.
1 fincan kaynamış su içerisine 3 tatlı kaşığı papatya çiçeği atarak demleyin. Ardından süzerek suyunu ayırın, suyun içerisine 1 yemek kaşığı gül suyu ve bal ekleyin. Krem kıvamını alana kadar karıştırın. Temizlediğiniz cildinize uygulayın ve yaklaşık 15 dakika bekleyin.
Papatya çayının içeriğindeki bileşenler cildi ölü derilerden arındırmaktadır. Bu yüzden düzenli bir şekilde kullanıldığında papatya çayının cilt tonunu eşitlediği biliniyor. Bunun yanı sıra papatya çayı cildi beyazlatıcı bir etkiyi de sağlıyor.
Gelelim papatya çayı neye iyi gelir sorusunun yanıtlarına… Papatya çayı, mide-bağırsak sistemi spazmları, gaz, hazımsızlık, şişkinlik sıkıntılarında etkilidir. İltihap giderici, alerji oluşumunu önleyici, mikropların gelişimini engelleyici ve yara iyileştirici etkiye sahiptir.
İlgili 36 soru bulundu
Papatya çayı buharı gribal enfeksiyonlar sonucu oluşan üst solunum yolu rahatsızlıklarına iyi gelmektedir. Göz kapağı iltihaplanması tedavilerinde de kullanılan papatya, sadece göz iltihaplanmalarında değil idrar yolu enfeksiyonlarının giderilmesinde de oldukça önemli bir role sahiptir.
Doğal bir sakinleştirici olmasının yanı sıra papatya çayı, iltihap önleyici ve kasılmaları hafifletici özelliği ile reflü yanmalarını, adet kasılmalarını, mide bulantısını, mide ekşimesini ve baş ağrısını azaltır.
Papatya suyu, kaynatılarak çay olarak tüketilebileceği gibi cilde ve saça sürerek de kullanılabilir. Papatya suyu, hiçbir kimyasal madde içermeyen oldukça faydalı bir sudur.
Kokusu ile mest ettiği gibi cilde olan etkisi ile de güzel bir görünüm sağlar. Düzenli olarak kullanılması tavsiye edilen papatya suyu cilt lekelerinin giderilmesinde, sivilce ve aknelerin bıraktığı izlerin yok olmasında, sivilcelerin herhangi bir ilaç veya kimyasal takviye olmadan iyileşmesinde kullanılmaktadır.
7) Cildi Nemlendirir
E vitamini içeren papatya yağı, cildin ihtiyaç duyduğu nemi de karşılar. Cilt kuruluğu yaşayan biriyseniz papatya yağı ile cildinize masaj uygulayabilirsiniz.
Papatya suyunun cildi güzelleştirmesi nedeniyle bu konuda oldukça fazla kullanılmaktadır. Özellikle haftada ortalama 1 kez yüz yıkanması ile beraber, cildin daha sağlıklı ve parlak görünmesini olarak verilebilir. Aynı zamanda cilde düzenli olarak uygulandığı zaman, cildin zaman içerisinde tazelendiği anlaşılabilir.
Bir avuç dolusu papatya kurusu ile en az 2 su bardağı suyu kaynatın. Kaynayan su rengini saldıktan sonra 10-15 dakika kadar soğumaya bırakın. Soğuyan papatya suyunun tamamını saçınıza sürün ve güneşe çıkarak saçınızın kurumasını bekleyin. (Aynı işlemi kışın uygulayacaksanız, saç kurutma makinesini kullanabilirsiniz.)
Alerjik kaşıntı ve kabarma nasıl geçer diyorsanız papatya suyu size iyi gelebilir. Şayet kaşıntı durumunda elinizde papatya taneleri yoksa papatya çayını da kullanabilirsiniz. Antioksidan etkiye sahip olan bu bitki sayesinde kaşıntı kızarma ve kabarmaları önlemiş olursunuz.
Soğan: Soğan bitkisi içerisinde bulundurduğu maddeler sayesinde kişilerde oluşabilen alerjiye oldukça iyi gelir. Alerjen maddelerin baş düşmanıdır. Papatya: Papatya bitkisi doğal bir Antibiyotiktir. İnsanların vücut dirençlerin güçlendirilmesini sağladığı için alerjiye karşı koruma sağlamaktadır.
Papatya suyu ile saç açma işlemi yaklaşık olarak 2 hafta, düzenli aralıklarla uygulanarak halledilecektir.
Papatya suyu saçın rengini açmanın yanı sıra dökülmesini engeller, dolgun gösterir ve saç köklerinin daha güçlü olmasını sağlar. Uygulama sonrasında, saç kuruduktan sonra papatya suyundan arındırmak için yıkamak gerekmektedir. Papatya suyunun saçta kalması saça zarar verebilir.
Papatya suyunun etkisi oldukça yavaştır. Saç rengini açabilmesi için hem uzun saatler güneşin altında beklemen hem de saçlarının tamamının açılabilmesi için yaklaşık 1 ay boyunca her gün uygulaman gerekir. Papatya suyuyla saçlarını en fazla 1 -2 tona kadar açabilirsin.
Ayrıca, papatya suyu banyo suyuna karıştırılırsa cildi tazeler, saçlara parlaklık verir ve bakım yapar. Papatyanın suyu ile banyo yapmak vücuttaki ağrıyı azaltır.
Tüy sarartan papatya suyu;
Güneş ışığı çok daha hızlı şekilde tüylerinizin sararması için avantajlı olacaktır. Bunu değerlendirmeniz durumunda, direkt olarak papatya suyunun kullanılması ile tüylerinizin sararmasını sağlayabilirsiniz.
Papatya çayının genellikle herhangi bir zararı veya yan etkisi bulunmaz. Ancak, aşırı tüketilmesi durumunda ortaya çıkabilecek bazı yan etkileri şunlardır: Çok fazla tüketildiğinde kişide yorgunluk, halsizlik ve uyku hali görülebilir. Aşırı tüketimi sonucunda mide bulantısı veya kusma gibi yan etkiler ortaya çıkabilir.
Peki, papatya çayı ne zaman içilir? Uzmanlar, papatya çayının gün içerisinde 1 ya da en fazla 2 fincan içilmesi gerektiğini belirtiyor.
Papatya çayı hangi ilaçlarla içilmez? Papatya; sedatif, kan sulandıcı, aspirin ve ibuprofen grubu ilaçlar ile etkileşime girebileceğinden tüketmeden önce uzmana danışılmalıdır. Ayrıca gingko bloba ve saw palmetto gibi besin takviyeleri de papatya ile birlikte kullanılmamalıdır.
İltihabı azaltır
Papatyaların güçlü antispazmodik ve anti-enflamatuar özellikleri, mide ve bağırsak kramplarının tedavisinde oldukça etkilidir. Papatya çayının düzenli olarak tüketilmesi ayrıca irritabl barsak sendromu (IBS), bulantı, kas spazmları, mide gribi ve gastroenterit gibi sorunları azaltmaya yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri