PAPATYA ÇAYI ZAYIFLATIR MI? Papatya çayının zayıflama üzerine doğrudan etkisi bulunmamaktadır. Ancak antiinflamatuar etkisi, kan şekeri kontrolünü sağlaması ve stresi azaltıcı etkisi sayesinde dolaylı olarak vücut ağırlığı kontrolüne katkı sağlayabilmektedir.
İçerisinde potasyum, magnezyum, kalsiyum ve A vitamini bakımından zengin olan kurutulmuş papatya çayı kilo almayı kolaylaştıran stresi önlemede de bir numaradır. Kilo verme üzerindeki bir diğer faydaları da iştah kapatmasından dolayıdır.
Papatya çayı etkileri arasında sinirleri yatıştırıcı özelliğinin olması, ruhsal sorunlar yaşayan kişilerin papatya çayını tercih etme sebeplerinden biridir. Özellikle asabiyet sorunu yaşayan kişilerin günde 1 fincan papatya çayı içmeleri, sinirlerinin yatışmasına yardımcı olur.
Papatya çayının zayıflama üzerinde doğrudan bir etkisi bulunduğuna dair pek bilimsel kanıt olmasa da, kan şekerini kontrol altında tutma etkisi, kilo kontrolü açısından oldukça önemlidir. Kan şekerinizin normal değerlerde olması fazla kilo almanızı önler, zayıflamanıza yardımcı olur.
Genelde özellikle kafeinsiz içeceği tercih edenler için oldukça önemli bir yere sahiptir. Tabii gün içerisinde ne zaman ve ne kadar papatya içilmesi gerektiği de bir o kadar önemlidir. Uzmanlara göre papatya çayı gün içerisinde 1 ya da 2 kez tüketilmelidir.
İlgili 38 soru bulundu
Zayıflatan bitkiler çaylar araştırması yapılınca ilk olarak karşımıza yeşil çay çıkar. Herkesin bildiği bu mucize bitki, her diyet listesinde mutlaka yer alır. Oldukça güçlü bir antioksidandır. Düzenli olarak yeşil çay tüketimi, vücuttaki toksinleri atar.
3) Papatya Çayı
Adet söktürücü özelliği ile de regl döneminde kadınların bitki çayı tercihi olmaktadır.
Papatya çiçeklerinin içerdiği alfa bisabolol isimli maddenin mide ülserinin etkilerini azalttığı bilinir. Buna bağlı olarak da papatya çayı mide yanmalarının hafiflemesinde yardımcı bir rol üstlenebilir.
Papatya çayı fazla tüketildiği takdirde; yorgunluk ve uyku hissine, kan şekerinde ani düşüşe, hormon bozukluğuna çeşitli mide rahatsızlıklarına sebep olabilir. Bunun yanı sıra sindirim sistemini etkilediği için epilepsi gibi rahatsızlığı olan bireyleri kötü etkileyebilir.
Bu doğrultuda, Papatya Çayı kalori değeri de oldukça merak edilmektedir. 100 gram Papatya Çayı, ortalama 2,40 kaloriye, 0,48 karbonhidrata, 0 proteine ve 0 yağ değerine sahiptir.
Bağırsakları çalıştırıcı etkisinden dolayı, ağır yemeklerden sonra papatya çayı mide rahatlatan bir çay olarak tüketilebilir.
Papatya çayı cildin temizlenmesi, sivilce oluşumunun önlenmesi ve şişkinliğin giderilmesi gibi durumlarda etkindir. İrritabl bağırsak sendromu, kramplar, hazımsızlık, gaz ishal ve kolik semptomlarını azaltabilir.
Küçük çocuklarda, hamile veya emziren kadınlarda ve karaciğer veya böbrek hastalığı olan kişilerde papatya çayı içmenin güvenliliği araştırılmamıştır. Bu nedenle eğer siz ya da bir yakınınız bu özellikleri taşıyorsa, papatya çayı içmeden önce bir doktora danışılmalıdır.
Papatya çayı ne zaman içilmelidir? Papatya çayı kan şekeri regülasyonu için öğünlerle, sindirim sistemini rahatlatmak amacıyla öğün sonrası veya rahat bir uyku için yatmadan 1-2 saat önce içilebilmektedir.
Papatya Çayı Günde Kaç Bardak İçilmeli? Papatya çayı ne kadar içilmeli konusunda net bir görüş yoktur. Günlük 1 veya 2 bardak papatya çayının güvenli olduğu belirtilir. Bununla birlikte 5 bardak papatya çayının da güvenle içildiği çalışmalar mevcuttur.
Peki bardak poşet papatya çayı nasıl hazırlanır? Bir fincan sıcak suya, 1 poşet bardak papatya çayını 4-5 defa daldırarak çayınızı sadece 1 dakika içinde hazırlayabilirsiniz.
Papatya çayı idrar söktürücü özelliğe sahiptir ve tokluk hissi verir. Aynı zamanda vücuttaki fazla ödemin de atılmasında yardımcı olan papatya çayının diyet dönemlerinde, uygun tüketim önerisi ile içebilirsiniz.
Papatya çayı, strojen hormonu etkilerine benzer etkiler yarattığı için geçmişinde hormon dengesizliği sorunları bulunan kadınların önce doktora danışmaları gerekir. Şeker hastalarının da aynı zamanda bu çayı tüketmeleri önerilmez.
Yine papatya, ıhlamur ve nane çayları, 6 aydan sonra, doktorunuza danışarak bebeğinize verebilirsiniz. 4-10 yaş arasındaki çocuklara, tercihen kafeinsiz bitki çayları verilebilir. 12 yaş üzerindeki çocuklar, haftada 1-2 kez siyah çay içebilirler.
Papatya, yatıştırıcı özelliğiyle bilinir. Papatya çayı ise dışkılamayı kolaylaştırarak gaz sıkışması sorununu çözer. Nane, tarçın, kakule, anason çayları da sindirim sistemini iyileştirerek hem mide hem de bağırsakta meydana gelen gaz sıkışmasını ortadan kaldırır.
Kokusu ile mest ettiği gibi cilde olan etkisi ile de güzel bir görünüm sağlar. Düzenli olarak kullanılması tavsiye edilen papatya suyu cilt lekelerinin giderilmesinde, sivilce ve aknelerin bıraktığı izlerin yok olmasında, sivilcelerin herhangi bir ilaç veya kimyasal takviye olmadan iyileşmesinde kullanılmaktadır.
Ciltteki tüm lekeler ve güneş yanıkları için oldukça etkili bir tedavi sunuyor. Antiseptik özelliği sayesinde sivilce, yara ve morlukların hızlıca iyileşmesini sağlıyor. Cildi ölü hücrelerden temizleyen papatya, cilt renginin açılmasını sağlıyor. Bu nedenle cilt beyazlatma yöntemleri arasında sıklıkla kullanılabiliyor.
Papatya çayı aç ya da tok karnına içilebilir. Lezzeti ve kendine has aromasının hissedilebilmesi için, papatya çayının sıcak ya da ılık içilmesi önerilir.
3 dakika kadar demlenmeye bırakın. Ardından çayı süzgeçten geçirip çiçek kısımlarını süzün. Çayınız hazır. Dilerseniz içine bal ve limon ekleyerek de tatlandırabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri