Üç yemek kaşığı kurutulmuş papatya çiçeğini 1 bardak su ile 8-10 dakika kaynatın. Karışımı süzdükten sonra karışıma bir çorba kaşığı bal ve gül suyu ilave edin. Bunu yüz ve boyun bölgesine uygulayın ve yaklaşık 15 dakika bekletin ve daha sonra suyla iyice durulayın. Bu yöntem cildinizi beyazlatır ve aydınlatır.
Papatya suyu, cildi güzelleştirir. Kaynatılmış papatya suyu ile haftada bir defa yüzünüzü yıkayarak cildinizin daha sağlıklı ve parlak görünmesini sağlayabilirsiniz. Bunu cildinize düzenli olarak uyguladığınız zaman cildinizin tazelendiğini ve gençleştiğini fark edebilirsiniz.
Cilt Beyazlatan Papatya Maskesi
1 fincan kaynamış su içerisine 3 tatlı kaşığı papatya çiçeği atarak demleyin. Ardından süzerek suyunu ayırın, suyun içerisine 1 yemek kaşığı gül suyu ve bal ekleyin. Krem kıvamını alana kadar karıştırın. Temizlediğiniz cildinize uygulayın ve yaklaşık 15 dakika bekleyin.
Cildi ölü hücrelerden temizleyen papatya, cilt renginin açılmasını sağlıyor. Bu nedenle cilt beyazlatma yöntemleri arasında sıklıkla kullanılabiliyor.
Papatya çayının içeriğindeki bileşenler cildi ölü derilerden arındırmaktadır. Bu yüzden düzenli bir şekilde kullanıldığında papatya çayının cilt tonunu eşitlediği biliniyor. Bunun yanı sıra papatya çayı cildi beyazlatıcı bir etkiyi de sağlıyor.
İlgili 45 soru bulundu
Üç yemek kaşığı kurutulmuş papatya çiçeğini 1 bardak su ile 8-10 dakika kaynatın. Karışımı süzdükten sonra karışıma bir çorba kaşığı bal ve gül suyu ilave edin. Bunu yüz ve boyun bölgesine uygulayın ve yaklaşık 15 dakika bekletin ve daha sonra suyla iyice durulayın. Bu yöntem cildinizi beyazlatır ve aydınlatır.
Güneş karşısında yaklaşık olarak yarım saat beklemek gereklidir. Daha sonra her zaman kullanılan şampuan ile saçlar durulanmalıdır. Bu işlem hafta içerisinde 3- 4 günde bir defa yaparak, saçlar doğal bir şekilde açılacaktır.
Papatya suyunun saça bildiğimiz bir faydası yok ama tam tersi zararı olabilir. Öncelikle papatya suyu saçların kurumasına yol açar. Yaz aylarında saçlarımız nemsiz kalmaya daha meyillidir. Üzerine papatya suyu uyguladığında saçların daha fazla kuruyabilir ve mat görünmeye başlayabilir.
Tüy sarartan papatya suyu;
Güneş ışığı çok daha hızlı şekilde tüylerinizin sararması için avantajlı olacaktır. Bunu değerlendirmeniz durumunda, direkt olarak papatya suyunun kullanılması ile tüylerinizin sararmasını sağlayabilirsiniz.
Mide ve Bağırsak Kramplarını Yok Eder
Bir miktar papatyayı kaynatıp suyunu içerek mide ve bağırsak spazmı gibi problemlerin yok olmasını sağlayabilirsiniz. Sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez düzenli olarak tükettiğinizde mide sağlığınızı uzun yıllar koruyabilmeniz mümkündür.
Bir avuç dolusu papatya kurusu ile en az 2 su bardağı suyu kaynatın. Kaynayan su rengini saldıktan sonra 10-15 dakika kadar soğumaya bırakın. Soğuyan papatya suyunun tamamını saçınıza sürün ve güneşe çıkarak saçınızın kurumasını bekleyin. (Aynı işlemi kışın uygulayacaksanız, saç kurutma makinesini kullanabilirsiniz.)
Papatya Suyu Nasıl Saklanır? Papatya suyu hazırlandıktan sonra bir kap içerisinde oda sıcaklığında saklanabilir. Böylece istenildiği zaman yılın farklı mevsimlerin de kış ya da yaz aylarında kullanmak mümkün olur. Ancak evde özel olarak hazırlanmış papatya suyu çok fazla bekletilmemelidir.
Cildinize çiçek dokunuşları: Papatya toniği
Papatya, doğal bir bakteri öldürücüdür. Kaynamış suda demlenip soğutulmuş papatya çayını içebileceğiniz gibi, vücudunuzun temizlemek istediğiniz herhangi bir bölgesine de sürebilirsiniz. Soğumasını bekledikten sonra içine yağları damlatın, toniğiniz tamamdır.
Papatya antiseptik özelliği ile sivilce, yara ve morlukların daha hızlı iyileşmesine yardımcı olur. Cildi ölü hücrelerden temizler. Cilt renginin açılması için de papatya sıklıkla tercih edilen doğal alternatiflerdendir. Beyazlatıcı kremlere göre daha ekonomik, doğal ve zararsızdır.
Papatya yağının yapımı için öncelikle papatya yaprakları ayrılır ve çok ince olacak şekilde kıyılır. Bir kavanoz yarısına kadar su ile doldurulup geri kalan kısmına ize saf zeytin yağı doldurulur. Sonrasında ise elde edilen zeytinyağlı su karışımının içerisine ince bir şekilde kıyılmış olan papatya yaprakları eklenir.
Papatya yağı hücre yenilenmesine önemli bir rol oynar bu nedenle ciltteki kırışıkların azalmasına yardımcı olur ve cilt sarkması gibi durumları önler. Sivilce oluşumunu azaltır. Düzenli kullanımda sivilce ve cilt lekelerinin azalmasına yardımcı olur.
Vitamin içerdiğinden dolayı saçlarınızı besler ve eski haline göre güçlendirir. Bu güçlenme sonucunda ise daha sağlıklı şekilde uzar diyebiliriz. Papatya suyu saç rengini açması ile biliniyor. Bu bilgiyi bir de papatya suyu sakal rengini de açar bilgisi ile zenginleştirebiliriz.
Özellikle yaz aylarında en popüler saç açma malzemelerinden biri olan papatya suyu, güneşin de etkisiyle dilediğin saç rengine kavuşmanı kolaylaştırıyor. Üstelik bu yöntemi boyalı saç rengi açmak için kullananlar da var.
Papatya ve zerdeçal açık kahverengi ve sarı saçlı kadınlar için erken beyazlamanın önüne geçiyor. Ayrıca saçı kökten ucuna kadar besliyor.
Ülkemizde daha çok saç rengini açmak için kullanılan papatya suyu aynı zamanda saç dökülmesine karşı ve zayıflayan saçları güçlendirmek için de geleneksel olarak kullanılmaktadır.
150,00 TL Havale ile 4,50TL daha az ödeyin. Saf/Doğal kalitede. Buhar damıtma yoluyla elde edilir.
Papatya çayı nasıl demlenir? Suyu ocakta kaynatın. Ardından aktarlardan kolayca temin edebileceğiniz kurutulmuş papatyaları kaynamış suyun içine atın. 3 dakika kadar demlenmeye bırakın.
Maden suyuyla gözenek sıkılaştırıcı tonik yapabilmek için 1 şişe maden suyu, 1 tatlı kaşığı limon suyu ve 1 yemek kaşığı da gül suyuna ihtiyaç duyulur. Tüm malzemeler bir şişe içerisine eklenip karıştırılır. Sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa cilde pamuk yardımıyla sürülür.
Karma Cilt Tipi İçin Tonik Yapımı
Yarım çay bardağı suyu bir cezvede kaynatarak içerisine yarım çay bardağı kuşburnunu ilave ederek, 15 dakika demlenmeye bırakın. Soğuyan karışımı süzerek bir kabın içerisine koyun ve cilt temizledikten sonra kullanın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri