Kahvaltıdan Akşam Yemeğine Her Öğüne Lezzetiyle Seviye Atlatan 10 Parmesanlı Tarif. Dilimiyle, rendelenmişiyle, tozuyla bir şekilde her yemeğe yakışmayı başaran parmesan, ucundan kıyısından girdiği tariflerde bile diğer her malzemeden rol çalıp başrole adını altın harflerle yazdıran türden bir peynir.
Parmesan peynirini rendeleyerek yemeklerinizin üzerine ekleyebilirsiniz. Mevsim yeşillikleri, tavukla hazırlanan salataların üzerine ekleyebilirsiniz. Fırın patates, makarna, tavuk ızgara, köfte, domates çorbası gibi yemeklere ekleyerek de farklı bir aroma kazandırabilirsiniz.
Parmesan diyette yenir mi? Parmesan, A vitamini ve demir içeriği de yüksek bir peynirdir. Karbonhidrat değerinin düşük olması nedeniyle, ketojenik diyet gibi yağ oranı yüksek beslenme temelli diyetlerde sıkça tercih edilmektedir.
Protein ve yağ içeriği nedeniyle bu peynir, enerji yoğun bir besindir, yani porsiyon başına yüksek miktarda kalori sağlar. Yine de yüksek protein içeriği, onu lakto-vejetaryen diyetlerini takip eden insanlar için mükemmel bir seçim haline getiriyor.
Sert blok şeklinde üretilen Parmesan peynirinin farklı çeşitleri de vardır. Tuzlu bir tada sahip olan bu peynir; başta pizza olmak üzere makarna gibi yemeklerle iyi gider.
İlgili 21 soru bulundu
Sert peynirler, düşük su içeriği nedeniyle yumuşak peynirlerden daha uzun süre dayanır. Peynirin cinsine göre açıldıktan sonra buzdolabında 6 haftaya kadar dayanabilir. Parmesan 3-6 hafta, çedar 3-4 hafta, Edam ve gouda 2 haftaya kadar dayanabilir.
Parmesan peyniri granüllü bir yapıya sahip karmaşık, keskin, cevizimsi bir tadı olan doğal sert bir peynirdir.
Parmesan, olgunlaştırılmış peynirler arasındadır ve tam olarak olgunlaştırılması yaklaşık 2 sene sürer. Parmesan peynirini muhafaza ederken dikkatli olmak gerekir. Genelde rendelenerek kullanıldığından buzlukta ya da derin dondurucuda saklanması mümkündür.
Parmesan peyniri veya Parmigiano-Reggiano, yağsız veya yarım yağlı inek sütü ile yapılan sert ve kuru bir peynir çeşidi olup, sert, soluk altın bir kabuğun içinde uzun süreli yaşlandırmanın sonucunda oluşmuş saman renginde, granüler dokuya sahip keskin lezzet ve kokuya sahip içi vardır.
Parmesan peyniri (İtalyanca: Parmigiano Reggiano), sert ve soluk sarı renkli, inek sütünden üretilen ve 12-36 ay boyunca olgunlaştırılan bir İtalyan peyniri.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Parmesan peyniri yerine kaşar kullanılır mı? Parmesan peyniri yerine sert ve katı bir kıvama sahip olan peynirleri kullanabilirsiniz. Eski kaşar ve İzmir tulum peyniri, parmesan yerine kullanılabilen peynirlerin başında gelir.
Düşük kalorili peynirlerin en başında yağsız lor peyniri gelir , tam bir diyet peyniridir. Yüksek protein oranı, düşük karbonhidrat ve yağ oranı ile diyetin vazgeçilmezi olmalıdır. Diyete uygun peynir türleri arasında, en düşük kalorili peynir çeşidi olması ile lor peyniri gelmektedir.
Kilo veya kolesterol sorunu yaşayanlar, peynirin az yağlı olanını tercih etmelidirler. Yağsız beyaz peynir veya lor, en az kalori ve yağa sahip olduğundan, riskli gruptakiler için tercih sebebi olmaktadır. Ayrıca su oranı yüksek, yağı az sürme peynirleri de iyi bir seçenektir.
Derin dondurucu da muhafaza edilebilir.
Parmesan Peyniri rendelenerek çorbalara serpilebilir, yeşil salataya kıyılmış, pesto ya da Alfredo sosunda ve dana eti ve tavuk gibi etlerle birlikte servis edilebilir. Tabii ki, Parmesan Peyniri, makarna veya risottoların vazgeçilmezidir.
Parmesan peyniri tüm dünya tarafından tanınan ve geleneksel olarak kullanılan bir peynir çeşididir. Özellikle İtalya'da pizzaların vazgeçilmezi olarak kullanılan parmesan peynir çeşitleri, yağsız olarak ya da yarım yağlı olarak üretilebilmektedir.
Parmesan peyniri, yaklaşık olarak 700 yıllık bir geçmişe sahiptir. İsmini ise, İtalya'daki üretim bölgelerinden Parma, Modena, Reggio Emilia, Bologna ve Mantova'dan alan çok ünlü bir İtalyan peyniridir. Parmesan peyniri, granüllü bir yapıya sahip keskin, karmaşık, cevizimsi bir tada sahip olan doğal sert bir peynirdir.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Parmesan peyniri helal mi? Kullanılan peynir mayaları hem mikrobiyal hemde hayvansal kaynaklıdır ve hepsi müteber firmalardan helal sertifikalıdır.
Parmesan benzeri peynir aradığınızda reyondan İzmir tulum peyniri ya da eski kaşar alabilirsiniz.
Cheddar ve parmesan peynirleri, kuru peynirler. Küfün oluşması için rutubet gerektiğinden bu peynirlerdeki küf tabakası yüzeyin altlarına pek inmiyor. Tabii kimi peynirler özel olarak küflendiriliyor. Stilton ve roquefort gibi kuvvetli küflü peynirlerin üretiminde "penicillium roqueforti" kullanılıyor.
Fırın yemekleri: Parmesanın kremamsı lezzeti, fırında pişirilen yemeklere harika uyum sağlar. Yemeğiniz pişmeden önce serptiğiniz parmesan peyniri yemeğinizin üstüne erir ve tüm lezzetini bırakır.
Protein ve kalsiyum gibi mineraller açısından zengin bir besin olan parmesan peyniri hem besleyici içeriği hem de lezzeti ile peynir sevenlerin hayran olduğu peynir çeşitlerinden biridir. İtalya'nın meşhur lezzetlerinden olan parmesan, üretildiği bölgeden ismini alan yöresel peynir çeşitlerinden biridir.
Parmigiano Reggiano ve Grana Padano olmak üzere iki çeşidi vardır. Parmigiano Reggiano: Montova, Bologna, Modena, Reggio Emilia ve Parma bölgelerinde üretimi yapılmaktadır. 30-35 kg parmigiano reggiano elde etmek için 600 lt süt gerekmektedir.
Türkiye'de marketlerde genelde parmesan adıyla satılan peynirler 'Grana Padano'dur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri