Buna göre, herhangi bir dükkânda unlu mamul satışı yapılabilir ancak ekmek üretiminin yapılabilmesi için Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı ilçe tarım müdürlüklerinden işletme kayıt belgesi, ilçe belediyelerinden de ruhsat alınması gerekiyor.
Unlu mamuller ruhsatı ile Tarım Bakanlığından ekmek üretim izini alma şansınız yoktur, sadece pide, poğaça, simit, kurabiye… Gibi ürünleri kapsamaktadır.
Unlu mamüller olarak en çok tükettiğimiz ürünler ekmek, makarna, bulgur ve bisküvidir. Bunların dışında, kek, pasta, turta, tart, yufka, çeşitli çörekler, börek, gofret, kurabiye, hazır pasta altlığı, peksimet ve benzeri ürünler bu gruba girerler.
Günde 2 bin ekmek çıkaran fırının, diğer giderleri de içine koyduğumuzda 200 gram bir ekmekte ortalama 95 kuruş. 20 kuruş da bayi kârı verdiğimiz zaman, 1 lira 15 kuruşa geliyor.
Pastane, Fırın ve unlu mamuller üreten her iş yerinin ilgili il özel idaresi / Belediye/ Organize Sanayi Bölgesinden veya ilgili kurumdan işyeri açma ve çalışma ruhsatı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından İşletme Kayıt Belgesi almaları zorunludur.
İlgili 33 soru bulundu
Pastane aylık kazancı, genelleme yapacak olursak, yaklaşık 15.000₺-30.000₺ arasında olacaktır. Ancak, fırın işletmelerinde de olduğu gibi, kullanılan malzemelerin ve hijyen şartlarının karşılanması için oluşan giderler de söz konusu olunca, elinizdeki kâr oranı, bu miktarlardan daha az olabilir.
13.03.2023 tarihi itibarıyla güncel ekmek fiyatları: 210 Gr ekmek fiyatı: 5.00 TL. 240 Gr ekmek fiyatı: 6.00 TL. Köy ekmeği fiyatı: 13,00 TL.
bir fırının günde bin ekmek ürettiği varsayılırsa kırk fırın günde kırkbin ekmek üretir. bir insanın hadi her öğün bir ekmek tükettiğini farzetsek günde üç öğünden üç ekmek yapar. senede üçyüzaltmışbeş günden üç ekmek, bindoksanbeş ekmek yapar. demek ki ney miş?
[1] Olgun kişi olmak için çok tecrübe sahibi olmak gerektiği, yeteneksiz kişiler için olgunlaşma zamanının uzun sürdüğü anlamı çıkarılır.
Yapılmış, işlenmiş, imal edilmiş anlamına gelir. Bu kelime genellikle mamül şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı mamul şeklinde olmalıdır.
İlkokul ya da fırıncılıkla ilgili meslek lisesi mezunu olanlar 11 yıl bilfiil fırıncılık yaptıkları ve bunu SGK Hizmet Dökümü ile ispatlayabildiklerinde ustalık sınavına girerek belge almaya hak kazanırlar.
" yolundaki hükmü, 26/11/2014 gün ve 29187 nolu Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu bağlamda, devri mümkün değildir.
Ruhsat almadan işyerini açarsanız denetim ekipleri tarafından işyerinizin denetlenmesi durumunda işyeriniz mühürlenerek kapatılabilir. Eğer mührü sökerek işyerinizi çalıştırmaya devam ederseniz 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası ile karşı karşıya kalmanız söz konusudur.
Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliğinde (Tebliğ No:2012/2) ambalajsız olarak satışa sunulan ekmeklerin satışı hakkında gerekli şartlar belirtilmekte olup; "ambalajsız olarak satışa sunulan ekmeklerin kasap, manav, pazar gibi yerlerde piyasaya arzı yasaktır." denilmektedir.
EKMEK FIRINI İŞLETMECİLİĞİNDE YERİNE GETİRİLMESİ GEREKEN KRİTERLER : Kapalı alanı en az 300 m² olmalıdır. Üretim alanı en az 200 m² olmalıdır. Sosyal Tesis alanı en az 100 m² olmalıdır.
Ekmeğin fiyatı ise tarifeyle belirleniyor. Bu bağlamda belirli yönetmelikler olması önemli. Yeni yönetmelikle bayi kar oranı yüzde 15 olarak belirlendi. Yani bir ekmeğin satış fiyatının sadece yüzde 15'i kar olacak.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » 1 kg undan kaç ekmek yapılır? 1 kg un ile yapılan malzemelerde 250 gramlık ortalama olarak 5 veya 6 ekmek üretilmektedir. Yapılacak ufak bir matematiksel hesap ile bir ekmeğin için 160-180 gram un bulunduğu söylenebilir.
Doğrulanmış Cevap. 1 kg undan 5 ekmek ise; 50 kg undan 250 ekmek yapılır.
1 kg un ile yapılan malzemelerde 250 gramlık ortalama olarak 5 veya 6 ekmek üretilmektedir. Yapılacak ufak bir matematiksel hesap ile bir ekmeğin için 160-180 gram un bulunduğu söylenebilir.
Türkiye'de bütün il ve ilçelerde ekmek 4 ila 5 TL arasında satılırken, Kayseri'nin Develi ilçesine bağlı Sindelhöyük Mahallesinde bütün fırın ve bakkallarda ekmek 2.5 TL'ye satılıyor.
Bu hükme göre, ticaret siciline kaydı olması halinde ustalık belgesi olmayanlara işyeri ruhsatı verilebileceği görülmektedir. Bu açıklamalardan sonra, gerek ticaret siciline kaydı olmayan gerekse ustalık belgesi olmayan işyeri açmak isteyen gerçek ve tüzel kişilere işyeri açma ve çalışma ruhsatı verilemez.
Evet, işletme açmanız için ustalık belgesi gerekiyor. Ustalık belgenizi Esnaf ve Sanatkarlar Odası iş yeri açma belgenizi vermek için talep edebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri