Caretta Caretta'ların yumurtlama alanı olması ve en uzun plajlardan biri olması ile ünlü bir plaj.Açık denize bakması nedeniyle her daim dalgalı.
Patara Plajı alabildiğine uzun olup, yoğun rüzgar nedeniyle deniz oldukça dalgalıdır. Yüzmeye çalışırken biraz yorulabilirsiniz çünkü dalgalar kulaç atmanıza engel olmaktadır. Denizin seviyesi girdiğinizde direkt olarak derinleşmemekte, deniz oldukça sığ bir yapıya sahiptir.
Patara Plajı'nın denizi açık deniz olduğu için çoğunlukla dalgalı bir havası bulunur. Plaj doğal sit alanı özelliğine de sahiptir. Bu yüzden tertemiz havası ile tam olarak bir doğa harikasıdır. Bölgede rüzgar hep boldur.
Patara Plajı Kaş'a 43 km uzaklıkta yer alıyor. 12 km'lik sahil uzunluğu ve 1500 metreye ulaşan genişliği ile dünyanın 1. en uzun plajı ünvanına sahip. İncecik kumdan oluşan plajı aynı zamanda Caretta Caretta kaplumbağalarının yumurtlama alanı. O yüzden sabah 8 akşam 8 arası dışında plaj kullanıma kapalı.
Ziyaret Saatleri ve Giriş Ücreti 2023
Plaja giriş ücreti kişi başı 120 TL. İçeride şezlong ve şemsiye de kullanmak isterseniz ayrıca 230 TL daha kiralama ücreti ödemeniz gerekmektedir. Plaj caretta kaplumbağalarının doğal yaşam alanı olduğu için ziyaret saatleri kısıtlı. 08:00 ile 20:00 arası plajı kullanabilirsiniz.
İlgili 34 soru bulundu
Çok dalgalı ve tehlikeli bir plaj.
Patara Plajı'nda Yüzülür Mü? Patara Plajı, tertemiz sahili ile Akdeniz'de yüzülebilecek en güzel plajlardan biri. Plaja her yıl binlerce yerli ve yabancı turist geliyor. Sit alanı olması sebebiyle, oldukça iyi korunan plajda denize girmek çok özel bir deneyim olacak.
Patara Plajı'nın denizi genel itibariyle sığ bir yapıdadır. Bu bakımdan yüzme bilmeyenler tarafından tercih edilebilmektedir. Antalya'nın en çok rüzgar alan plajlarından biridir.
Patara Plajı Hakkında Bilgi
Aynı zamanda ücretsiz duş ve tuvalet gibi olanaklar da bulunuyor. Diğer yandan yer yer 200 ya da 300 metreye kadar derinliğe sahip olan Patara Plajı, 12 kilometre gibi oldukça yüksek bir uzunluğa sahiptir.
Patara (Likçe: 𐊓𐊗𐊗𐊀𐊕𐊀, Pttara; Yunanca: Πάταρα), Antalya'nın Kaş ilçesinin Kalkan beldesi yakınlarındaki bir Likya kentidir ve Likya Birliği'nin başkentliğini yapmıştır. Likya Birliği'nin üç oy hakkına sahip altı kentinden biridir.
Etrafında bulunan Patara Antik Kenti'ni de ziyaret edebileceğiniz bölgenin plajı, yaklaşık 12 kilometrelik bir sahile sahiptir. Denizinin sığ olması sebebiyle çocuklu aileler tarafından da rahatlıkla tercih edilebilen plajın içerisinde hizmet veren tesisler de yer almaktadır.
Soyunma kabini, tuvalet ve duş mevcut. Patarada likya krallarının meclisi olduğu için, tarihte çok önemli bir yere sahip.
Patara kumsalı, çevredeki kumsallara göre daha uzundur. 18 km uzunluğundaki kumsalın derinliği yer yer 200-300 metreye ulaşır. Kumu ince, denizi sığdır.
İri kumlu sahili ve hafif çakıllı denizi olan beachte deniz genellikle dalgalı durumdadır. Kumsal alanının geniş olması, çocuklu aileler için tercih sebebi olabilirken; plajın temizliği ise düzenli olarak yapılmaktadır.
Müze Kart sahipleri örenyerine ücretsiz girebiliyor. Müze Kart'ınız yoksa 90 TL ücret ödeyerek hem örenyerine hem de plaja giriş yapabiliyorsunuz. Patara Plajı giriş ücreti 90 TL. Giriş ücreti alınmasının sebebi tıpkı Olimpos'ta olduğu gibi Patara Plajı'na girişin yalnızca Patara Ören Yeri'nden yapılması.
Kumsalı aynı zamanda nesli tükenme tehlikesinde olan caretta carettaların yumurta bıraktıkları yerler arasında bulunuyor. Dolayısıyla, plajda çadır kamp alanı yok.
Patara Antik Kenti Giriş Ücreti Ne Kadar? Antik Kente giriş ücreti 30 Türk Lirasıdır. Patara, haftanın her günü ziyarete açıktır. Yaz döneminde 08:30-21:00 (01 Nisan-01 Ekim), Kış döneminde 08:30-17:30 (01 Ekim-01 Nisan) saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.
AKP ile birlikte bölgede artan kum hırsızlığı ekosistemde geri dönüşü olmayan hasara neden oldu. Geçen yıl Orman Muhafaza Memuru Umut Utku'nun mücadelesi sonucu el konulan 2 bin 186 kamyon kumu çalan şirketin ortakları arasında AKP Kaş İlçe Başkan Yardımcısı Osman Deniz Karataç var.
Patara Plajı, ücretlidir. Giriş ücreti 2023 yılında güncel olarak 200 TL'dir. Bunun yanında hem şezlong hem de şemsiye hizmeti 100 liradır. Eğer müzekart ya da öğretmen kimlik kartınız varsa içeriye ücretsiz girebilirsiniz.
1) İnceboğaz Halk Plajı
İnceboğaz halk plajı dalgasız bir denize sahiptir. Dolayısıyla yüzmeyi yeni öğrenen kişiler için bu plajın denizi biçilmiş kaftandır.
Türkiye'nin En Temiz Denizi 2021
Ayvalık Sarımsaklı plajı, Bozcaada Ayazma Plajı, Antalya Lara Plajı, Gökçeada Kefalos plajı, Antalya Çıralı Plajı, Çeşme Ilıca, Datça Ovabüklü, Marmaris Amos gibi isimler de en temiz denize sahip olan plajlar arasında yer alıyor.
1- Kaputaş Plajı, Antalya
Kaputaş Plajı Türkiye'nin en güzel plajı olarak dünya basınında da tanınıyor. Ulaşım zorlu olsa da plajın güzelliğinin sebebi bu.
Kaş plajlarının belki de en bilineni Kaputaş Plajı. “Türkiye'nin Maldivleri” olarak bilinen Kaputaş Plajı, bu unvanı fazlasıyla hak ediyor. Kaş'a 20, Kalkan'a ise 7 kilometre uzaklıkta yer alan bu güzel plaj, coğrafi oluşumundan dolayı “Kanyonağzı Plajı” olarak da isimlendiriliyor.
Kaş'ın denizi hafif serin bir deniz. Yer yer dağlardan akan kaynak suyunun dipten denize karışması bu serinliğin sebebi. Ama yazın hava o kadar sıcak olabiliyor ki bu serin deniz sayesinde gerçek anlamda ferahlayabiliyorsunuz.
3- Türkiye'nin En Uzun Plajı
Bu plajı önemli kılan bir diğer özelliği ise plajın Caretta Caretta'lara ev sahipliği yapması. Patara Plajı, Caretta Caretta'ların yumurtlama alanı ve bu yüzden de sabah 08.00 ila akşam 19.00 saatleri dışında plaj ziyarete kapatılıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri