İri bir patatesin kabuğunda önerilen günlük ihtiyacın yüzde 33'ü bulunur. Bu vitamin, kardiyovasküler, sindirim, bağışıklık kas ve sinir sistemleri için önemlidir. Ayrıca beyin hormanları için faydalıdır. Kabuklu iri bir patates günlük B6 vitamin ihtiyacının yüzde 46'sını karşılar.
Patates yetiştirebilirsiniz.
Patates kabuklarını toprağa ekerek yeni patateslerin filizlenmesini sağlayabilirsiniz. Özellikle çimlenmiş kabuklar, kısa sürede filiz vermeye başlayacaktır. Detaylı bilgi için patates yetiştirme yöntemlerine göz atın.
Patates kabukları, temizleme alanında da kullanılabilir. Örneğin lavabo veya seramik ocaklardaki lekeleri, patatesin ıslak tarafı ile ovalayabilirsiniz. Lekeleri çıkardıktan sonra su ile durulayıp kurulayabilirsiniz. Patates kabuğu, ciltteki koyu lekeleri veya sivilce izlerini gidermek için çok etkilidir.
Patates kabukları güzelce temizlenip soyularak çay gibi demlendiğinde, mide ve bağırsak sorunlarına iyi gelir. Patatesin kabukları aynı zamanda zengin lif kaynağıdır.
Bu gübre, bitkilerin hızlı ve sağlıklı büyümesine yardımcı olacaktır. Aynı zamanda çiçeklenme, güzel çiçekler açma ve daha uzun ömürlü olmalarına yardımcı olur, çünkü bitki ihtiyaç duyduğu besinlere bu gübre ile sahip olacaktır.
İlgili 30 soru bulundu
Bitkilerin sulanmasında kullanılan patates suyunun özellikle toprak karışımında bir soruna yol açtığı görülmektedir. Haşlanmış patates suyunun içerisinde tuz bulunması ise bitkiler ve çiçekler için oldukça zararlı olmaktadır.
Haşlanmış sebze suyunu çiçeklere dökmeden önce mutlaka oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Bu değerli su içerdiği vitamin, mineral ve bileşenler ile çiçeklerinizin daha hızlı büyümesine yardımcı olur.
Çiğ patates suyunun içindeki antioksidanlar karaciğerin ve safranın temizlenmesine; karaciğer, kalın bağırsak ve böbreklerdeki atıklardan kurtulmanıza yardımcı oluyor. Ayrıca idrar yolunda ve böbreklerde taş oluşumunu da önlüyor.
Gri veya beyaz saçları patates kabuğu ile düzeltmek mümkün. Patatesin kabuğunu soyunca kararma yaşanır. Bunun nedeni de polifenol oksidaz enzimidir.
Patates kabukları kaynadıktan sonra suyunu süzün. Suyunu kullanacağınızdan suyu biraz soğutun. Temiz saçlarınıza bu suyu güzelce yedirin. Kokusunun rahatsız etmemesi için krem ile birlikte de uygulayabilirsiniz.
2 çorba kaşığı siyah çayı kaynatın ve limon suyuyla karıştırın. Yarım saat bekledikten sonra saçınıza sürün. Saçınıza masaj yaparak uygulayın ve 40 dakika kadar bekledikten sonra şampuan ile yıkayın. Bu işlemi en az 2 ay düzenli olarak yapmanız önerilir.
Melanin adı verilen pigmentin gün geçtikçe daha az salgılanması sonucunda ortaya çıkan beyazlar, birçok kişinin en önemli bakım sorunlarından biri haline geliyor. Fakat patatesin kabuklarını çöpe atmayı bırakacağınız bu kür sayesinde saçlarınızın doğal rengine yeniden kavuşabilirsiniz.
Patates kabuklarını güzelce yıkayın, hatta nişastasını almak için 15-20 dakika suda bekletin. Ardından kabukları kızdırılan yağda kabukları kızartmaya başlayın. Üzerine tuz, karabiber ve damak tadınıza göre eklemek istediğiniz baharatları ekleyin ve servis hazır. Afiyet Olsun.
Patates kabuğu ise patatesten daha fazla demir, kalsiyum, potasyum, magnezyum, B6 ve C vitamini içeriyor. Detroyer patatesi kabuğuyla pişirmeyi öneriyor. Ayrıca sebzelerin kabuklarında bulunan antioksidanlar serbest radikallerle savaşmaya yardımcı oluyor.
Patatesin kabuğunda aynı zamanda oldukça yoğun C vitamini de bulunmaktadır. İri bir patatesin kabuğunda 29 mg C vitamini bulunur, yani bu vitaminle anılan portakalın 3 katı kadar ve günde almanız gerekenin yarısı kadar. Aynı zamanda bir antioksidan olarak ve yaraların çabuk iyileşmesi için de çok faydalıdır.
Patatesleri temizledikten sonra rende ile rendeleyin. Çıkan suyunu cildinize sürerek cildinizde kurumasını bekleyin ardından ılık su ile bolca durulayın. Bu maskesinin posasını da burun ve göz bölgesine yapıştırarak göz ve burun çevresi için ekstra bir bakım sağlamış olacaksınız. tarafından sağlanmaktadır.
Biyotin eksikliği genetik temelli olabilir, bunun yanında hamilelerde de ortaya çıkabilir. B7 vitamini eksikliğinde saçlar hızlı beyazlar, saç dökülmesi de görülebilir.
Patates suyu doğal bir renk açıcı olduğundan kararmış, koyulaşmış cildin rengini açarak cilt beyazlaşmasını sağlar.
Patates Suyunun Faydaları İbrahim Saraçoğlu tarafından da sık sık dile getirilmiştir çünkü patates suyu aslında öncelikle doğal bir ağrı kesicidir. Genelde yaşlı insanlarda gözlemlenen şiddetli eklem iltihaplanmasını önlemeye yardım ede patates suyu kemik yapısının da güçlendirilmesini sağlar.
Patates, antibakteriyel bir besindir. Bu yönü ile ciltte oluşan leke ve mikropları yok eder. Çiğ şekilde cilde uygulanan patates, düzenli bir uygulama sonrasında cildin rengini açacaktır. Yaz mevsimi sonrasında oluşan güneş lekesine, doğum sonrası olan cilt kararması ve lekesinde çiğ patates ile maske deneyebilirsiniz.
DNA onarımında önemli rol oynayan folat, kanser hücresi oluşumunu engeller. Patatesin içeriğinde de folat bulunmaktadır. Aynı zamanda patateste bulunan C vitamini ve kersetin antioksidan görevi görerek serbest radikallerle savaşır.
Doğru bilinen yanlışlardan biri de çiçeklere yalnızca şekerli su vermektir. Küp şekerleri ezerek bitkinizin toprağına yerleştirebilirsiniz. Fakat şekerli suyu asla yapraklara ve çiçeklere fısfıs ile spreylememelisiniz.
Ben orkidelerim için her sulamada HB-101 kullanıyorum. Çiçekli çiçeksiz fark etmez tüm bitkilerde kullanılır ve bitkinin kök gövde gelişimini destekler, çiçeklenmeye teşvik eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri