Büyük, ağır tabanlı bir tavayı orta-yüksek ısıda ısıtın, ardından birkaç yemek kaşığı yağ dökün, kızartmalarınızı ekleyin. Ve yeniden çıtır patatesleriniz hazır! Fırınınızı 200 dereceye getirin, patatesleri bir fırın tepsisine yayın ve yeniden kızarmalarına izin verin.
1- Patatesin raf ömrü
Daha soğuk, kiler gibi ortamlarda biraz daha uzun süre dayanabilir. Pişirildikten sonra patatesin buzdolabında dayanma süresi ortalama 4 gündür. Buzlukta saklandığında ise bu süre 1 yıla kadar uzayabilir.
İKİ KEZ KIZARTMA YÖNTEMİ: Çıtır patateslerin bir diğer sırrı da patatesleri iki kere kızartmak. Patateslerinizi yağa atarak kızartın. 3 dakika sonra yağdan alarak alüminyum folyo ile sardığınız patates dilimlerini buzluğa atın. Yaklaşık bir saat buzlukta beklettiğiniz patatesleri tekrar yağda kızartın.
- Patates kızartmalarının yeniden taze bir biçimde tüketilebilmesi için bu sefer normal sıvı yağ kullanımı yerine Hindistan cevizi yağı kullanımı yapılmalıdır. Bu şekilde kızartacağınız patatesler ilk günkü kadar taze ve çıtır çıtır olacaktır. - Ekmeğin içerisine patatesleri koyarak sandviç hazırlayabilirsiniz.
Mikrodalga fırında patates nasıl ısıtılır? Öncelikle bir miktar zeytinyağı ve baharatla patatesleri kırmadan karıştırın. Ardından mikrodalgada arzu ettiğiniz ısıya gelinceye kadar ısıtın. Arzu ederseniz patatesinizi ısıtırken içerisine sarımsak tozu ilave edebilirsiniz.
İlgili 41 soru bulundu
Pişirilen patates oda ısısında soğumaya bırakıldığında toksin üreterek “botulizm ” (besin zehirlenmesine neden olur).. . Bu nedenle pişirilen patates servis edildikten sonra ılık havada değil buzdolabına koyularak soğutulmalıdır. Ve tekrar ısıtılmadan tüketilmesi gerekir…
Yoğurt, dondurma, margarin gibi plastik kaplar, mikrodalgaya konulduğunda erimeye başlar. Ayrıca bu kaplar mikrodalga fırını temizlenmeyecek hale getirebilir, bizden söylemesi.
Eğer yoğurdunuz sarımsaklıysa, dolabınızda koku oluşmaması için bu noktaya özellikle dikkat etmelisiniz. Kızartmanın içindeki yoğurt dolapta beklediği süre içerisinde su salacaktır. Kızartmanızı tekrar yemeden önce bu salınan fazla suyu alın ve kızartmanızı en geç iki gün içinde tüketin.
Masum sandığınız patates...
Patates piştikten sonra tekrar ısıtıldığında yada oda sıcaklığında uzun süre bırakıldığında, toksit etki yaratıp besin zehirlenmesine neden olabiliyor. Besin değerlerini yüksek ısıda kaybeden patatesi bekletmeden tüketmenizi tavsiye ederiz.
Yağ ve tuz bozulmayı geciktirir. Bu nedenle patateslerinizi az miktarda tuz ve zeytinyağı ile kaplarsanız bozulmaları gecikecektir. Bu şekilde hava almayan torbalara veya mutfak kaplarına koyarak buzlukta daha uzun süre, buzdolabında ise 4-5 gün muhafaza edebilirsiniz.
Patates kızartma yağı kaç kez kullanılır diyenler, yağın içine artık yoksa ve yağın rengi açıksa en çok 3 defa kullanmalıdır. Daha fazla kullanım, yağın yoğunlaşmasına ve patateslerin çiğ kalmasına neden olur.
Onu da belirttiğimiz şartlarda kullanmanızı öneririz. Ayrıca yağınızın tamamen soğuduğundan emin olduktan sonra cam kavanoza aktarıp kapağını kapatarak bir sonraki kızartma işlemi için saklamanızı öneririz. Unutmayın, yağ yanmamışsa maksimum bir kez daha yani aynı yağı toplamda 2 kez kullanabilirsiniz.
Patatesleri doğrarken elinizde hafif yumuşadığını ve içerisindeki nişastasını saldığını fark etmişsinizdir. Bu durum patatesleri kızartırken kıtır olmasını engelleyen en önemli etkendir. Bu durumu engellemek istiyorsanız doğradığınız patatesleri buz gibi suyun içine atın ve içerisine bir iki damla sirke damlatın.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Ertesi güne kalan patates yenir mi? Patates piştikten sonra tekrar ısıtıldığında yada oda sıcaklığında uzun süre bırakıldığında, toksit etki yaratıp besin zehirlenmesine neden olabiliyor. Besin değerlerini yüksek ısıda kaybeden patatesi bekletmeden tüketmenizi tavsiye ederiz.
Kizartma dışarıda bozulur mu? Bu durum ilerleyen zamanlarda kanser ve kalp damar hastalıklarının gelişmesine neden olabilir. Cam kavanoza süzmüş olduğunuz kullanılmış yağı, dışarıda değil dolapta saklamanız gerekir. Çünkü ışık, yağda oksitlenmeye sebep olacağından besin zehirlenmelerini beraberinde getirebilir.
Fırını 230 derecede ısıtın. Fırın tepsisine yağlı kağıt sererek patatesleri üzerlerine dizin. Isınmış fırında 5 dakika kadar arada karıştırarak bekleyin. Patatesleriniz eski dokusuna kavuştuğunda fırından çıkartarak tüketebilirsiniz.
Kızartırken yağın içine ilk attığınızda bir miktar yağ sıçraması yaşanıyor ama pişmeye başladıkça bitiyor. O yüzden biraz derin bir kap içinde kızartmanız iyi olabilir. Patatesleri dondurucuda 6 aya kadar saklayabilirsiniz.
Patates piştikten sonra tekrar ısıtıldığında yada oda sıcaklığında uzun süre bırakıldığında, toksit etki yaratıp besin zehirlenmesine neden olabiliyor.
Bu hem aniden gelen soğuk hava ile sıcak yemeklerin lezzetini ve yapısını bozabilir, hem de sıcak yemek miktarına da bağlı olarak buzdolabının iç ısısını düşürerek diğer yiyeceklerin bozulmasına ve buzdolabının yıpranmasına neden olabilir. Dolaba koymak için yemeğin ılınmasını bu sebeple beklemek gerekiyor.
Eğer akşam saatlerinde pizza, hamburger, patates kızartması gibi fast food besinler, yağ içeriği fazla veya kızartmalı yemekler yerseniz gece huzursuz bir mide sizi bekliyor olabilir.
Patates. Patates kızartması veya patates püresini ısıtmak için patatesi kesinlikle mikrodalgaya koymamanız gerekir. Patates glikoalkaloid adı verilen bir kimyasal içermektedir. Bu kimyasal ısıyla buluştuğunda yayılma gösterir.
Mikrodalgada Az Yağlı Kızartma Tarifi Nasıl Yapılır? Tüm malzemeleri küçük bir borcama kızartmalık doğruyoruz. 1 yemek kaşığı yağ ekleyip elimizle tüm malzemelere yediriyoruz. İsteğe göre kekik ekleyip mikrodalgaya atıyoruz. 15 20 dakika pişirip karıştırıyoruz sonra tekrar kıvamına göre 10 15 dakika daha pişirebiliriz.
Yiyecekleri taze olarak tüketmek her zaman sağlık açısından yararlıdır. Ancak ne kadar lezzetli ve sağlıklı olursa olsun, bazen taze hazırlanmış bir yemekte sağlık açısından yararını kaybeder ve bir mikrodalga fırında yeniden ısıtırsanız gıda zehirlenmesine neden olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri