Üzerine un, nişasta, tuz ve kabartma tozu eklenir, iyice harmanlanır. Ve direk kızgın yağa atılır. Ara sıra karıştırarak kızartılır. Kızarınca servis tabağına alınır.
Kızartma kabımızda önceden yağımızın ısınmasını sağlıyoruz. Hemen un, nişasta, tuz, kabartma tozu karışımına patatesleri ilave ederek harmanlıyoruz. Sulanmamasına dikkat ediniz. Kızgın yağımıza harmanladığımız patatesleri ilave edip, kızarıncaya kadar kızartıyoruz.
Bekletme sırasında suyun içine 1 çorba kaşığı sirke ekleyin. Sirke, patateslerin kızardıktan sonra çıtır çıtır olmasını sağlar. Bekleme süresi olan yarım saat geçtiğinde patatesin suyunu süzün ve etrafa yağ sıçramaması için havlu kağıt yardımıyla iyice kurulayın.
Bunun amacı patateslerin kesilmiş yüzeylerindeki nişastayı almak ki patatesler birbirine yapışmasın. Yapışmamalarını sağlamak içinse bir süre soğuk suda beklettiğiniz kesilmiş patateslerin suyunu boşaltmanız ve de birkaç kez duru suyla iyice durulamanız gerekiyor ki tüm yüzey nişastası fazlası akıp gitsin.
Patatesleri doğrarken elinizde hafif yumuşadığını ve içerisindeki nişastasını saldığını fark etmişsinizdir. Bu durum patatesleri kızartırken kıtır olmasını engelleyen en önemli etkendir. Bu durumu engellemek istiyorsanız doğradığınız patatesleri buz gibi suyun içine atın ve içerisine bir iki damla sirke damlatın.
İlgili 44 soru bulundu
Patatesler soyulur ve ince ince doğranır. Un ve baharatlar karıştırılıp doğranan patateslerle harmanlanır. Sıvı yağ kızdırılır ve patatesler kızartılır. Çıtır çıtır patatesler hazır.
Patates dilimlerini nişastalarını bırakması için tuzlu ve soğuk (buzlu) suda bekletin. Kızartma yağını derin bir tava ya da tencereye alıp yavaş yavaş kızdırın. Suyunu süzüp kağıt havlu yardımıyla kuruladığınız patatesleri kısık ateşte, derin yağda 3-4 dakika kadar pişirin. Aralarda karıştırmayın ve kızartmayın.
Kullanım alanı çok yaygın olan patates nişastası özellikle gıda alanında salep üretimi, unlu mamullerde, hazır çorbalarda, ekmek üretiminde, kuruyemişlerde ve daha birçok farklı besin maddesinde kullanılmaktadır. Patates nişastası hamur işi, sos ve tatlılarda kullanılmaz.
Patates nişastası, tipik olarak pudingler, soslar ve unlu mamuller gibi gıdaların dokusunu kalınlaştırmak ve iyileştirmek için kullanılan çok yönlü bir bileşendir. Ek olarak kullanıldığında sindirim, bağışıklık sağlığı ve kan şekeri kontrolü gibi sağlığın belirli yönlerini de artırabilir.
Migros Patates Nişastası, ekmek, pasta ve kurabiye gibi hamur işleri başta olmak üzere et ve şarküteri ürünlerinde, çorba ve sosların hazırlanmasında kullanılır. Nişasta bakımından zengin bir besin maddesi olan patatesin çeşitli işlemlerden geçirilmesi ile üretilir.
Patateslerinizin hepsini 1 kerede atmayın bölün 2 aşamada haşlayın, ve soğuk suya alın. Soğuk suda bir kaç dakika kaldıktan sonra tekrar bir soğuk sudan geçirin, patateslerinizin soğuduğundan emin olun ve süzgece alın. Teflon tavanıza sıvı yağı dökün ve kızgın yağa patateslerinizi yavaş olarak bırakın.
Fast food restoranları sizden farklı ne yapıyor? Annelerimizden öğrendiğimiz patates kızartması tarifi aslında çok basit. Patatesleri soy, gelişigüzel doğra, tuzlu suda biraz beklet, ardından ayçiçek yağı koyduğun tavada kızartıp kağıt havlu serili servis tabağına al.
Patateslerin kabukları soyulur ve ince ince dilimlenir. Bir kapta soğuk suyun içerisine tuz ve karbonat atılıp karıştırılır ve dilimlenen patatesler suyun içerisine alınıp 30 dakika bekletilir.
Bitkinin toprak altında kalan yumruları “patates” olarak bilinir. Bu yumrular nişasta bakımından zengin olduğundan önemli bir besin maddesidir. Patateste nişastadan başka belli bir oranda protein de bulunur; nişasta %20, protein %2'dir. Besin değeri 90 kaloridir.
Patates nişastası, patateslerden elde edilen nişastadır. Patates bitkisinin kök yumrularının hücreleri lökoplastlar (nişasta taneleri) içerir. Nişastayı çıkarmak için patatesler ezilir ve nişasta taneleri yok edilen hücrelerden serbest bırakılır.
Kullanım alanı çok yaygın olan patates nişastası özellikle gıda alanında salep üretimi, unlu mamullerde, hazır çorbalarda, ekmek üretiminde, kuruyemişlerde ve daha birçok farklı besin maddesinde kullanılmaktadır. Patates nişastası hamur işi, sos ve tatlılarda kullanılmaz.
Patatesteki nişastalı karbonhidratların vücutta hızla şeker haline dönüşerek, kan şekerini keskin bir şekilde yükselttiğine dikkat çeken uzmanlar, kan şekerinin sorunlara neden olabileceğini açıkladı.
Nişasta, farin veya amidon, suda çözünmeyen, kompleks bir karbonhidrat. Bitkiler tarafından fazla glikozu depolamak için kullanılır. Endüstride tutkal, kâğıt ve tekstil yapımında kullanılır. Gıda sanayisinde kıvamlandırıcı, yemek yapımında sıvıları koyulaştırmakta kullanılır.
Nişasta özellikle tentürdiyot zehirlenmesinde çok faydalı bir besindir. Nişastanın lapası deri ve göğüs hastalıklarında da kullanılmaktadır. Nişastanın iltihaplara iyi geldiği ve cilt hastalıklarında kasıntıları kestiği de bilinmektedir. Banyo suyu içerisine karıştırıldığı zaman cildi yumuşatma etkisi bulunmaktadır.
Dr. Oetker Hızlı Nişasta'yı, kaynamış ya da ısıtılmış sıvı malzemeler ile hazırlayacağınız tariflerinize kıvam vermek için kullanabileceğiniz gibi pişirmeden hazırlayacağınız tarifleriniz için de kullanabilirsiniz.
Muhallebi, kurabiye, baklava, sos, jöle ve daha birçok tarifi hazırlarken bazen bir kaşık bazen de bir bardak kullanılır ama illa ki lazım olur. Muhallebilerin, peltelerin o hafif parlak görünümü, kurabiyelerin ağızda dağılması, sosların kıvamı ve hatta böreklerin çıtırlığı ondan sorulur.
Patates nişastası ten rengini açar mı? Patates, antibakteriyel bir besindir. Bu yönü ile ciltte oluşan leke ve mikropları yok eder. Çiğ şekilde cilde uygulanan patates, düzenli bir uygulama sonrasında cildin rengini açacaktır.
Suyunu süzüp kağıt havlu yardımıyla kuruladığınız patateslerin üzerine unu ve tuzu serpin ve patatesleri eşit şekilde bulayın. Kızartma yağını derin bir tava ya da tencereye alıp yüksek ateşte kızdırın. Patatesleri nar gibi kızarana kadar kızartın.
Tarifimize gelelim; sadece kesme aparatımızı temin ettikten sonra patatesleri soyup, önce bu aparatla enine, sonrada boyuna kesiyoruz. Tuz yada tuzotla harmanlayıp kızartıyoruz.Deneyenlere afiyetler olsun efendim.
Patateslerin haşlanırken dağılmamasını sağlayan en önemli malzeme ise sirke ile tuz. Tuzu zaten patates haşlarken mutlaka ilave ediyorsunuz biliyoruz. İçerisine 1 yemek kaşığı sirke ilave ederek patateslerinizin bütün bir şekilde kalarak haşlanmasını da sağlayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri