Önceden hazırlayıp kızarttığınız büyük boy köfteler ile hazırlanan patlıcana aşık bir kebap İslim kebabı. Tarifte yer alan kızarmış patlıcan şeritleri köfteleri sarıp sarmalıyor, hazırladığınız domates sos yardımıyla fırında pişen kebaplar mis gibi kızarıyor.
Balcan Kebabı ( Gaziantep Yöresi ) - Nefis Yemek Tarifleri.
Türkiye'nin önemli gastronomi kentlerinden Şanlıurfa'da, yöresel lezzetlerden patlıcanlı kebabın Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillenmesi sevinç yaşattı. Türkiye'nin yemek kültürüyle öne çıkan kentlerinden Şanlıurfa'da, yöresel lezzetlerden "patlıcanlı kebap" Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillendi.
Gaziantep ve Güney Türkiye'nin diğer bölgelerinde, insanlar geleneksel olarak evde arta kalan patlıcan ve tavuk etinden bir tepsi patlıcan kebabı hazırlar, sonra odun ateşinde pişmek üzere yerel bir fırına götürürdü.
Patlıcan Tava (Malatya)
İlgili 38 soru bulundu
Bonfile veya kuzu etinin yanı sıra patlıcan, domates ve biber kullanılarak yapılan ve Osmanlı'nın son dönemlerinden bu yana tüketilen Geleli kebabı, Malatya'nın çok bilinmeyen ancak iştah kabartan lezzetleri arasında yer alıyor.
Patlıcan pehli Sivas'ta yoğurtlu ve yağlı olarak hazırlanan etli lezzetlerden biridir.
Çökertme kebabı, Türk mutfağından bir et yemeği. Kızarmış kibrit inceliğinde patateslerin üzerine bonfile et yerleştirilir. Sarımsaklı yoğurt ve domates sosu ile birlikte servis edilir. Özellikle Bodrum civarında bulunur.
Kuşbaşı et, hamur ve domates ile hazırlanan bohça kebabı, Manisa mutfağının en özgün yemeklerinden biridir. Hamurun etli iç harç ile doldurulmasıyla hazırlanan bu kebap, kaşar peyniri ve domates ile lezzetlendirilir.
ORMAN KEBABI HAZIRLANIŞI
İçine salça ve tuzu konarak karıştırılır. 3 su bardağı suyu konarak düdüklü tencere pişmeye bırakılır. Patatesler, patlıcanlar, havuçlar küp küp doğranır ve kızartılır.
Antep usülünde sade yenir. patlıcan sulandığı için susuz pişince daha lezzetli olur. Ancak gerektiğinde sadece su eklenir.
Patlıcanın en iyi tamamlayıcısıı mutlaka sade pirinç pilavıdır. Patlıcan yemeğinizin yanında ya da pilavın üzerinde servis edebilirsiniz. Pirinç pilavı tercih etmek istemeyenler patlıcan yemeğinin yanında bulgur pilavını deneyebilir.
Diğer bir rivayet ise Ali adında Kıbrıs Türk'ü bir sokak satıcısının bu tarifi keşfettiği ve bu lezzeti tadan yabancıların kendisine “Şef Ali” adını takarak şöhret kazandırmışlardır ve bu kebap Şef Ali Kebabı olarak tanınmıştır, sonrasında ise Kıbrıs Türkleri yemeğin adını “Şeftali Kebap” olarak kısaltmıştır.
Kıyma, maydanoz, soğan ve tuzu bir kaba alıp yoğurun. Ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Keme mantarı ve köfteleri değişimli olarak fırın tepsisine dizin. 200 derece fırında 35 dakika pişirin. 10 dakika bekletip servis yapın.
Zengin mutfağıyla öne çıkan gastronomi kenti Hatay'da, etin zırh bıçak yardımıyla kıyılmasının ardından odun ateşinde pişirilerek servis edilen tepsi kebabı, kentin en önemli yöresel lezzetleri listesinde ilk sıralarda bulunuyor.
Aydın, dünya genelinde Adana kebabı satan milyonlarca restoran olduğuna dikkat çekti. Adana kebabı ile pizzanın karşılaştırılmasının mümkün olmadığını söyleyen Aydın, doğru sıralamanın her zaman Adana kebabın birincilikte bulunduğu sıralama olduğunu belirtti.
Diyarbakır Üsküre Kebabı / Diyarbakır Tas Kebabı 20.08.2021 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır.
Şehrin et yemekleri arasında en güzel yere sahip olan döş dolması yaz aylarında Karabağlar Yaylası kahvelerinde yapılır.
Dönerin Arap mutfağındaki benzeri şavurma olarak adlandırılır. 1930'lu yıllardan beri farklı kıtalarda da yapılan şavurma, o zamandan beri Meksika'da Lübnanlı göçmenler tarafından satılmaktadır. Dönerin Yunanistan'a 1920'li yıllardaki nüfus mübadelesi ile beraber geldiği düşünülmektedir.
Domatesler dörde bölünür. Her dilimin sırtı şişin bir yönüne gelmek üzere, ceviz büyüklüğünde elde toparlanan bir et ve bir domates şeklinde saplanır. Dinlenmiş ateşte dikkatle pişirilmelidir.
böyle bir yanlış anlaşılma var, ama aslen arap ve ortadoğu bölgesine ait bir yemek türüdür. zaten kelime kökeninin de türkçe ile alakası yoktur.
Sivas'ın en meşhur yemekleri arasında kesme aşı, babiko, madımak, etli ekmek, içli köfte, peskütan çorbası, pezik, sübüra, sirok, sivas katmeri, hıngel, sivas ketesi, divriği pilavını sayabiliriz. Tarihiyle, kültürüyle, yöresel yemekleriyle Sivas kendine has bir ruh taşıyan, özel bir şehrimizdir.
Patlıcanın ilk yetiştiriciliği MÖ 5. yüzyılda Hindistan'da gerçekleştirilmiştir. Bu tarihten sonra Afrika'ya, sonra Doğu Akdeniz'e ve Avrupa'ya getirilmiştir. Avrupa'ya getirilmesi 16. yüzyılda İspanyollar tarafından gerçekleştirilmiştir.
Şerbetli tatlılar arasında çok sevilen kalburabastı, Sivas mutfağıyla özdeşleşmiştir. Özellikle bayramlarda ikram edilen kalburabastı, ortalama 1 saat içerisinde sofralardaki yerini alır. Fındık, badem, ceviz, tarçın, kuru üzüm ve erişte ile hazırlanan kelle tatlısı, Sivas mutfağında önemli bir yere sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri