uçları verev kesilmiş, üzerinde boyuna çizgiler bulunan makarna çeşidi.kalem makarna.
Penne, silindir biçimli parçalar içeren bir makarna türüdür. Penne, Latin penna türevi olan İtalyan penna'nın çoğul formudur ve İngilizce sözcük kaleminin bir köklüdür.
Penne Türkiye'de düdük diye de adlandırdığı kalın ve ince kesme makarna çeşididir. Orta kısmı boş, uç kısımları küt ve yoğun makarna tadı içerir. İtalyanca "Penne Rigate" diye telaffuz edilen Penne makarnanın içi boş bir yapısı vardır.
kalem kesme diye tabir edilen makarna çeşidi.
Penne'nin bizdeki karşılığı Kalem makarna. Arabiatta sosunun hafif acılı olması zaten makarna seven bünyenizin tüm tabağı çabucak silip süpürmenize neden oluyor. Yerinde ve tadında acı severler için mutlaka denenmesi gereken bir tarif.
İlgili 43 soru bulundu
İtalyanca spaghetti "ince makarna(lar)" sözcüğünden alıntıdır.
Barilla S.P.A., İtalyan yemek şirketidir.
Sırım gibidir spagetti makarna, İtalyan kökenli makarnaların en ince ve uzun olanlarındandır.
Spagetti (İtalyanca: Spaghetti), uzun, ince ve silindirik bir makarna türüdür. Geleneksel İtalyan mutfağının temel gıda maddelerinden biri olup diğer makarnalar gibi öğütülmüş buğday ve sudan yapılır. İtalyan spagettisi makarnalık irmikten yapılır, ancak başka yerlerde başka tür unlarla da yapılabilir.
Al dente makarnayı veya spagettiyi çok fazla haşlamadan servise çıkarmaktır. Spagetti için al tente yaklaşık 12 dakika haşlamak anlamına gelir. İtalyanca ısırınca dişe hafif sertliği gelen yiyecekler anlamına geliyor.
Pate kelimesi Türkçe'de "ciğer ezmesi" anlamına gelir. Fransızca pâté "ciğer ezmesi" sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük Fransızca pâte "ezme, bulamaç" sözcüğünden türetilmiştir.
Penne strascicate, Floransa kökenli geleneksel bir İtalyan makarna yemeğidir.
Napoliten sos, İtalyanların leziz mutfak kültüründen gelen ve tüm dünyanın bayılarak yediği enfes bir sostur. İsmini İtalya'nın Napoli şehrinden alan napoliten sos, güneşi içine çekmiş kıpkırmızı taptaze domateslerden yapılır. Napoliten sos, dünyada neredeyse en çok bilinen, yapılan ve sevilen soslardan birisi.
Derin bir tencerede 1,5 litre su ile birlikte 1 tatlı kaşığı tuzu kaynamaya bırakın ve üzerine 1 paket penne makarnayı ilave edip 8-10 dakika kadar pişirin.
Türkiye'nin makarna üreticisi şirketlerindendir. 1950 yılında Ahmet Eskiyapan, Nuh Eskiyapan ve Kemal Yurtbilir tarafından kurulmuş ve 6 ton/gün'lük kapasite ile ilk üretimine başlamıştır.
NUH'UN ANKARA MAKARNASI, 1946 yılında Eskiyapan ve Yurtbilir ailelerinin işbirliği ile, Nuh Eskiyapan, Ahmet Eskiyapan ve Kemal Yurtbilir tarafından kurulmuştur.
Makarnaların en sağlıklı çeşitlerinden biri olan tam buğday unlu makarna, beyaz undan yapılan makarnaya oranla glisemik indeksi açısından daha düşük bir besindir. Düşük glisemik indeksi sayesinde daha sağlıklı olan tam buğday makarnanın 200 gramlık bir porsiyonu 752 kaloridir.
kaynar tuzlu suda pişirilen küçük, uzun ince makarna hamur parçaları.
(i). yanınca çok kül bırakan bir deniz yosunu; bu yosunun küllerinden elde edilen alkali, yosun sodası.
bolognese i. bolognese pasta sauce i.
Makarna (İtalyanca: Pasta), geleneksel İtalyan mutfağının temel besini ve ulusal yemeğidir. İlk defa 1154 yılında Sicilya'da ortaya çıkmıştır.
Arrabbiata sos, zeytinyağında kavrulmuş acı pul biberlerin ve sarımsakların mis kokulu domateslerle buluşması sonucunda ortaya çıkıyor. Tadına doyum olmayan, acı olmasına rağmen çok sevilen özellikle de makarnalara çok ama çok yakışan, efsane bir lezzet.
İtalyan mutfağı ile özdeşleşen arabiata soslu penne makarna, acı severlerin favori yemeklerinden biridir. Özellikle cafe ve restoranlarda yer verilen bu makarna, 'penne arabiata' ismiyle de bilinir. Kurutulmuş chili biberi ile zenginleştirilen arabiata makarna, parmesan peyniri eşliğinde servis edilir.
Bazı örneklerde görülen "peyder pey, pevderpey, pey derpey" gibi yazımlar ise imla hatasıdır. Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı 'peyderpey'dir. TDK sözlüğüne göre dilimizdeki karşılığı 'azar azar, bölüm bölüm, yavaş yavaş' anlamlarına gelen peyderpey, Türkçeye Farsçadan geçmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri