Pepino meyvesi tropikal bir meyve türü olarak biliniyor. Bu meyve kavuna, muz ve ananasa şekil ve tat itibari ile benziyor. Pepino meyvesi tadı, tatlı bir aramaya sahiptir. Bundan dolayı hem şekil hem de tat olarak kavunu andırıyor.
Pepinoyu taze olarak yemek için öncelikle yıkanıp kabuklarından arınması gerekir. Tıpkı bir elma soyar gibi pepinoyu kabuklarından ayırıp tüketebilirsiniz. Kabukları soyulan pepino, meyve tabaklarında dilimler halinde servis edilebilir.
Hücre yenileyici ve kemik gelişimine fayda sağlayan özelliğiyle çocukların gelişiminde büyük rol oynayan pepino, C vitamini deposu olma özelliğiyle idrar yolları, solunum yolları enfeksiyonlarında vücut direncini artırıyor. İçerdiği kalsiyum oranıyla ağrıların giderilmesinde de önemli bir etkiye sahip.
44,90 TL Pepino (1 kg) Anamur Bahçesi Tropikal Meyveler.
Pepino, patlıcangillerden olan bir meyvedir. Ana vatanı Amerika ülkelerinden Peru'dur. Kavun aromasına sahiptir. Meyvenin tamamı yenilebilmektedir ve içinde tohum bulunmamaktadır.
İlgili 33 soru bulundu
Pepino, böbrek kumunda etkili olduğu kadar anemi hastalarına fayda sağlıyor. Afrodizyak (Cinsel duyguları veya isteği uyaran veya artıran) etkisi yaratıyor.
Pepinonun yetişebilmesi için ılıman bir iklim gereklidir. Türkiye'nin bu iklimi sağlayan çeşitli bölgelerinde yetiştiriciliği yapılabilir. Günümüzde ülkemizde Erzincan ve Malatya, pepinonun en çok yetiştirildiği şehirlerimizdir. Antalya da pepino yetiştiriciliğinin yoğun olduğu şehirlerimizden biridir.
Genelde Güney Amerika ülkeleri başta olmak üzere yetişen pepino meyvesi, son on yılda Avustralya, Yeni Zelanda ve Türkiye'de de yetiştirilebilen bir meyve türü olarak piyasaya sunuluyor.
Pepino ne zaman yenir; ticari amaçlı yetiştiriciliği yapılan pepinonun, sera üretimi sayesinde her mevsim tüketilmesi mümkündür. Ancak asıl doğal hasat dönemi ağustos ayında başlar ve kasım ayına kadar devam eder. Meyveler, ağustos ayında yenmeye uygun bir tada kavuşur ama halen orta olgunluktadır.
-Pepino Fidanları Ne Zaman Meyve Verir? Dikildikten 1 yıl sonra meyve vermeye başlayacaktır.
Meyvesi etli ve sulu, tadı kavun aromalı, kabuğu ince kabuklu bir bitki türüdür. Meyvesinin içinde tohum olmadığı için bütünü ile yenilebilir.
Beyindeki melatonin hormonunu artıran pepino meyvesi uyku problemi yaşayan kişiler için de birebir faydalıdır.
Türkiye'de de bu meyve sevilerek tüketilmektedir. Pepino meyvesi bizim ülkemizde dondurma amaçlı, meyve salatasının içinde ve garnitür olarak yenmektedir. Pepino meyvesini yemeden önce tıpkı bir kavun ya da karpuz soyar gibi dış kabuğu soyulur. Salatalık soyar gibi de dış kabuğunu soyabilirsiniz.
Pepino meyvesi, Güney Amerika And Dağları'nın eteklerinde yetişen sulu, lezzetli, hoş kokulu bir meyvedir. Domates , patlıcan ve kırmızı biber ile aynı aile olan itüzümü veya Solanaceae'ye aittir. Bu az bilinen meyve, doğal olarak Peru, Kolombiya ve Bolivya'nın And dağlarının alçak ormanlarına uyarlanmıştır.
1-Tohumları çimlendirmeden önce bir müddet suda bekletiniz.Suda beklemeye aldığınız tohumları çıkarıp nemli bir bez veya pamuk içerisinde yerleştiriniz.Pamuk veya bezin nemli olmasına dikkat ediniz.Tohum çatlaması oluştuktan sonra çıkan çıkan filize zarar vermeden dikmek istediğiniz yere dikiniz.Periyodik olarak sulama ...
Doğal ortamda çok yıllık üretim şansına sahip olduğu halde, ekonomik anlamda tek yıllık üretim tercih edilmektedir. Pepino, Türkiye''de Akdeniz sahilerinde ve Erzincan''un Üzümlü ilçesinde yetiştirilmektedir.
Pepino ağacı çiçek dökmesine sebep olarak mantarı hastalık, iklim ve toprak yapısından kaynaklıdır. Eğer toprak durumu kötü ise gübre ile toprağı verimli hale getirmediğimiz takdirde çiçeklenme döneminde çiçekler meyve tutmadan dökülür.
İçeriğindeki bolca C vitamini ile bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Vücudu hastalıklardan koruyor. Yüksek kalsiyum miktarı ile kemik gelişimine destek oluyor. Kan basıncını düşürme özelliğine sahip olan ejder meyvesi, yüksek tansiyon riskini önlüyor.
Örneğin eylül ayında dikilen pepino bitkileri ocak, ekim ayında dikilenler ise şubat ayında hasat edilebiliyor. Çeşide ve bakıma bağlı olarak kimi zaman meyve verme süresi bir yılı bulabiliyor. Hatta şartlar uygun olmadığında çiçeklenme olsa da meyve tutumu gerçekleşmiyor.
armut kavunu olarak da adlandırılıyor. latincesi solanum muricatum olan akdeniz de de yetistirilen, agac kavunu, tatlı salatalık olarak da bilinen bitki.
Ağustos ayında çiçek açmaya başlayan pepino bitkisinin meyveleri ekim ayından kasım ayına kadar hasat edilir.
Pepino Fidesi suyu çok sever. Pepino Fidesi yaz aylarında hatada 2-3 kez sulanması gerekir. Pepino Fidesi tohumundan üretim şansı çok az olan bu türün , kolay köklenme şansına sahip olması nedeniyle üretimi genellikle çelik ile yapılmaktadır.
Meyvelerden ananas, üzüm, nar, incir ve karpuz, sebzelerden roka, kuşkonmaz olmak üzere mevsiminde tüm taze sebze-meyveler; deniz ürünleri cinsel gücü artıran doğal yiyeceklerdir. Bu besinler vücut sağlığına iyi gelerek sertleşmeye iyi gelen hormonların salgılanmasına katkıda bulunabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri