İltihaplı bir burun piercinginin belirtileri şöyle sıralanır: Kötüleşen ve geniş bölgelere yayılan kızarıklık. Bölgede süresi 48 saati aşan ve gittikçe büyüyen şişkinlik. İki günden uzun süren şiddetli ağrılar.
İltihaplanma, kızarıklık ve ağrı oluştuğunda ne yapmalıyız? Eğer kızarıklık sadece piercing bölgesinde ve 0,5 cm'den küçükse piercing çıkarılmadan antibiyotikli krem ile iyileşmesi beklenebilir. 1 hafta sonra düzelme olmaz ise piercing çıkarılmalı ve yara yerinin iyileşmesi beklenmelidir.
Thiocilline, Fucidin ve Bactroban gibi antibiyotik içeren kremler, piercing bakımı için tercih edilebilir. Bu kremleri günde bir ya da iki defa piercing bölgesine uygulamanız yeterlidir.
Çoğu piercing şişliği birkaç ay içerisinde kendi kendine kaybolur. Kıkırdak piercinginde şişlik oluşursa bir doktora gitmek veya tıbbi yardım almak gerekmez.
İyileşme süreci bölgeye göre 1 ile 12 ay arasında değişebilir. En az ilk üç hafta günde iki kez stüdyonuzun önerdiği kremi sürmeniz ve ellerinizi yıkamadan meme ucunuza ve piercinginize ellerinizi sürmemeniz gerekir. Delim sonrası; İyileşme süreci bölgeye göre 1 ile 12 ay arasında değişebilir.
İlgili 35 soru bulundu
Şişkinlik belirtileri için ılık kompres uygulamak. Enfekte hâldeki piercingi günde 3-4 defa yıkamak. Piercing temizliğinde sabuna alternatif olarak deniz tuzu solüsyonu kullanmak. Piercing bölgesindeki akıntıların neden olduğu kuru parçaları temizlemek.
Antibakteriyel Krem veya Jel: Piercing iltihabında, bir antibakteriyel krem veya jeli (eczane veya doktor önerisiyle) iltihaplı bölgeye uygulayabilirsiniz. Ancak, herhangi bir krem veya jeli kullanmadan önce doktorunuzun veya piercing uzmanınızın önerilerini almanız önemlidir.
Piercing küpelerinde medikal çelik ve titanyum gibi insan vücuduna uyumlu, alerji yapmayan, steril materyaller kullanılır. Bir hafta sonra çıkarmanız ve tekrar takmanız gerekmez.
Çıkarma ya da takma işlemini gerçekleştirmeden önce ellerinizi muhakkak yıkamalısınız. Sonrasında kolonya veya bir dezenfektan yardımı ile gereken hijyeni sağlayabilirsiniz. Piercing modellerinde bulunan ve topçuk olarak adlandırılan kısımdan yardım alabilirsiniz.
Piercing uygulaması yapıldıktan sonra iyileşme sürecinde BATICON dermosept veya Tentürdiyot ile temizlenmelidir. Yine bu süreçte TERRAMYCINE pomad ya da FUCIDIN pomad ile iyileştirilmelidir.
Piercing delimi sonrası bakımıda hemen başlar ve gün içerisinde periyodik olarak min 4 kez devam eder. siz daha fazla 4-6-8 kez tekrarda edebilirsiniz. piercing bakımının amacı yarayı hızlı bir şekilde kapatmak olacaktır. bunun içinde tuz ve nem en iyi ilaçtır.
İyileşme sürecini hızlandırmak için tuzlu su ile yapılan piercing bakımı önerilir. Böylece piercinglerde oluşan kabuk yumuşatılır ve iyileşme süreci hızlanır. Tuzlu su bakımı günde bir kez yapılmalı. Bunun için eczane veya parfümeriden deniz tuzu alıp kaynar suda çözdürün (10 gr. deniz tuzu + 1 litre su).
Enfeksiyon sıklıkla temiz tutulmayan ve kirli ellerle yeni piercinge dokunmayla oluşmaktadır. Piercing yaranızı daha iyi geleceğini düşünerek asla alkol ve oksijenli su gibi sıvılarla temizlemeyin.
Enfeksiyon, ağrı ve şişlik.
Derhal tedavi edilmezse, enfeksiyon hızla hayatı tehdit edebilir. Piercing nedeniyle meydana gelen bir enfeksiyon veya kanamanın dilinizin şişmesine neden olarak hava yolunuzu kapatması ve hayati tehlike yaratması mümkündür.
Radyoloji kliniğinde; Film çekimi öncesi baş ve boyun bölgesindeki tüm metal takılar (gözlük, işitme cihazı, toka, küpe, kolye, hızma, piercing gibi) çıkarılır. Varsa ağızda takıp çıkartılabilen (hareketli) tüm protezler çıkartılır.
Kaşınma, kabul bağlama ve renk değişimi gibi belirtiler piercingin iyileşmesi sürecinin bir parçasıdır. Bölgede oluşan hasar kendini yenileme sürecine girdiği için kaşınma gibi durumlar tamamen normaldir.
Fucidin, Bactroban, Thiocilline gibi antibiyotik içeren kremleri, günde bir ya da iki defa piercing uygulanan bölgeye sürünüz. Piercingleri ileri ve geri oynatarak kalan kremi temizleyiniz. Bölge kremli, nemli ya da ıslak kalmamalıdır.
Piercing'ini temizlemenin en kolay yolu, tuz solüsyonu kullanmaktır. Tuz solüsyonu yapmak için, 1/4 tatlı kaşığı iyotsuz deniz tuzunu 1 su bardağı ılık suyla karıştır. Alternatif olarak, eczaneden ambalajlı steril tuz solüsyonu satın alabilirsin. Ellerini yıka.
* Piercing yapılan bölge ilk 72 saat (3 gün) içerisinde çeşme (şebeke) suyuna maruz kalacaksa (duş alınacaksa) üzeri saf beyaz vazelin ile yoğun bir şekilde sürülerek örtülmelidir.
Piercing takıp bakım yaptırmayan kişiler olabiliyor. Kişiler bu durumda farklı problemlerle karşılaşıyor. Bakım yapmayan, ürünün kullanımına özen göstermeyen kişiler bölgede yara ve şişlikle karşılaşabiliyor. Oluşan yaralar uzun süre silinmiyor.
İyileşmesi için ise kabuklanması gerekir. Kulak deliminin yapıldığı gün duş alındığında, kulağa su değmesinden kaynaklı olarak yara kolay kolay kabuk bağlamaz. Bu nedenle kulak deldirdikten yaklaşık 24 saat sonra duş almanız daha iyi olacaktır.
Daha yüksek koruma isterseniz kremden 15 dk. önce kulak çöpü ile baticon sürebilirsiniz. 24 saat banyoya girmeyin. 24 saat sonrası banyo öncesi yukarıda yazılan şekilde krem sürün. Banyodan çıktıktan sonra da işlemi tekrarlayın.
“Titanyum piercing nasıl anlaşılır?” sorusuna cevap olarak ürünlerin hem hafif hem uzun ömürlü olduğu söylenebilir. Titanyumdan üretilen ürünler, kullanım süreci boyunca kararmamasından ayrıca oksitlenme yapmamasından anlaşılabilir. Titanyum kullanılarak imal edilen piercingler ömürlük kullanılabilir.
Özellikle kulak deliğinde oluşan iltihaplar küçük olduğu takdirde antibiyotikli krem kullanılır. Bu kremleri doktor yazar. Eczanelerden reçetesiz satılan kremler de kullanılabilir. Kulak deliğinde ciddi enfeksiyonlar nedeni ile iltihap oluşursa reçeteli antibiyotik kullanımına da başlanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri