İyileşme süreci bölgeye göre 1 ile 12 ay arasında değişebilir. En az ilk üç hafta günde iki kez stüdyonuzun önerdiği kremi sürmeniz ve ellerinizi yıkamadan meme ucunuza ve piercinginize ellerinizi sürmemeniz gerekir. Delim sonrası; İyileşme süreci bölgeye göre 1 ile 12 ay arasında değişebilir.
Bölgeye genellikle 1,2 mm kalınlığında düz bar ya da halka piercing takılır. Kıkırdak dokuda kan akışı az olduğu için iyileşme süresi 2 ila 6 ayı bulabilir.
Piercing takılı takılmaz deliğe antibiyotikli krem sürmek ve bu delik deri ile sarılanana kadar antibiyotikli krem devam edilmelidir. Bu süre ortalama 3 haftadır. Özellike duş alınırken piercingi hareket ettirip bu bölgeyi güzelce temizlemek gerekir. Duş sonrası yine antibiyotikli krem sürülmelidir.
piercing bakımının amacı yarayı hızlı bir şekilde kapatmak olacaktır. bunun içinde tuz ve nem en iyi ilaçtır. Okyanus suyu ( serumfizyolojik) spray yada damlalar bakım için uygundur. Piercing işlemi sonrası antibiyotikli krem sürmek, kolunuz kırık değilken alçıya almaya benzer.
Denize girilebilir ama havuza 3 hafta girilmemesi gerekir. Yaptırılan bölgeye göre, dikkat edilmesi gereken piercing bakımı değişiklik gösterir. Genellikle piercing yapılan bölgeler ; kaş bölgesi, burun kıkırdak yapısı, kulak bölgesi, göbek deliği, dudak ve çene bölgeleridir.
İlgili 28 soru bulundu
Yara, üzerine hafifce dokunarak kurulanmalı. İyileşme sürecini hızlandırmak için tuzlu su ile yapılan piercing bakımı önerilir. Böylece piercinglerde oluşan kabuk yumuşatılır ve iyileşme süreci hızlanır.
* Piercing yapılan bölge ilk 72 saat (3 gün) içerisinde çeşme (şebeke) suyuna maruz kalacaksa (duş alınacaksa) üzeri saf beyaz vazelin ile yoğun bir şekilde sürülerek örtülmelidir.
Vücut deldirme sırasında uygulanan iğne ve takılan aksesuarlar ise alerji, uygulanan bölgede yüzeysel infeksiyonlar bazen de damarlar yolu ile yayılarak (özellikle yüz bölgesi) menenjit gibi daha ciddi infeksiyonlara yol açabilmektedir.
İltihaplı bir burun piercinginin belirtileri şöyle sıralanır: Kötüleşen ve geniş bölgelere yayılan kızarıklık. Bölgede süresi 48 saati aşan ve gittikçe büyüyen şişkinlik. İki günden uzun süren şiddetli ağrılar.
Ağrı, şişme ve kanama birkaç gün ila bir hafta sonra sona erecektir. Bu zaman içerisinde, soğuk içecekler ve kompresler ağrıyı azaltmaya yardımcı olabilir. Piercing'in iyileşmesini teşvik etmeli ve enfeksiyonları önlemek için önlemler de almalısın.
8. Conch piercingi
Listemizin acı skalasında birinciliğe oynayan conch piercingi çok fazla tercih edilen bir model değil.
Piercinginizin temizliği ve bakımı için piercing bakım solüsyonu harici bir şey kullanmayın. Kantaron yağı, çay ağacı yağı, antibakteriyel sabun, kolonya, cilt antiseptiği vb. şeyler yeni yarayı tahriş edeceğinden kullanılmamaları gerekmektedir.
Ancak, piercing izinin vücudunuzda kalıcı olduğunu asla unutmamanız gerekir. Hayatınızı bir döneminde büyük bir ilgi ve heyecanla taktırdığınız piercingin vücudunuzda kötü bir iz bırakmaması için öncelikle bu konuda uzman kişilerden yardım almalısınız.
Günde bir kez sıcak suya batırılmış makyaj pamuğunu o bölgede tut. Temiz bir makyaj pamuğu, gazlı bez veya normal bir bez al ve onu sıcak suya batır. Onu şişliğe bastırıp birkaç dakika öyle tutarak sıkışan sıvının gevşemesine ve akmasına yardımcı ol. Takını değiştirmeyi dene.
Piercing uygulanan bölge tam iyileşme sağlayana kadar günde birkaç defa temizlenmelidir. Ancak günde 4 kereden fazla olacak şekilde veya önerilen ürünler dışında temizleme ürünleri kullanarak temizlemek cildinizi tahriş ederek iyileşme sürecini yavaşlatabilir.
Piercing takıp bakım yaptırmayan kişiler olabiliyor. Kişiler bu durumda farklı problemlerle karşılaşıyor. Bakım yapmayan, ürünün kullanımına özen göstermeyen kişiler bölgede yara ve şişlikle karşılaşabiliyor. Oluşan yaralar uzun süre silinmiyor.
Enfeksiyon riskini azaltmak için piercingi günde iki kez sabunla ve ılık suyla temizleyin. Temizleme sırasında doğal bir antiseptik olduğu için deniz tuzlu solüsyon da kullanabilirsiniz. Akne kremi ve yüz losyonu gibi bakım ürünlerini burun bölgenizden uzak tutmalısınız.
Kaşınma, kabul bağlama ve renk değişimi gibi belirtiler piercingin iyileşmesi sürecinin bir parçasıdır. Bölgede oluşan hasar kendini yenileme sürecine girdiği için kaşınma gibi durumlar tamamen normaldir.
Piercing uygulaması yapıldıktan sonra iyileşme sürecinde BATICON dermosept veya Tentürdiyot ile temizlenmelidir. Yine bu süreçte TERRAMYCINE pomad ya da FUCIDIN pomad ile iyileştirilmelidir.
Piercingi günde bir ya da iki defa ileri geri oynatıp, bölgeyi peçete yardımı ile kurulayınız. Fucidin, Bactroban, Thiocilline gibi antibiyotik içeren kremleri, günde bir ya da iki defa piercing uygulanan bölgeye sürünüz. Piercingleri ileri ve geri oynatarak kalan kremi temizleyiniz.
Piercingi günde bir ya da iki defa ileri geri oynatıp, bölgeyi peçete yardımı ile kurulayınız. Fucidin, Bactroban, Thiocilline gibi antibiyotik içeren kremleri, günde bir ya da iki defa piercing uygulanan bölgeye sürünüz. Piercingleri ileri ve geri oynatarak kalan kremi temizleyiniz.
Eğer 24 saat geçmeden su değerse delinen bölgede enfeksiyon oluşabilir. 24 saatin sonunda duş alabilirsiniz ancak dikkat etmeniz gereken kurallar var. Duşa girmeden önce delinen bölgeye antibiyotik bir krem sürmelisin.
Piercing değiştirme işlemi ilk delimden en az 1 ay sonra yapılmalıdır ve acısız bir işlemdir. Daha erken değiştirmek isterseniz vücut kendini hemen yenilediğinden takamayabilirsiniz veya mikrop kaptırabilirsiniz. En mantıklısı tamamen iyileşmesini beklemektir.
Takıyı hareket ettirmeyin, piercinginizin üzerine dar kıyafetler giymekten kaçının ve piercinginizin topuyla oynamayın. Yeni piercinginiz ile 2 hafta havuz veya doğal su göllerine girmemenizi tavsiye ederiz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri