Baş parmak ve işaret parmağı ile piercingin bir tarafındaki top tutulur. Diğer elin baş ve işaret parmakları ile de diğer uçtaki top tutulur. Genel olarak piercingler üst taraftaki toptan vidalanmaktadır, bu yüzden üst taraftaki top saat yönünde yavaş yavaş çevrilmeli ve vida açılmalıdır.
Piercinginizi çıkarmaya hazırsanız, sürtünmeyi azaltan bir alkolle birlikte bir iğneyi sterilize edin ve delme deliğine sokun. 2. Delmenin arkasının serbest kaldığını hissedene kadar iğneyi hafifçe sallayın. 3. Delmenin arkası sıkışmışsa, gevşetmek için pamuklu çubuk kullanmayı deneyebilirsiniz.
Burnun delinmesi ile takılan piercingler çoğunlukla klipsli bir tasarıma sahiptir. Çıkarma işlemi için klipsin çevrilmesi yeterlidir. Ancak iyileşme süresinin bitimine kadar çıkarma işleminin yapılması önerilmez.
Diğer elinizin işaret ve baş parmağı ile de piercingin üst başını tutun. Genellikle piercinglerin üst tarafı daha sert vidalıdır. Bu nedenle üst tarafını sağa doğru çevirerek piercingi çıkarabilirsiniz.
Kullanmamaya bağlı olarak kapanan deliği tekrar açabilmek için, ilk delik açılan yere gitmek ve orada hijyenik koşullara uygun olarak tekrar delik açtırmak gerekir. Bunu taktığınız hızmayı sıcak suda bekleterek steril hale getirip delik açmayı gerçekleştirebilirsiniz.
İlgili 23 soru bulundu
Piercinglerin genel olarak sistemi vidalar ve somunlarla aynıdır. Saat ibresi yönünde sıkışır, tersi istikametinde açılır. Toplardan birini tutup diğerini çevirerek açabilirsiniz. Bunun yanında geçmeli piercing çeşitleri de mevcuttur bunları ise top kısmından çekilerek çıkartılır.
Genel olarak piercingler üst taraftaki toptan vidalanmaktadır, bu yüzden üst taraftaki top saat yönünde yavaş yavaş çevrilmeli ve vida açılmalıdır. Aynı işlem, piercingin çıkmaması halinde alt taraftaki top vidada da denenebilir.
Yine göbek bölgesinde de, piercing küpesinin, bir yerlere takılmamasına dikkat etmek çok önemlidir. ilk delimde titanyum veya medikal çelik küpeler kullanılır. İlk 6 ay ilk küpenizi değiştirmemenizi tavsiye ederim. Yine de değiştirmek isterseniz iki ay sonra çıkartabilirsiniz.
Hızma çıkarma işlemi için öncelikle takının gövdesinden tutarak ağız kısmını açmanız gerekir. Takıldığı yönün tersinde hareketlerle kolay bir şekilde piercing yerinden çıkarılabilir.
Radyoloji kliniğinde; Film çekimi öncesi baş ve boyun bölgesindeki tüm metal takılar (gözlük, işitme cihazı, toka, küpe, kolye, hızma, piercing gibi) çıkarılır. Varsa ağızda takıp çıkartılabilen (hareketli) tüm protezler çıkartılır.
Burun piercingi halka şeklindeyse, piercing burunda döndürülerek bağlantı yeri burun deliğinin dışına çıkarılır. Daha sonra elle nazikçe aralanarak uçlar birbirinden ayrılır ve piercing burundan çıkarılır.
Bu eksikliğin yanı sıra 2019 yılında yapılan açıklamada ulaşım kartları, anahtar, toka ve piercing ile sınavlara girilebileceğinden söz edilmiştir.
Top vida ya da bilye şeklinde olabileceği gibi bazılarının vidalı ya da basınçlı bir şekilde tutturulması da mümkündür. Piercing topunun çıkarılması için saat yönünde ya da saat tersi yönünde döndürülür. Vidalıysa dikkatlice gevşetilirken basınçlıysa hafifçe bastırılıp çıkarılması gerekir.
Sıkça Sorulan Sorular. Kulak memesi dışında tabanca ile delim kesinlikle yapılmamalıdır. Kulak memesi için, tabanca da iğne de steril ve takılan küpe ya da piercing standartlara uygun materyalden ise ikisi ile de delim yaptırabilirsiniz.
Burak, ÖSYM'nin 'Basit piercing' tanımlaması ile ilgili bunların takılıp-çıkarılmasının kast edilmiş olabileceğini ifade ederken, “ÖSYM; 'Basit piercing' tanımı ile 'Ucu top şeklinde halkalı, burmalı ve geri çekilerek çıkarılabilenleri', kast etmiş olabilir. Buna göre, zor piercing esneyen ve vidalı olanlardır.
1-2 haftada değiştirilecek kıvamda iyileşir. 1-2 ayda ise tamamen iyileşir ve ömür boyu kapanmaz, sadece delik küçülür.
Kimi kaynaklara göre, kadınların kulağa küpe takmasının hiçbir sakıncası yoktur. Fakat burna takılan hızma ve piercing mekruh sayılmıştır. Kadınların dışında erkeklerin de hızma ve piercing takması, İslamiyet'e uygun olarak görülmemiştir.
Piercing taktırdığınızda kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz hatta oldukça havalı olduğunuzu düşünebilirsiniz. Ancak, piercing izinin vücudunuzda kalıcı olduğunu asla unutmamanız gerekir.
Hızmayı çıkartınca 2-3 günde delik kapanıyorsa demek ki epitelize olmamıştır. Yani deliğin içi iyileşmemiş yara halindedir. Kısa mesafeler çabuk iyileşir. Küpe ya da hızma takmak için en uygun yerler, kısa mesafeli ve kıkırdak damar kas gibi dokuların az olduğu yerlerdir.
Kaş piercinginin kapanıp kapanmaması kullanım sürenize bağlı olarak değişir. Deldirme işleminin üzerinden fazla vakit geçmediyse açılan delikler kapanmaya yatkın olur. Vücudunuz henüz piercingi tam olarak kabul etmediği için kaş piercingini taktırmanız üzerinden çok geçmediğinde çıkarırsanız delikler kapanacaktır.
Havlu ve kıyafetlerinizin piercinge takılmamasına dikkat edin. Piercing taktırdıktan 24 saat sonra denize girebilirsiniz. Tabi ki girdiğiniz bölgede denizin temiz olduğundan emin olun. Havuza ise en az 2 hafta girmemeniz gerekir.
Yara, üzerine hafifce dokunarak kurulanmalı. İyileşme sürecini hızlandırmak için tuzlu su ile yapılan piercing bakımı önerilir. Böylece piercinglerde oluşan kabuk yumuşatılır ve iyileşme süreci hızlanır.
3 . Tek seferde kaç piercing yaptırılabilir? Eğer delim olacak bölge kulaksa ve işlem aynı kulağa yapılacaksa 5 piercinge kadar çıkılabilir. Fakat bu sayı sizin acı eşiğinize, vücudunuzun iyileşme ve kendini yenileme hızına bağlı olarak değişecektir.
3. Takıyı çevirmek, bükmek veya döndürmek gibi eylemler iyileşme süreci içerisinde yapmamalısınız; temizlerken, takıyı mümkün olduğunca hareket ettirmekten kaçının.
Bununla birlikte helix piercing iyileşme süresi genellikle 3 ila 9 aydır. Kişinin bağışıklık sistemi, yaşam tarzı alışkanlıkları, piercing bakımının düzenli olarak yapılıp yapılmadığı gibi etkenler helix piercing iyileşme süresi üzerinde etkilidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri