Fındığın en ufak boyutu olarak bilinen pikola fındık fındığın en lezzetli ve minik şeklidir. En çok da fındık diyarı olan Giresun da yetiştiriciliği yapılan pikola fındık çerezlik olarak kullanılmakla beraber aynı zamanda çikolataların içinde kullanılmaktadır.
Fındığın en ufak boyutu olarak bilinen pikola fındık, fındığın en lezzetli ve minik şeklidir. En çok da fındık diyarı olan Giresun'da yetiştiriciliği yapılan pikola fındık çerezlik olarak kullanılmakla beraber aynı zamanda çikolataların içinde kullanılmaktadır.
Evet, Giresun fındığının dünyanın bir numaralı fındığı olma nedenini anlama zamanı, pikola, fındığın bu özel hali yoğun aroması ve minik şirinliğiyle fındık hakkındaki tüm görüşlerinizi pozitif yönde değiştirecek.Şık Kutusu ve lezzetiyle vazgeçemeyerek bu zevki bütün dostlarınızınla paylaşmak isteyeceksiniz..
Kabukları kırılarak çıkartılan iç fındıkların kavrulması ve dış zarlarının atılması ile elde edilen, en çok %3 oranında nem taşıyan bir üründür. Bu üründen en fazla 14 adet sipariş verilebilir.
Gramaj seçenekleri: 250 gr296,00 TL/kg. 500 gr298,00 TL/kg.
İlgili 18 soru bulundu
Pikolava, ŞERBETSİZ tüketilen içinde fındık ezmesi olan çıtır çıtır bir tatlıdır. Köyde kurulan atölyede fındığa katma değer yaratmak amacıyla üretilmiştir. Pikolava'nın en önemli özelliği içindeki fındık ezmesidir. Atölyemizde kırılan fındıklar aynı gün fırında kavrularak fındık ezmesi haline gelir.
Türkiye'de fındık üretiminin en iyi şekilde gerçekleştiği ve sayının en fazla olduğu il Ordu'dur. Dünyada fındığın anavatanı ve ilk kez yetiştiği yerler olarak Karadeniz kıyıları gösterilmektedir.
En kaliteli fındık sıralamasında genel olarak Giresun fındığı en iyi fındık olarak zikredilir. İkincilikte ise cevaplar biraz tartışmalı, ama genel olarak Ordu, Trabzon veya Sakarya fındıkları en çok beğenilen fındıklar arasında.
Doğu Karadeniz ve Batı Karadeniz, fındık üretimini iyi şekilde gerçekleştirmekte. Giresun – Tirebolu senelik fındık hasadının en çok yapıldığı konum olarak belirtilebilir. Dünya çapında tüketilen her 10 fındıktan 8'inin Türkiye'den geldiğini düşünürseniz; Giresun bu payda adı en çok geçen illerden olacaktır.
"pikola fındık" başlığındaki entrylerin metinlerinde arama yapar. ordu'ya özgü fındıktır. fındığın küçüğü de denir.
Vakumlanan iç fındık ise aynı sıcaklıkta 19 ay renk ve lezzetini korur.
1940 yılında merkezi Giresun'da olmak üzere Karadeniz Bölgesi Fındık İhracatçılar Birliği kurulur. Bunun için 'FINDIĞIN BAŞKENTİ GİRESUN'dur. Dünya literatüründe de Giresun Kalite Fındığı tabiri herkesin hafızalarında olduğu gibi bütün resmi kayıtlarda da 'Giresun Kalite Fındık' olarak yer almaktadır.
Fındıklarımız ağırlıklı olarak Türkiye, İtalya, Şili ve ABD'den geliyor. Ferrero, kendi fındık değer zincirinde kendi kaynaklı fındığının tam izlenebilirliğini sağlamayı taahhüt ediyor.
En önemli bölge olarak kabul edilen 1. Standart Bölge kapsamında Artvin, Giresun, Ordu, Rize ve Trabzon illeri bulunmaktadır. Türkiye'de 2017 yılında fındık üretim alanı 7 milyon da'dır. Ordu 2,3 milyon da ile en fazla fındık üretim alanına sahip ildir.
Bilmeyenler için özetle Giresun ve Ordu fındığının arasındaki farkları bi hatırlayalım. Karadenizlilerin bu konuyu oldukça iyi bildiğinden şüphemiz yok. Şimdi Ordu fındığına baktığımızda daha iri ve yağsız bir fındık karşımıza çıkarken Giresun fındığı ise daha küçük ve yağlıdır.
Ülkemizde 18 standart fındık çeşidi bulunmaktadır. Bu çeşitlerden 15'i üretici seleksiyonları sonucunda gelişmiştir. Okay 28, Giresun Melezi ve Allahverdi çeşitleri ise bir ıslah programı sonucunda elde edilmiştir.
Fındığın uluslararası ticaret malı olarak satışını gösteren ilk yazılı belge 1403 yılını taşımaktadır. İspanya kralı III. Henri, 1403 yılında Timur' a elçi gönderir, elçi Timur ile görüşür, Trabzon' dan İstanbul' a deniz yoluyla döner.
Bu gruba giren Giresun Tombul Fındığı, dünyanın en üstün nitelikli çeşididir. Ayrıca Palaz, Mincane, Foşa, Kan, Çakıldak, Kara bu gruba girmektedir.
Dünya fındık üretiminin yaklaşık % 65-70'ini, ihracatının ise 70- 75'ini karşılayan Türkiye dünyanın en önemli fındık üreticisi ve ihracatçısı konumundadır. Dünya fındık ihracatında diğer önemli ülkeler ise İtalya, İspanya ve A.B.D. 'dir.
Fındık, Türkiye'nin hem doğu hem de batı bölgelerinde Karadeniz boyunca, toprağın diğer mahsuller için uygun olmadığı bölgelerde ve keskin eğimli topraklarda (yüzde 20'den fazla dik) yetiştirilmektedir.
Kurutulan fındıklar vantilatörden geçirilerek toz, toprak, zuruf parçaları ve içi boş olanları ayrılmaktadır. Temizlenen fındıklar tekrar harman yerine serilmekte ve içlerinde bulunan taş, toprak gibi sert yabancı cisimler ayıklanmaktadır.
italyan ferrero firmasının aldığı karar uyarınca türkiye'de yeterli satışı yakalayamadıkları bahane edilerek ithalatını üstlenen yaşar gıda grubuyla arasındaki antlaşmanın feshini müteakip yarından itibaren bayilerde kalan son nutellaların tükenmesiyle yeni bir yüklenici firma bulunmazsa damak tadımızda tatlı ...
Bu yüzdendir ki tüm Latin Amerika'da Riquelme ismi kutsaldır. Daha sonra Kinder ve Nutella şirketleri kendi ülkelerine çağrıda bulunarak bu savaşı bitirme çağrısında bulunmuşlar ve her iki firma da küçük Riquelme'nin yasına firma logolarının ilk harfini siyah yapmışlardır...
Malzemeler. Şeker, bitkisel yağ (palm), fındık (%13), yağsız süt tozu (%8,7), yağı azaltılmış kakao tozu (%7,4), emülgatör: lesitinler (soya), aroma verici(vanilin).
Dünya fındık dikim alanlarının ortalama %75'i Türkiye'dedir. Türkiye'yi sırasıyla İtalya (%8), Azerbaycan (%4), İran (%2), ABD (%2), Şili (%2) ve Gürcistan (%1) takip etmektedir. milyon tonu geçmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri