Paslanmaz çelik tencereler, pilav pişirmek için oldukça iyi bir tercihtir. Paslanmaz çelik; demir, krom ve nikel içeren bir alaşımdır. Bu tencereler paslanmaya ve krozyona karşı dayanıklıdır.
Pilavı mutlaka geniş bir tencerede yapın, yayvan olarak pişmeli. Üstüste bindikleri derin dar ve derin tencereler uygun değildir. Pilav en iyi bakır tencerede, o yoksa çelik tencerede olur. Yapışmaz tencereler pek tavsiye edilmez.
Önemli olan tencerenin fazla derin olmaması, yayvan ve kapaklı her tencere pilavın pişirmek için ideal olacaktır. Çelik, teflon veya seramik; hangisi kullanım alışkanlığınıza uygunsa onunla mükemmel pilav yapmak mümkün.
Geniş bir seramik yada granit tava yada tencereye sıvı yağı dökelim. Arpa şehriyesini kavuralım. Pirinçlerin suyunu süzüp güzelce yıkayıp tavaya ilave edelim.
Pirinçleri kavurup üzerine su eklemeden önce 1-2 parça limon kabuğu koyarsanız tencerenin dibinin tutmasını engelleyebilirsiniz.
İlgili 42 soru bulundu
Ağır ağır piştikçe tüm lezzetini içinde koruyor, rahatlıkla fırına da girebiliyor. Emaye tencereler de oldukça hassas bir yapıya sahipler. Her ikisi de içine konan malzemenin tadını değiştirmiyor ya da etkilemiyor. Toprak kapların içerisinde özellikle sarma, dolma, pilav ya da et yemekleri enfes şekilde pişer.
Hangi yemeği hangi tencerede pişirmelisiniz sorusuna cevap olarak köfte tarifleri, pilav ve makarna tarifleri için seramik kaplar tercih edilebilir.
Pilav için en ideal tenceredir. Kalayı tam yapılmış olan bir bakır tencerede yemek pişirirken dikkat etmeniz gereken husus; asit içeren gıda maddelerinin bakır kaplarda uzun süre kalmaması. Bakır tencerelerin kalayları atmış veya bakır yeşil bir renk almışsa, bu tencerelerde de yemek pişirmeyin.
Çelik tencerede pilav neden yapışır? İnce yapılı çelik ya da alüminyum tencere veya tavalar kullanılarak pilav yapılmaya çalışıldığında ısıya çok da dayanıklı olmayışlarından ötürü ve doğru yayamamaları nedeniyle pirinçler tabana yapışabilir.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Dokum tencerede pilav pişer mi? Omlet, pilav, krep gibi yiyecekleri döküm tencere ve tavalarda pişirmeniz veya ısıtmanız mümkün değildir.
Emayenin prosesi pahalıdır ve bence daha iyi olanıdır. Çatlama riski de vardır, biraz dikkatli kullanım ister. Fakat son zamanlarda kaliteli, sert boya kullanılmış ürünleri de bazıları emaye diye listeliyor.
İnce yapılı çelik ya da alüminyum tencere veya tavalar kullanılarak pilav yapılmaya çalışıldığında ısıya çok da dayanıklı olmayışlarından ötürü ve doğru yayamamaları nedeniyle pirinçler tabana yapışabilir. Bir taraf daha fazla ısı aldığı zaman da belli başlı yerlerinde yanıklar oluşabilir.
Tuz da pirinçlerin kırılmasını önler. Pirinçler kavrulup şeffaflaştığında 1 ölçü pirince 1,5 ölçü kaynar suyu tencereye ekleyin. Suyun soğuk olması pilavın pişme süresini uzatır. Suyla birlikte pilava birkaç damla limon suyu eklerseniz pilavın hem rengi beyazlaşır hem de kıvamının tane tane olmasına katkı sağlar.
Çelik Tencere Kaç Yıl Kullanılır? Dayanıklı ve uzun ömürlü olması ile bilinen çelik tencerelerin ömrü en az 30 yıl olarak belirtilse de her üründe olduğu gibi bu süre kullanıcısına bağlı olarak değişkenlik gösterebilmektedir.
Evet, kaplama yapılmamış bakırın renginin kararması normaldir. Dış kısmı nikel ile kaplanmış bakırlar kararma yapmaz iç kısmında kalayda kararma olması sağlık açısından her hangi bir sakınca bulundurmamaktadır.
1 su bardağı pirinç, 3-4 kişi için yeterlidir.
Yani 1 su bardağı pirince, 1,5 bardak su eklenir.
Paslanmaz çelik tencereler, pilav pişirmek için oldukça iyi bir tercihtir. Paslanmaz çelik; demir, krom ve nikel içeren bir alaşımdır. Bu tencereler paslanmaya ve krozyona karşı dayanıklıdır.
Çelik, granit ve döküm tencerelerin kullanım alanına göre sağlıklı olduğunu bilmenizde fayda var.
Granit tencereler, görünüşte seramik ve teflon tencere tavalarına benzer. Fakat çizilmeye karşı oldukça dayanıklı granit tencereler, teflon tencerelerden daha sağlıklıdır. Granit tencerelerde et yemekleri, yüksek ısıda pişmesi gereken yemekler için kullanabilirsiniz.
Ekstra bir bilgi olarak, pirinçlerinizi kavururken 1-2 damla limon suyu sıkarsanız hem daha beyaz hem de daha parlak bir pirinç pilavı elde etmiş olursunuz. Eğer elinizde varsa, su yerine tavuk suyu kullanmanız pilavınızın lezzetini arttıracaktır. Tavuk suyunuz yoksa bulyon sizin için çözüm olacaktır.
Çelik tencere alımı sırasında üründe 18/10 Cr/Ni etiketinin bulunuyor olması çok önemli. Bir tencerenin ağırlığına göre %72'si çelikten, %18'i kromdan ve %12'si nikelden oluşmaktadır. Nikel, ürünün paslanmasını ve kararmasını önlemekte; krom ise ürüne parlaklık sağlamaktadır.
Pilavın Dibi Neden Tutar? Pilavın dibinin tutmasının birçok nedeni olabilir. Bunların başında kalitesiz pirinç kullanımı, su miktarının doğru ayarlanmaması, kullanılan tava veya tencerenin yanlış seçilmesi gerekiyor. Özellikle pilav yapımında su miktarı yetersiz kalırsa, pirinç çiğ kalır ve piştikçe dibi tutar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri