Özellikle yemek borusu, mide ve bağırsak kanserlerini önleyen pirinç suyu sindirimi basitleştirir. – Kolesterol seviyesi düşük olduğundan harcandığında bedendeki kolesterol seviyesini artırmaz böylece damarların tıkanmasını önler. Aynı zamanda kalp hastalıklarının yaşanmasını da eksiltir.
- Yemeklerden önce bir bardak tüketilen pirinç suyu önceden mideyi dengelediğinden metabolizmayı hızlandırır. Kilo vermeyi kolaylaştırır. - Antiseptik özelliği sayesinde tonik olarak kullanıldığında ciltte deforme olmuş hücreleri yeniler. Sivilce ve akne oluşumunu azaltır.
Pirinç kalsiyum, fosfor ve D vitamini için iyi birer kaynak. Bu nedenle de kemik gelişimi, cilt ve tırnak sağlığı için faydalı. Pirinç hazımsızlığı önler ve özellikle ishal durumunda en etkili besinlerden birisi. İshal bağışıklık sistemini olumsuz etkileyen bir problem.
Pirinci kaynatarak ya da soğuk suda bekletilerek elde edilen pirinç suyu, bol miktarda mineral içeriyor. B ve E vitaminlerinin yanı sıra 8 farklı esansiyel amino asiti de barındıran pirinç suyu, cilt için harika bir ürün oluyor. Pirinç suyu cildi nemlendiriyor ve yumuşatıyor. Ciltteki gözenekleri sıkılaştırıyor.
Pirinç suyu toniğini buzdolabında muhafaza ederek 3 gün boyunca kullanabilmeniz mümkündür.
İlgili 24 soru bulundu
Pirinç suyu, cildinizi sıkılaştırarak bu problemleri minimuma indirir, cildinizin pH dengesini yeniden sağlar, hücre gelişimini tetikler ve kan dolaşımına yardımcı olur. Eşit oranda su ve pirinç suyunu karıştırın. Bir pamuğu bu karışıma batırarak cildinize uygulayın. 15-20 dakika beklettikten sonra yüzünüzü yıkayın.
Bir buçuk bardak suyun kaynatılmasının ardından içine bir çay bardağı pirinç eklenir. On dakika kaynama süresinin ardından ocağın altı kapatılır. Pirinçler bir süzgeç yardımıyla süzülerek elde edilen pirinç suyunun ılıması veya soğuması beklenir. Pirinç suyu elde etmek için kullanılan bir diğer yöntem soğuk sudur.
Bu maskenin fayda göstermesi için haftada 2 kez kullanmalısınız. Pirinç suyu ile cilde maske yapıldığında cildin nemlenmesini sağlar. Cilt gözeneklerinin sıkılaşmasına yardım eder. Ciltte meydana gelen sivilce ve güneş lekelerini tedavi eder.
Pirinç suyunu 12 ila 24 saat oda sıcaklığında bekletin.
Pirinç sindirilmemiş bir biçimde bağırsaklara ulaşan dayanıklı nişastayla doludur. Bu tür nişasta normal bağırsak hareketlerine yardımcı olan faydalı bakterilerin büyümesini tetikler. Ayrıca, bu çözünmez pirinç Arsız Bağırsak Sendromu (IBS), ve ishal gibi koşulların etkilerinin azaltılmasında çok faydalıdır.
Pirinçte çok düşük miktarda sodyum bulunuyor, bu sayede yüksek kan basıncını kontrol etmeye yardımcı olabiliyor. Yabani pirinç mükemmel bir sağlıklı lif kaynağıdır. Bunlar, sindirimi iyileştiren ve bağırsak hareketlerini düzenlemeye yardımcı yararlı bakterilerin gelişmesine yardımcı olabiliyor.
Pirinç suyu gözenekleri temizliyor ve cildi yumuşatıyor. Cilt lekelerini tedavi ediyor. Özellikle cildi beyazlatma özelliği ile biliniyor. Cilde parlaklık veriyor, kırışıklıkları azaltıyor.
Pirinç suyundan çıkardığınız maskenizi nazikçe sıkın ve yüzünüze yayın. Son olarak yaklaşık 15 dakika bekledikten sonra maskeyi çıkarın ve yüzünüzü pamukla silin.
Haşlanan pirincin içine önce sütü, daha sonra da balı ekleyin ve karıştırın. Temizlenmiş cildinize bir fırça yardımıyla ya da el yordamıyla bu karışımı sürün. Yaklaşık 15 dakika yüzünüzde beklettiğiniz maskeyi tercihe göre ayırdığınız pirinç suyu ile yıkayın. Bu maskeyi haftada 1 defa rahatlıkla uygulayabilirsiniz.
Pirinç suyu, pirinç pişirildikten veya ıslatıldıktan sonra kalan nişastalı sudur. Saçı pürüzsüz ve parlak hale getirdiği ve daha hızlı uzamasına yardımcı olduğu düşünülmektedir. Pirinç suyu cilt üzerinde de benzer etkilere sahiptir. Cildi pürüzsüzleştirmeye ve daha sağlıklı bir görünüme kavuşturmaya yardım eder.
Pirinç Suyu Kaç Gün Saklanır? Hem fermente ederek hem de pirinci kaynatarak elde ettiğiniz pirinç sularının fazlasını 2 veya 3 gün buzdolabında saklayarak kullanabilirsiniz.
Bembeyaz, pamuk gibi bir cilt için bu tonikten destek almak isteyenler için tarifimizi de hemen şöylece bırakalım. Yapılışı: 1 su bardağı suyun içine bir avuç pirinç atın ve bu şekilde en az 20 dakika bekletin. Ardından suyu süzüp pirinçleri ayırın ve elde ettiğiniz suyu tonik olarak kullanmaya başlayın.
Asyalı kadınların güneş altında saatlerce pirinç toplasalar da beyaz kalmaları ve güneş lekelerinin oluşmaması dışarı çıkmadan önce pirinç suyu ile yıkanmalarından kaynaklanmaktadır. Hem güneşten koruyan hem de cilt renginin açılmasını sağlayan pirinç; etkisini düzenli kullanıldığı takdirde göstermektedir.
pirinç unu maskesi ne sıklıkla yapılmalı? Tüm cilt tipleri için uygun olan pirinç unu maskesi, akne ve sivilce izleri için kullanılacaksa iki günde bir uygulayabilirsiniz. Cilt rengini açma amacıyla kullanacaksanız haftada 2 gün yapmanız yeterli olacaktır.
Pirinç suyu cildin rengini açar. Cildi parlaklaştırır, yumuşak, kusursuz bir cilt tonuna kavuşmayı sağlar. Güneş lekelerini, kırışıkları ve yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırır. Antioksidanlar sayesinde akneleri de azaltır.
Pirinç maskesini tek kullanımlık olacak kadar az yapmak ve kullandıktan sonra kalanını atmak en iyisidir. Ancak eğer çok yapılmışsa ve saklanması gerekiyorsa buzdolabında 1 hafta kadar bekletilebilir.
Buz masajı kırışıklıkları azaltır ve yeni kırışıklıkların oluşmasını engeller. Nemlendirici kullandıktan sonra buz masajı yapmak, cildin hızlı bir şekilde canlanmasını sağlar. Sabah kalktığınızda buzu yüzünüze uygulayın, soğukluk kan dolaşımını artıracak ve cildinize renk getirecektir.
Pirinç yıkanmazsa üzerindeki toz ve kirli olabilecek maddelerden arınamaz. Hijyen nedeniyle yıkamadan kullanmanızı önermiyoruz. Yukarıda bahsettiğimiz yöntem ile pirinci pratik bir şekilde yıkayabilirsiniz. Ayrıca yıkanmayan pirincin nişastası üzerinde kalır, bu da pilavın kıvamını bozacaktır.
Aynı zamanda kırışıklıkların ve sarkmaların onarılmasına da katkı sağlıyor. Yağlanma karşıtı özelliğiyle bilinen pirinç suyu, siyah noktaların ve sivilcelerin tedavisinde de kullanılıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri