Pirinçle hazırlanan doğal tonikler cildinizin sıkılaşmasını sağlayarak yaşlanmayı yavaşlatıyor. Aynı zamanda kırışıklıkların ve sarkmaların onarılmasına da katkı sağlıyor. Yağlanma karşıtı özelliğiyle bilinen pirinç suyu, siyah noktaların ve sivilcelerin tedavisinde de kullanılıyor.
Pirinç suyundan çıkardığınız maskenizi nazikçe sıkın ve yüzünüze yayın. Son olarak yaklaşık 15 dakika bekledikten sonra maskeyi çıkarın ve yüzünüzü pamukla silin.
Pirinç suyu, pirinci kaynatarak ya da soğuk suda bekleterek elde ediliyor. Bu suyu tek başına kullanabilirsiniz. Sabahları ya da akşam yatmadan önce bir pamuğa dökün ve yüzünüzü dairesel hareketlerle silin. Ardından birkaç dakika bekleyin ve soğuk su ile durulayın.
Pirinç Suyunun Cilde Faydaları
Pirinç suyu ile cilde maske yapıldığında cildin nemlenmesini sağlar. Cilt gözeneklerinin sıkılaşmasına yardım eder. Ciltte meydana gelen sivilce ve güneş lekelerini tedavi eder. Kırışıklıkların azalmasını ve yeni kırışıklıkların oluşmasını engeller.
Karışımı temiz cildinize ve boynunuza uygulayın. 30 dakika kadar bekledikten sonra ılık su ile durulayın. Bu maskeyi haftada bir defa yapabilirsiniz.
İlgili 21 soru bulundu
Ayda bir veya iki santim uzayan saçlara haftada üç kez pirinç maskesi yapıldığında bu uzunluklar artar. Saç diplerine düzenli uygulanan pirinç suyu, bir ay içinde beş santime kadar uzama imkanı sunar.
Pirincin su ile teması sonucunda fitik asit meydana gelir. Bu asit yani pirinç suyu, cilt tonunun açılmasını ve cildin beyazlamasını sağlar. Bundan dolayı pirincin cildi beyazlattığı bilinmektedir.
Pirinç suyu toniğini buzdolabında muhafaza ederek 3 gün boyunca kullanabilmeniz mümkündür. Bu toniği uyguladıktan sonra durulamak isterseniz, 1-2 dakika bekleyip durulayabilirsiniz. Tüm cildinizde kullanma şansınız vardır. Akşamları yatmadan önce uygulamanız cildinizin pürüzsüz olmasını sağlar.
Bir sos tenceresine 1 avuç kadar pirinç ve bir miktar su ekleyin, pirinçler tamamen yumuşayana kadar pişirin. Bir süzgeç yardımıyla pirinçleri güzelce süzün. Süzdüğünüz suyu buz kalıplarına doldurun ve dondurucuya koyup donmasını bekleyin. Her gün uygulayabileceğiniz ferahlatıcı buz küpünüz hazır!
Pirinç Suyu Kaç Gün Saklanır? Hem fermente ederek hem de pirinci kaynatarak elde ettiğiniz pirinç sularının fazlasını 2 veya 3 gün buzdolabında saklayarak kullanabilirsiniz.
Asyalı kadınların güneş altında saatlerce pirinç toplasalar da beyaz kalmaları ve güneş lekelerinin oluşmaması dışarı çıkmadan önce pirinç suyu ile yıkanmalarından kaynaklanmaktadır. Hem güneşten koruyan hem de cilt renginin açılmasını sağlayan pirinç; etkisini düzenli kullanıldığı takdirde göstermektedir.
Haşlanan pirincin içine önce sütü, daha sonra da balı ekleyin ve karıştırın. Temizlenmiş cildinize bir fırça yardımıyla ya da el yordamıyla bu karışımı sürün. Yaklaşık 15 dakika yüzünüzde beklettiğiniz maskeyi tercihe göre ayırdığınız pirinç suyu ile yıkayın. Bu maskeyi haftada 1 defa rahatlıkla uygulayabilirsiniz.
Çeşitli bakım rutinlerine dahil edilen pirinç suyu; cilt maskesi, tonik, beyazlatıcı ve saç maskesi olarak değerlendiriliyor.
Pirinç suyu gözenekleri temizler ve cildi yumuşatır. Suyla temas ettiğinde fitik asit üreten pirinç bu şekilde peeling görevi görür ve ölü derinin atılmasını sağlar. Pirinç suyu ayrıca bu özelliği sayesinde ciltteki kahverengi lekelerin rengini açar, cildi beyazlatır. Cilde parlaklık verir, kırışıklıkları azaltır.
Pirinç suyu, pirinç pişirildikten veya ıslatıldıktan sonra kalan nişastalı sudur. Saçı pürüzsüz ve parlak hale getirdiği ve daha hızlı uzamasına yardımcı olduğu düşünülmektedir. Pirinç suyu cilt üzerinde de benzer etkilere sahiptir. Cildi pürüzsüzleştirmeye ve daha sağlıklı bir görünüme kavuşturmaya yardım eder.
pirinç unu maskesi ne sıklıkla yapılmalı? Tüm cilt tipleri için uygun olan pirinç unu maskesi, akne ve sivilce izleri için kullanılacaksa iki günde bir uygulayabilirsiniz. Cilt rengini açma amacıyla kullanacaksanız haftada 2 gün yapmanız yeterli olacaktır.
Eşit oranda su ve pirinç suyunu karıştırın. Bir pamuğu bu karışıma batırarak cildinize uygulayın. 15-20 dakika beklettikten sonra yüzünüzü yıkayın.
Pirinç Suyu Sivilce Lekelerine İyi Gelir mi? Antioksidanlar, amino asitler, vitaminler ile birçok minerali içinde barındıran pirinç suyu, akne ve sivilce izlerinin tedavisinde başarılıdır. Bu mucizevi su, yağlı ciltlere uygulandığında gözle görülür faydalar sunar.
Ben orkidelerim için her sulamada HB-101 kullanıyorum. Çiçekli çiçeksiz fark etmez tüm bitkilerde kullanılır ve bitkinin kök gövde gelişimini destekler, çiçeklenmeye teşvik eder.
Temiz olmayan saçlara uygulandığı taktirde saç diplerinde bulunan yağ tabakası pirinç suyunun emilimini engeller. Islak saç diplerine bir pamuk yardımıyla öncesinden hazırlanmış olan pirinç suyu sürülür. On dakika masaj yapıldıktan sonra saçlar suyla durulanır ve maske tamamlanmış olur.
Bir bardak suyu kaynatın, ısıdan uzaklaştırın ve kaseye dökün. Organik pirinci suya ekleyin, üzerini örtün ve 30 dakika bekletin. Bu süreden sonra sıvıyı ince bir süzgeç ile süzün. Pirinç suyu toniğini sprey şişe içerisine boşaltın ve uygulayın.
Pirinç yıkanmazsa üzerindeki toz ve kirli olabilecek maddelerden arınamaz. Hijyen nedeniyle yıkamadan kullanmanızı önermiyoruz. Yukarıda bahsettiğimiz yöntem ile pirinci pratik bir şekilde yıkayabilirsiniz. Ayrıca yıkanmayan pirincin nişastası üzerinde kalır, bu da pilavın kıvamını bozacaktır.
1 yemek kaşığı zerdeçal üzerine birkaç damla limon sıkın ve krem kıvamını yakalayın. Bu kremi haftada 2 defa olacak şekilde renginin açılmasını istediğiniz bölgeye sürün. Yıkama anında ılık su kullanabilirsiniz. Limonun asitli yapısı sayesinde ciltteki kararan hücrelerde açılma meydana gelebilir.
Pirinç suyu maskenin ortalama 15 dakika bekletilmesi yeterli olmaktadır. Pirinç unu maskesi de 15 dakika cilt üzerinde bekletilebilir. Fakat bu süre sonunda ciltten arındırılması gerekmektedir. Patates suyu ve pirinç unuyla hazırlanan bu maskenin ciltte uzun süre bekletilmesi rahatsızlığa neden olabilir.
Pirinç suyu saç büyümesi için gerekli olan birçok antioksidan ve vitamin içerir. Pirinç suyunda saçınıza fayda sağlayabilecek bileşenler: Folik asit (B9 vitamini) Niasin (B3 vitamini)
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri