Üstelik dolap kapağını gün içerisinde sürekli açtığımızdan dolayı besinler ısı değişimine maruz kalmaktadır. Bu da besinleri ister istemez etkilemektedir. Pişmemiş köfte belli bir süre sonra bozulacaktır. Bu sebeple dolapta en fazla 2 gün kadar bekletilmelidir.
Tüm içli köfteleriniz hazırlandıktan sonra bir tepsiye dizerek dolaba atın. Dolapta 2 gün boyunca tüketmek üzere saklayabilirsiniz daha uzun süre saklamak için içli köfteleri 1 gün dolapta beklettikten sonra buzdolabından alın ve buzdolabı poşetlerine porsiyonlara ayırarak buzluğa atın.
Kıyma ve sakatatı buzdolabında 1-2 gün, dondurucuda 3-4 ay saklayabilirsiniz. Pişmiş et ve et yemeklerini buzdolabında 3-4 gün, dondurucuda 2-3 ay saklayabilirsiniz.
Son olarak ocağın altını kapattıktan sonra ince kıyılmış maydanoz ve iri çekilmiş ceviz ilave edilir ve soğumaya bırakılır. Hatta akşamdan iç harcını hazırlayıp dolapta bekletirseniz çok daha iyi olur.
Kuşbaşı et ve biftek buzdolabında 3-4 gün saklanabilirken derin dondurucuda 6-12 ay taze kalabilir. Kıyma, köfte ve sakatat buzdolabında 1-2 gün saklanabilirken derin dondurucuda 3-4 ay taze kalabilir. Pişmiş et ve et yemekleri buzdolabında 3-4 gün saklanabilirken derin dondurucuda 2-3 ay taze kalabilir.
İlgili 21 soru bulundu
İstenilen kıvama gelen harçtan parçalar alınır ve köfteler şekillendirilerek ağzı kilitli poşete yerleştirilir, derin dondurucuya kaldırılır. Köfteler kullanılacağı zaman derin dondurucudan çıkarılarak buzdolabının normal bölmesinde bekletilir. Köfteler yumuşayıp birbirinden ayrıldığı zaman pişmeye hazır demektir.
3. Artan hamuru annem küçük küçük yuvarlayıp sonra unlayıp donduruyor. Yalancı mantı gibi yiyoruz biz. Çok lezzetli oluyor.
İçli köfte için hem iç hem de dış malzemeleri köftenin yapımından en az 3 gün öncesinden hazırlanıp dolapta bekletilmesi gerekir.
İçli Köfte (45-50 Adet) Tarifi İçin Malzemeler
1 kg bulgur.
Hamurunuzu yeterince yoğurduğunuzda kolayca toparlanıp dağılmayan ve macun kıvamında bir hamur elde edeceksiniz. Hamurunuzu şekillendirmeye başlamadan önce üzerini kapatıp serin bir yerde 15 dakika kadar dinlendirin.
Çiğköfte hem buzdolabında hem de dışarıda kalabilir. Gün içinde tüketecekseniz buzdolabına koymaya gerek yoktur. Sadece üzerini sıkıca kapatmanız yeterli olacaktır. Eğer başka bir gün yemeyi planlıyorsanız buzdolabında 2-3 gün boyunca muhafaza edebilirsiniz.
Buzdolabında korunması köftenin raf ömrünü uzatmaz. Havayla temas eden çiğ köfte, süre geçtikçe acısı artar ve ekşime yapar. 3 günden fazla bekleyen köfte kesinlikle tüketilmemeli.” dedi.
Eğer etli çiğ köfte ise dolapta 1-2 gün bozulmadan durabilir. Daha fazlasını garanti edemiyorum. Fakat etsiz çiğ köfte ise daha uzun dayanır. Dün sipariş vermişsin, eğer dışarıda çok bekletmediysen bir problem olmaz.
İçli köfteleri buzluğa koymak için çiğ, haşlayarak ya da kızartarak saklayabilirsiniz. Kızaran içli köftelerinizi isterseniz buzdolabı poşetlerine koyarak buzluğa kaldırabilirsiniz.
Pişmiş kıyma, köfte, biftek gibi etleri buzlukta saklamak için mutlaka saklama kabını kullanın. Kıymayı kavurup sıcaklığı geçtikten sonra ufak saklama kaplarında koruyabilirsiniz. 6 ay içinde tüketmeyi unutmayın. Köfte pişirdiyseniz ve buzluğa atıp daha sonra ısıtmak istiyorsanız 3 ay içinde tüketmeyi unutmayın.
İçli köfteyi buzluktan çıkardıktan sonra bir süre dışarıda bekletip pişirmemiz gerekiyor çünkü tamamen çıkardığımız gibi pişirirsek içi çiğ kalabilir. Dilerseniz 5 dakika kadar bekleterek, dilerseniz buzu tamamen çözüldükten sonra pişirebilirsiniz.
içli köfte tanesi ne kadar- güncel olarak 7-15 tl arasında değişmektedir.
Gerçek İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
1kilogramaz yağlı kıyma. 2kilogramkırmızı soğan(küçük yemeklik doğranmış) 200gramtereyağı 200gramceviz içi.
Sudan yardım alın. Hamuru ne kadar ince açarsan o kadar lezzetli ve çıtır çıtır olur. Şekil verdikten sonra ister derin dondurucuda bekleterek ,ister direk kızmış yağ ile dolu derin tencerenin içinde 5 dakika (kızarana kadar) pişiriniz. İster yoğurtla ister limonla servis yapınız.
İçli köftenin dışının birleşmesini sağlamak için, mutlaka bulguru ıslatın. Böylece malzemeler daha çabuk bütünleşecek ve dağılma riski düşecektir.
Bir tencere kaynar suya 1 çay kaşığı limon tuzu (dağılmasına engel olacaktır) ve 1 çay kaşığı tuz konur. Köfteler yüzeye çıktıktan sonra 4-5 dk daha pişirilerek, sıcak servis edilir.
Pişmemiş köfte oda sıcaklığında 2 saat, buzdolabında 2 gün ve buzlukta 4 gün kadar bekleyebilir. Pişmemiş Köfte Kaç Günde Bozulur?
Buzluktan çıkarılan içli köfteler haşlama yapılacaksa, tencerenin içerisine atıldığında karıştırılmamalıdır. Böylelikle dağılması engellenmiş olur. İçli köftelerin haşlama suyuna bir iki damla limon sıkmanız köftelerin haşlanırken dağılmamasını sağlar. İçli köfteyi kızartarak da pişirebilirsiniz.
Ocağınızı kısık ateşte açın ve köftelerin üzerini bir kapakla kapatmayı unutmayın. Su ısınıp buharlaştıkça köfteleriniz yumuşayacak, su bitip tencereden cızırtılar gelmeye başlayınca köfteleriniz ızgara ya da kızartma yaptığınız o ilk ana gitmiş olacaklar. Bu nefis zaman yolculuğunun tadını çıkarmak da size kalacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri