Evet, saksıda ejder meyvesini kolayca büyütüp meyvesini alabilirsiniz. Bunun için saksının büyük olması ve günlük bakımının yapılması yeterli olacaktır. Saksıda ejder meyvesini yetiştirmek için ılıman bir ortamda saksıyı konumlandırmanız gerekir.
Ejderha Meyvesi Saksılarda Nasıl Yetiştirilir
Büyük boy saksı en iyisidir; hacim olarak en az 20 lt olmalıdır. Saksıların da iyi drene olması gerekir, böylece su saksının tabanında birikme yapmaz ve kök çürümesine karşı korunmuş olur.
Kaktüs ailesinden geldiklerinden toprak kurudukça sulama yapabilirsiniz. Kuru, sıcak ve güneş alan yerler seçmek, ejder meyvesi bitkilerinizi evde bile rahatça yetiştirmenizi sağlayacaktır. Bu bitki 10 derecenin altındaki sıcaklıklarda kurumaya başlar.
Soğuğa az dayanıklı türlerden olup kısa süreli -2 ? C'ye kadar dayanabilir. Pitaya kuru tropikal, yarı tropikal ve ortalama yağış alan her bölgeye uyum sağlayabilir.
Ejder meyvesi, tropikal iklim bitkisi olduğu için kumlu topraklarda yetiştirildiği zaman daha çok verim alınabilir. Aynı zamanda saksıda yetiştirilecekse saksının altı fazla suyun dışarı atılması ve meyveyi çürütmemesi için delik olması gerekir. Ejder meyvesi çiçek açtıktan 30 gün sonra meyve verir.
İlgili 17 soru bulundu
Saksıda Ejder Meyvesi Yetiştirilir Mi? Evet, saksıda ejder meyvesini kolayca büyütüp meyvesini alabilirsiniz. Bunun için saksının büyük olması ve günlük bakımının yapılması yeterli olacaktır. Saksıda ejder meyvesini yetiştirmek için ılıman bir ortamda saksıyı konumlandırmanız gerekir.
Diğer birçok ev bitkisi toprağı hep nemli kalacak şekilde sık sık sulamaya ihtiyaç duysa da ejder meyvesi bitkisi kaktüsgillerden olduğu için bu kadar sık sulamaya ihtiyaç duymaz. Sadece toprağı tamamen kuruduğunda sulama yapmanız yeterli olacaktır.
Pitayanın meyve dalları mayıs – kasım ayları arasında çeşidine ve havanın genel durumuna göre yaklaşık her 45 günde bir çiçek tomurcuğun dan meyve hasat dönemi gerçekleştirir.
İki tane ejder meyvesi ağacı dikerek verimlilik almam mümkündür. Ağaçlar birbirlerini dölleyerek meyve oluşmasını sağlarlar. Ejder meyvesi ekimi yapıldıktan sonra ağaçlar 30 ve 50 gün süre içinde meyve vermeye başlar. Ağaçlar yeterli bakımı gördükleri takdirde bir yıl içinde birçok kere meyve verebilirler.
*Pitaya Fidanı Gübrelemesi:Hobiciler için en ideal gübreleme organik gübreleme programıdır. Ziraa hata yapma olasıkları yok denecek kadar azdır. Ağaç yaşı 1 kg olacak şekilde solucan veya yarasa gübresini 3 e bölerek kışın, bahar veyaz dönemlerinde bitki toprağına karıştırarak verebilirsiniz.
Ejder meyvesi ağacı her sene veya 1,5 senede bir meyve vermektedir. Daha fazla verim almak için ejder meyvesini kumlu topraklarda yetiştirmek gerekir.
Ejder meyvesi halk arasında pitaya olarak da bilinir. Ejder meyvesini yetiştirilmesi oldukça kolaydır. Kum ve mil bakımından zengin organik topraklarda yetiştirilmektedir.
Ejder meyvesi için en ideal toprak kumlu yapıya sahip olan topraklardır. Elinizde bahçe toprağı bulunmaktaysa bu toprağı kum ile karıştırarak kullanmanız mümkündür. Bitkinin toprağında drenajının iyi sağlanması son derece önemlidir.
Saksıda yetiştirmede ise kışın kapalı ortamlarda iyi havalandırılan, sıcaklığı ortalama 15-25 derece olan yerlerde rahatlıkla büyümeye devam eder. Ejder meyvesi fidanları, kaktüs türü olduğu için su ihtiyacı çok azdır. Havadaki nemden bile su ihtiyacını giderebilir. Toprağı tamamen kuruyunca su verilmesi uygundur.
Kışı yumuşak geçen bölgelerimizde dikim için en uygun zaman Sonbahar , Kışı sert geçen bölgelerimizde ise İlkbaharda fidan dikimi daha uygun bulunmaktadır. Fidanlar İlkbahar da gövdelerine su yürümeden yerlerine dikilmiş olmaları gerekmektedir. Ejder Meyvesi köklü fidan için yılın 12 ayı dikim yapılmaktadır.
Pitaya ejder meyvesi fidanı - 150,50 TL.
Ejder meyvesi pitaya olarak da bilinmektedir. Bazı ülkelerde ise bu meyve çilek armudu olarak adlandırılır. Ejder meyvesi Güney Amerika'da en fazla yetişen meyveler arasında yer alır.
Ejder meyvesi adıyla popülerleşen pitaya, bilimsel adı Hylocereus cinsi çeşitli kaktüs türlerinin meyvesidir. Ejder meyvesi aynı zamanda bazı çeşitli toplumlarca çilek armudu gibi adlarla da anılmaktadır.
Ejder meyvesi kabuğu kesinlikle yenememelidir. Eğer yenilirse, karın ağrısına neden olur. Kalp basıncını düşürerek yüksek tansiyon hastalığının önüne geçer. İçeriğinde bol miktarda bulunan likopen sayesinde kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini büyük oranda azaltır.
Ejder Meyvesi, çok fazla ışıktan zarar görebileceği için biraz gölgeye ihtiyaç duyar. Bol miktarda organik madde içeren kumlu topraklarda gelişir. Ejder Meyvesi Ticari olarak tropikal iklimlerde yetişen ve egzotik bir meyvedir.
“Ejder meyvesi bebeklere ne zaman verilir?” sorusu da merak edilen konular arasında. 12.ayında olan bebeğinizi ejder meyvesinin lezzetiyle tanıştırabilirsiniz.
Güneydoğu Asya'nın eski zamanlara dayanan güzellik pratiklerinde de kendine yer bulan ejder meyvesinin, bir parça ezildikten sonra yüze uygulanması durumunda yaşlanmayı geciktirdiğine ve daha genç bir görünüm sağladığına inanılıyor. Ayrıca bu yöntem sivilce ve güneş yanığı gibi cilt sorunları için de oldukça etkili.
Dağılımı Hylocereus türü pitaya üreten kaktüslerin anavatanı Meksika, Orta Amerika ve Güney Amerika dır. Ayrıca Asya'da Endonezya, Güney Cava, Tayvan, Vietnam, Tayland, Filipinler, Sri Lanka, Malezya, yeni olarak Bangladeş 'de üretimi yapılmakta ve kültür türleri yetiştirilmektedir.
Ejder meyvesi tropikal bir meyve olduğu için, Akdeniz iklimini sever. Bu yüzden ülkemizde en çok Mersin ve çevresinde yetiştirilir. Evinizde ejder meyvesi yetiştirmek için, kuru, sıcak ve güneş alan bölgeleri tercih edin. Bitkinizi soğuklardan koruyun.
22 metre ye kadar uzayabilen Pitaya tırmanabileceği saçaklarını gövdesinde saklar ve uzadıkça bu saçaklar sarmaşıklar gibi uzayarak bulunduğu ortama adeta yapışarak ilerler. Karşısına çıkan engelleri aşarak hiçbir engel bitkinin uzamasına ve tırmanmasına engel olamaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri