Emniyet Disiplin Tüzüğünün 5. maddesine göre "İzinsiz olarak görevli bulunduğu il sınırları dışına çıkmak." aylıktan kesim cezası gerektirmektedir. Tüzüğe, 1998 yılında konulan bu hüküm hala kaldırılmamıştır. Bu nedenle, polisler için il dışına çıkışlarda, hala izin almak zorunluluğu bulunmaktadır.
Maddenin kaldırılmasıyla, memurların tamamı, nüfusuna bakılmaksızın, nüfusa kayıtlı oldukları il ve ilçelere atanabilecek. Bilindiği gibi Emniyet ve Askeri Personel nüfusa kayıtlı olduğu illerde çalışamıyordu. Bu değişiklikle artık Polisler ve Askerler kendi memleketlerinde görev yapabilecek.
Sonuç olarak devlet memurlarının tatillerde ikamet ettikleri il hudutlarını ancak yetkili amirin izniyle terketmesi mümkündür. Aksi takdirde cezai yaptırımla karşılaşmaları söz konusudur. Ancak, yıllık izinde ve aylıksız izinde ikamet ettikleri il hudutlarını terkedebilmek için yetkili amirin iznine gerek yoktur.
Açığa alınan şehir dışına çıkabilir mi? 657 sayılı Kanunda ise memurların ikamet ettikleri veya görev yaptıkları il dışına çıkışlarını yasaklayan bir hüküm bulunmamaktadır. Sonuç olarak hukuki açıdan idari izin kullanan memurlar izin süresince herhangi bir izne tabi olmaksızın il dışına çıkabilir.
Yeni düzenlemeyle birlikte memurlar artık amirlerinden yazılı izin almadan mesai saatleri dışında şehir dışına çıkabilecek, meskun mahal dışındaki alanlarda piknik yapabilecek.
İlgili 37 soru bulundu
Devlet memurları belirlenen saatlerde mesailerine gelmek şartıyla, Türkiye'nin her yerinde ikamet edebilir. Burada önemli bir husus şudur: Başka bir ilde ikamet etmekten dolayı mesaiye geç kalma veya gelememe bir mazeret değildir.
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 104'üncü maddesinin (C) fıkrası. 1- Memura babalık, evlilik ve ölüm halleri dışında zorunlu sebeplerde mazeretine bağlı toptan veya bölümler halinde 10 gün izin verilebilir. Zaruri hallerde öğretmenler hariç olmak üzere, bir sefer daha 10 gün izin verilebilir.
Bu nedenle bir polis memuru istediği yerde çalışamaz. Çalışmak istediği yer konusunda talepte bulunabilir ve ancak idarenin uygun görmesi halinde buraya ataması yapılabilir. Öncelikle bir polis memuru nüfusa kayıtlı olduğu yere atanamaz. Aynı şey kadın polis memurları içinde geçerlidir.
O halde, burada kanun hükmü muhakkak esas alınmalıdır. Bunun anlamı ise basittir: Polis memuru ya da emniyetteki her türden memur başka ilde ikamet edebilir ya da görev yaptığı ili istediği zaman terk edebilir. Bunun için kimseden izin alması da gerekmez.
Eski polis 10 yıl çalıştıktan sonra dilerse istifa ederek Emekli Sandığı'na isteğe bağlı kesenek ödeyebilecek.
Resmi yazı için tıklayınız. Görüldüğü üzere belirli nitelikteki kamu görevlilerine idari izin verilmesine ilişkin yukarıda yer verilen yazıda, idari izin kullananların bu izin süresince il dışına çıkmalarını engelleyici bir ifade bulunmamaktadır.
CEVAP: Devlet memurunun yıllık iznini yurt dışında kullanabilmesi için onay alınmasına gerek yoktur. Personelin izin kağıdında yurt dışı adresini belirterek izne ayrılabilir. (Bazı ülkeler Vize işlemleri için bu onayı talep ediyorlar.)
dolayısıyla şu anda ohal kapsamında özel bir yasak getirilmediği için memurlar mesai saatleri dışında il dışına gidebilir. ancak yurtdışına gidiş sıkıntılı, çalışılan birimin en üstündeki yetkiliden yazılı izin almadan yurtdışına çıkamaz.
MADDE 7- Genel Müdürlük merkez, taşra ve merkeze doğrudan bağlı taşra kuruluşlarının kadrolarında geçerli olmak üzere personelin atanamayacağı yerlere ilişkin hususlar aşağıda belirtilmiştir. a) Personel, nüfusa kayıtlı olduğu yere atanamaz. Bayan personel için evlenmeden önce nüfusa kayıtlı olduğu yer esas alınır.
Polislerde doğu görevi yani şark görevi zorunlu olup polislerin atanmasından 2 yıl sonra olarak yapılması gereken bir görevdir ve genellikle doğu illerine atanarak yapılır.
Hizmet süresi 6 yıl olan birimlerde 4 yıl, Hizmet süresi 5 yıl olan birimlerde 3 yıl, Hizmet süresi 4 yıl olan birimlerde 2 yıl, Hizmet süresi 3 ve 2 yıl olan birimlerde 2 yıl görev yapmasında durumunda ikinci şark görevini tamamlamış sayılacaktır.
İdare Mahkemesi polis memurunun görev dışında karşılaştığı olaya müdahale etmesi nedeniyle polise ceza verilmesinin hukuka aykırı olduğuna hükmetmiştir.
1- Otel bölümünde aralıksız konaklama süresi en fazla on beş (15) gündür.
Madde 3 - (Mülga madde: 02/06/2007-5681 S.K./6.mad) Madde 4 - Polis hiç bir suretle vazifesinden başka bir işte kullanılamaz.
Asayişin temininin sağlanması için görevli olan bir polis memurunun eşi olan bu bayanın üstünün aranmamasından dolayı, bu cezayla karşı karşıya kalabileceğinizi; yani olayda bir kusurunuz olduğunu öngörememiş olmanız son derece makuldür.
Antalya Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, emniyet personelinin planlı ve rutin uygulamalar dışında bar, pavyon, disko ve benzeri yerler ile oyun ve eğlence mekanlarına gitmesini yasakladı.
Dr. Bıçak, polise periyodik hizmet içi eğitim öneriyor. Polis Vazife ve Salahiyetleri Kanunu'na göre, polis kendinin polis olduğunu belirleyen belgeyi istendiğinde göstermek zorunda.
Devlet memurunun hastalanması sebebiyle sağlık kurum ve kuruluşlarına müracaat ederek muayene edilmesi sırasında ya da muayene sonrası tetkik ve tahlillerde geçirdiği sürelerde memurun izinli sayılması, ancak bu izin muayene süresi, tetkik ve tahlil süresi ile sınırlıdır.
Bu izinlere ek olarak her yıl için toplam 4 gün yol izin hakkı olur. Yıllık izinler, birim amirin uygun bulduğu zamanlarda, toptan veya ihtiyaca göre kısım kısım kullanılabilir. Birbirini izleyen iki yılın izni bir arada verilebilir.
4857 sayılı İş Kanunu, evlilik izninin minimum 3 gün olduğunu belirtir. Ancak çalışan ile işveren arasında iş sözleşmesi imzalanmışsa bu durum değişiklik gösterebilir. Örneğin iş sözleşmesinde evlilik için 5 günlük izin belirlendiğini varsayalım. Bu durumda çalışan 5 günlük iznini nikahı takiben kullanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri