Merhabalar, kalça tüylerine lazer epilasyon yapılır. Lazer epilasyon göz kapağı dışında istenmeyen tüylerin bulunduğu tüm vücut bölgelerine uygulanabilir. Buz Lazer ağrısız olması ile günümüzde en çok tercih edilen lazer epilasyon yöntemidir.
Eğer kıl dönmesi sorunundan kalıcı olarak kurtulmak isterseniz bunun tek yolu lazer epilasyondur. Lazer epilasyon uygulamaları sırasında lazer ışınları kıla rengini veren melanin pigmenti tarafından emilir ve kıl kökünde kalıcı hasara neden olur. Böylece işlem yapılan bölgelerde bir daha kıl uzamaz.
Makat bölgesinde kıllar, dışkı artıklarının birikmemesi açısından; jilet, traş makinesi, tüy dökücü krem ve lazer epilasyon yöntemleri ile uzaklaştırılabilir, ancak bu konuda çok dikkatli olunmalıdır.
Özellikle hormonal gelişimini tamamlamış, 18 yaşından büyük kişilere uygulanılması daha doğru olan bu işlem, kadın veya erkek fark etmeksizin herkese yapılabilen basit ve etkili bir uygulamadır. Bunun için endişeye kapılmanıza gerek yoktur. Gönül rahatlığıyla kalça lazer epilasyon uygulamasını yaptırabilirsiniz.
Kuyruk Sokumu Kıl Temizliği Nasıl Yapılmalı? Kıl dönmesine yatkınlığı olan veya bu nedenle tedavi edilmiş olan hastalarımıza lazer epilasyon yöntemiyle kıl temizliği önermekteyiz. Bunun dışında zeytin yağlı sabunlarla kuyruk sokumu bölgesinin günlük duşlarda temizlenmesi yeterlidir.
İlgili 16 soru bulundu
Seanstan 3 gün önce de lazerin uygulanacağı bölgedeki kıllar mutlaka tıraş edilmelidir. Buna ek olarak vücudun kese yapılması da gerekmektedir. Cilde Kimyasal Sürülmemesi: Lazer epilasyon öncesinde operasyon yapılacak bölgeye herhangi bir kimyasal sürülmemesi gerekiyor.
Merhabalar, genital bölge istenmeyen kıl ve tüylerden kalıcı olarak kurtulmak isteyenlerin lazer epilasyon işlemi yaptırması önerilir. Buz Lazer, son dönemin en etkili ve en acısız lazer epilasyon yöntemi olarak bilinmektedir.
Özel bölge kıllarını yalnızca düzeltmek veya şekillendirmek istiyorsanız, kasık kıllarını istenen uzunlukta kesmek için bir bikini bölgesi düzeltici bıçağı, özel bölge jilet, elektrikli tıraş makinesi veya makas kullanabilirsiniz.
2. Tüy Dökücü Krem, kasık, kasık bölgesi, penis tabanı, skrotum (testis torbası) ve kalçalardaki tüylerin alınması için uygundur. Tüy dökücü kremi penisin gövdesine veya üstüne, kalça aralarına, anüs ve perianal bölge çevresine uygulamayın.
Makat bölgesinde kıllar, dışkı artıklarının birikmemesi açısından; jilet, traş makinesi, tüy dökücü krem ve lazer epilasyon yöntemleri ile uzaklaştırılabilir, ancak bu konuda çok dikkatli olunmalıdır.
Makat kıllarını keserken hayli dikkatli olmak gerekir zira kıl köklerinin iltihaplanması ile kıl dönmesi, anal kriptit veya makat apsesi gibibir sorun yaşayabilirsiniz.
Kıl dönmesi sorunundan uzak durmak istiyorsanız mutlaka kişisel hijyene önem vermelisiniz. Özellikle bu rahatsızlığın ortaya çıkacağı bölgelerdeki kıllar lazer epilasyon ya da tüy dökücü krem gibi etkenlerle ortadan kaldırılmalıdır.
Kalçadaki tüylerden Buz Lazer ile kalıcı bir şekilde kurtulabilirsiniz. Buz Lazer ortalama 8 seans önerilir. Her seans sonrasında tüylerde azalma, incelme ve seyrelme fark edilir. İlerleyen seanslarla birlikte kıl kökleri bir daha kıl üretemeyecek şekilde tahrip edilir.
Ergenlik, yetişkinlik gibi her yaştan kişinin kullanımına uygundur. Tüylerin incelmesini destekleyerek düzenli kullanımda etkilerini gösterebilir. Acısız, zahmetsiz, ağrısız ve hızlı bir şekilde tüylerden kurtulmak için tüy dökücü krem ideal bir seçenektir.
Makat bölgesindeki kıl tipi ve yoğunluğu da alexandrite lazer için uygundur. Erkeklerdeki kıl yoğunluğu ve tipi fazladır. Yapılan lazer uygulamaları ile istenmeyen tüylerinden kalıcı olarak kurtulmak mümkün olur.
Genital bölgenin tıraşı temizlik için önemlidir. Tüyler çok uzadığında bakteri birikmesi yapabilir ve aşırı terlemeye neden olabilir. Bu bölgenin temizliği jilet, tüy dökücüler, lazer epilasyon ve ağda ile yapılabilir.
Tıraş öncesinde sıcak bir duş alarak veya sıcak bir bez koyarak cildi ve tüyleri yumuşatmak, kremle tüylerin uzama yönüne doğru tıraş etmek, sonrasında ölü derileri uzaklaştırmak ve bölgeyi nemlendirmek en iyi sonuçları sağlayacaktır.
Vücudumuzdaki hiçbir kılın uzama hızı veya gürlük miktarı, kılların kesilmesiyle alakalı değildir. Bugüne kadar bu iddiayı ele alan hiçbir araştırma kılların kesilmesini uzama hızı veya kıl gürlüğü ile ilişkilendirmediği gibi, yapılan tüm araştırmalar arada hiçbir bağlantı bulunmadığını göstermektedir.
Makat bölgesinde kıllar, dışkı artıklarının birikmemesi açısından; jilet, traş makinesi, tüy dökücü krem ve lazer epilasyon yöntemleri ile uzaklaştırılabilir, ancak bu konuda çok dikkatli olunmalıdır.
Bu nedenle genital bölgenin kendi doğal savunma sistemini bozmayacak şekilde davranmak önemli. Bu yüzden sadece su ile temizlik yapmak, kılları sürekli sürekli almamak, kıl köklerini (lazer epilasyon) yok etmemek gibi birtakım önlemler alarak doğal savunma sistemini koruyabiliriz.
Eldiven, tüyleri kökleriyle beraber aldığı için uzun vadede kıl köklerini zayıflatabiliyor. Eldiven yöntemi, tüyün kısa sürede çıkmasına da engel oluyor. Eldivenle tüy almanın zararları var mı? Eldivenle tüy almanın cilt için bilinen bir zararı yoktur.
Lazer epilasyon, kişide hormonal bir sorun yoksa istenmeyen tüylerde %80-90 oranında kalıcı azalma sağlar. Bu oran bazı kişilerde %95'e kadar çıkmaktadır. Ağda ise ömür boyu devam etmesi gereken bir işlemdir. Ağda kıl batığı, kıl dönmesi gibi durumlara da neden olabilmektedir.
Merhabalar, lazer epilasyon uygulamalarından önce kılların kısaltılması gerekir. Her seanstan önce kısaltma işleminin yapılması gereklidir. Kılların kısaltılması jilet yardımı ile yapılmalıdır ve ağda, cımbız gibi kılları kökünden koparan işlemler kesinlikle yapılmamalıdır.
Lazer epilasyon öncesinde uygulanacak alan temizlenir ve kıllar kısaltılır. Kısaltma işlemi 3 gün öncesinde evde jilet ya da makine ile yapılabilir.
Bu noktada vücutta çıkan kılların düzenli olarak alınıyor olması büyük önem taşıyor. Bununla beraber vücutta özellikle kuyruk sokumu ya da makat (popo) bölgesinde biriken kılların temizlenmesi de bu rahatsızlığın önüne geçilmesi açısından büyük bir etkiye sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri