Tezgahın üzerine streç film yayıp üzerine rendelediğiniz kabukları incecik serin. Etrafını katlayıp küçük bir tepsi veya bir kap üzerinde dondurucuya atın ve ihtiyaç anında buzluktan çıkarıp istediğiniz miktarda rendelenmiş kabuğu kırıp kullanın.
Portakalı sadece meyve niyetine tüketebileceğiniz gibi suyunu sıkabilir, reçelini yapabilir, kek ve kurabiyelerinize ekleyebilir, smoothie'nize dahil edebilir ve salatalarınızda da kullanabilirsiniz.
İlgili 28 soru bulundu
Tam bir vitamin bombası olan portakal bağışıklığı güçlendirerek kalp sağlığını korur; kolesterol seviyesini düşürür; solunum yolu hastalıklarına, bazı kanser türlerine, romatizmalı eklem yangısına, ülsere ve böbrek taşlarına karşı da etkilidir.
Lif içermesinden dolayı da sağlıklı sindirim sisteminin oluşmasını sağlayacaktır. Tüketimde ölçülü olduğunuz takdirde portakal kilo vermenize yardımcı olur. Gün içinde fazla tükettiğiniz durumda kilo alımınıza neden olan faktörler arasında yer alır.
Poşetin havasını alarak kilidini kapatın ve derin dondurucunun en derin kısmına yerleştirin. Böylelikle portakalları 6 aya kadar taze bir şekilde saklayabilirsiniz.
İlk öncelikle portakalı yıkıyoruz. Eğer portakalınızın kabuğu kalınsa turuncu kısmına ince soyup kabuğunun beyaz kısmını atın acı oluyor yoksa ama portakalınız ince kabuklu ise kabuğuyla beraber doğrayıp buzdolabı poşetlerine koyunuz, buzluğa atın.
Portakal kabuğu kurutma
Kuruduktan sonra rondodan geçirerek toz hale getirebilir, kek, sütlü tatlı, şerbetli tatlı, kurabiye tarifleri gibi tariflerinizde aroma verici olarak gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
Tencerede şeker, 2 su bardağı su, 1 su bardağı portakal suyunu karıştırarak kaynatın. Portakalları atın ve orta ateşte koyu bir şurup kıvamı alıncaya kadar (yaklaşık 50 dakika) kaynatmaya devam edin. Koyulaşan şurubun içine yarım limon suyunu katın ve 10 dakika daha kaynatın.
Yalancı portakal, kapalı tohumlar türünden familya olarak dutgiller cinsinden bir meyve türü olarak bilinir. Koparıldığı veya kesildiği zaman süt görünümlü sıvı akıtan bu meyve, 10 - 15 santimetre çapında dış yüzeyi pütürlü ve yuvarlak görünümüyle portakala benzemektedir. Yalancı portakal yenmemeli, tüketilmemelidir.
Sindirim sistemi ve diyabet hastalarının yanı sıra kan sulandırıcı, tansiyon, kolesterol ve parazit ilaçları kullananların özellikle portakal suyunu dikkatli tüketmesi gerekiyor. Bununla birlikte alerji riskinden dolayı bir yaş altı çocuklarda portakal ve yan ürünlerinin kullanımı önerilmiyor.
Doğal portakal aroması içeren Portakallı Şeker'i; kek, pasta, kurabiye, tart, sütlü tatlı, krema, parfe ve içeceklerin lezzetlendirilmesinde kullanabilirsiniz.
Her poşete 1 portakal, 1 limon. Yıkayıp, çekirdekleri çıkartıp, resimdeki gibi doğrayıp buzluk poşetine koyuyoruz ve buzluğa atıyoruz.
Portakalların da depolanma niteliği ve soğuğa dayanıklılığı çeşide, yetişme örense ve hatta yıllara göre değişir. Fakat en emniyetli depolama sıcaklığı 6/8 °C'dir. Bağıl nem %85-90 olmalıdır. Bu koşullarda depolama süresi 5 ay kadardır.
Portakal ve limonun kabuğunun arasındaki beyaz zarını tamamen çıkacak şekilde bıçakla soyuyoruz. Doğrayarak rondoya alıp üzerine şeker ve bir miktar su ekleyerek ince bir şekilde çekiyoruz. Rendelediğimiz portakal ve limon kabuklarını ekleyip 2 litre su ilave ederek şekerinin iyice erimesi için karıştırıyoruz.
Donduktan sonra dilediğinizde portakalları buzluktan çıkarıp oda sıcaklığında çözdürerek kullanabilirsiniz. Oda sıcaklığında 15 dakika çözdürüp robotun içerisine alın ve 1 su bardağı kadar toz şeker ilave ederek limonatadaki işlemi uygulayın. Güzelce çektikten sonra süzgeçten geçirerek sulandırın.
Biber, üzüm, portakal, limon, çilek gibi meyveler ise mutlaka buzdolabında saklanmalı.
içi biraz daha fazla sulu, çok hassas, melek gibi bir portakal. yatak portakalı olarak da adlandırılır genelde direkt olarak yatak malı denilir. yatak denmesinin nedeni de ilaçlı kağıda sarılarak özel depolarda muhafaza edilmesidir.
GECE GEÇ SAATLERDE YEMEYİN
Asitli bir meyve olan portakal, özellikle reflü, gastrit ve mide yanması gibi sindirim sistemi hastalığı olan kişilerde midedeki şişkinlik, yanma ve gaz şikayetlerini artırabilir.
Portakal asit oranı en yüksek meyvelerden biridir. Aşırı tüketildiğinde mide kramplarına ve yanmaya neden olabilir. Çok fazla portakal tüketmek mide bulantısına ve karın şişliğine yol açar. Beslenme uzmanlarına göre akşam yemeğinden hemen sonra meyve yemek sindirim sistemini olumsuz etkiler.
C vitaminin ana vatanı portakal mevsiminde, gün içinde öğün aralarında yenmeli. Sindirim sistemine faydalarının yanı sıra metabolizmayı hızlandırma görevini bu saatler içinde sağlayan portakalı eğer kalkar kalkmaz, boş mideye yerseniz alerjik reaksiyonlara ve mide rahatsızlıklarına sebep olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri