POS cihazları mutlaka bir bankanın sistemine entegre olması gerektiği için alacağınız POS cihazları o bankanın finansal işlemleri doğrultusunda olacaktır. POS cihazları ücretli mi diye soranlara ise, bankaların POS cihazlarınız ücretsiz olarak esnaflara verdiğiniz belirtelim.
Bankalar ve diğer finansal hizmet sağlayıcılar bu anlamda işletmelere çeşitli POS cihazı türleri sunmaktadır. Kullanılan bu POS cihazları üzerinden POS komisyonları alınır. POS (Point of Sale) komisyon oranları, işletmelerin ve tüketicilerin günlük işlemlerini kolayca yapabilmelerine olanak tanımaktadır.
Basılı Ekstre ücretleri 20 grama kadar 10, 20-50 gr arası 12.5, 50 gr üzeri 20.5 + bsmv olarak ücretlendrilir.
Sanal POS hizmeti için herhangi bir ücret talep edilmekte midir? İş Bankası sanal POS hizmeti için yıllık BSMV dahil 4.500 TL ücret alınmaktadır.
Masaüstü POS ücreti alınmamaktadır. Mobil POS ücreti ne kadardır? Mobil POS ücreti 60 TL'dir.
İlgili 26 soru bulundu
Üstelik POS hizmet ücreti de ödemiyor.
Ücretsiz POS hizmeti; Mobil, Yazarkasa POS (ÖKC), Sabit ve Cebe POS için geçerlidir. Kampanya kapsamında aylık toplam 10.000 TL ciroya kadar olan tek çekim işlemlere %0 komisyon uygulanacak; 10.000 TL'den sonraki işlemlerde ise bu oran %1,79 olacaktır.
Anılan Kanun'un 33. maddesine göre POS tefecilerinin banka ve sigorta muameleleri vergisi matrahına uygulanacak vergi oranı ise % 5'tir.
Dijitalleşme süreci için, size en iyi şekilde yardımcı olmayı hedefliyoruz! Ana Sayfa Dijital Çözümler Finans Garanti BBVA POS'a hemen başvurun, 3.000 TL'ye varan Bonus ve indirimin yanı sıra %0.89 komisyon oranı ve ilk 3 ay POS ücretsizlik fırsatını yakalayın!
POS makinesi alabilmek için Türkiye'de aktif olarak hizmet veren bankaların hemen hepsi ile anlaşma yapılabilir. Kredi kartı ile yapılan alışverişler, bankalar için önemli bir gelir kalemi olur ve POS cihazı, bu bankaların temel hizmetleri arasındadır.
POS cihazı kullanmak için vergi mükellefiyetine sahip olmalı ve ticari bir faaliyet sürdürüyor olmalısınız. Yasal olarak ticaret faaliyeti sürdürmeyen işletmeler ve şahıs şirketleri yetkilileri herhangi bir POS cihazı alamaz. POS cihazı kullanmak için bankalardan sağlanan hizmeti satın almak gerekir.
POS makinesi başvurusu için sizden istenen belgeler, vergi levhası, başvuran kişinin kimliğinin aslı, imza beyannamesi, bir odaya kayıtlı iseniz oda kayıt belgesidir. Vergi levhası olmadan POS cihazı alınamaz. Satışlarınıza ilişkin karşılık olarak fatura ya da fiş olması gerekir.
POS cihazı için öncelikle bankalara şubeden ya da internet bankacılığı üzerinden ön başvuru yaparsınız. Başvurunuz ardından bankanız, sizden vergi levhası, işletme ruhsatı, imza sirküleri, kimlik gibi ilgili evrakları talep eder.
*Ücret tutarı üzerinden %5 tahsil edilecektir.
İnaktiflik ücreti, POS hizmetlerinden yararlanan firmaların almış oldukları hizmetleri verimli olarak kullanamamaları durumunda ödemek zorunda kaldıkları cezai bir masraftır. Taahhüt edilen aylık POS cirosunu yakalayamayan firmalar, inaktiflik ücreti ile karşılaşabilir.
Pos cihazından çekilen para müşterinin kart şifresini girip ödeme onayını vermesinden hemen sonra Türkiye'deki bankaların uygulamasına göre 1 ile 3 gün içerisinde hesaba aktarılmaktadır. Ancak Satıcı ilgili parayı hemen kullanmak isterse bankalar belli kesintiler uygulayarak satıcının hesabına aktarılmaktadır.
Sözleşmelerde belirtildiği üzere yapılan her işlemde (alım/satım) kurum azami %0,105 (binde 1,05) oranında komisyon tahsilatı yapma hakkına sahiptir.
Komisyon modeli tercihinizi; Garanti BBVA Mobil, İnternet ve Garanti BBVA Müşteri İletişim Merkezi aracılığı ile gerçekleştirebilirsiniz. Sözleşmelerde belirtildiği üzere yapılan her işlemde (alım/satım) kurum azami %0,32 (binde 3,2) oranında komisyon tahsilatı yapma hakkına sahiptir.
Her bir tespit için ayrı ayrı olmak üzere, bu zorunluluğa uymadığı tespit edilen birinci sınıf tüccarlara 1.400 TL, ikinci sınıf tüccarlara 700 TL özel usulsüzlük cezası öngörülmüştür.
Vergi Mükellefi Olmadan Sanal Pos Başvurusu Yapılabilir mi? Sanal pos başvurusunda bulunmak için vergi levhası sahibi olmanız gerekmektedir ve buna bağlı olarak vergi levhası olmadan sanal pos almak mümkün değildir.
MADDE 3- (1) 213 sayılı Vergi Usul Kanunu uyarınca bilanço esasına göre defter tutan mükellefler ile serbest meslek kazanç defteri tutan mükelleflere, 1/4/2023 tarihinden itibaren iş yerlerinde POS cihazı bulundurma zorunluluğu getirilmiştir.
Şahıs şirketleri pos alabilir. Pos almak isteyen işletmelerin ilk olarak çalıştıkları ya da çalışacakları bankalardan ticari hesap açtırması ve ardından pos cihazı başvurusu yapması gerekmektedir. Pos cihazı alındıktan sonra ödemeler ticari banka hesabınıza aktarılacaktır.
Dial POS, POS cihazı kullanabilmek için bir kablosuz internet bağlantısına sahip olma zorunluluğunuzu ortadan kaldırır. Yalnızca iş yerinizde bulunan sabit telefon hattınız üzerinden bağlantı kurarak müşterilerinize kartlı ödeme seçeneği sunabilirsiniz.
POS cihazınıza sahip olmak istiyorum, ne yapmalıyım? Ayrıca bankkartpos.com.tr web sitemizden ön başvuruda bulunabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri