Pırasa 6. Aydan itibaren bebek mutfağındaki yerini almaktadır. Sonbahar, kış aylarının vazgeçilmez sebzesidir. Pırasa buzdolabında 1haftaya kadar bekletilebilir ama pişince çok kolay bozulur.
6. aydan itibaren bebeklerinize verebileceğiniz pırasalı çorba tarifi uzmanlarımız tarafından özenle hazırlanmıştır.
Pırasayı halka halka küçük olarak doğrayıp küçük bir tencereye eklediğiniz zeytinyağının üzerine ekleyip çevirin. Üzerine yıkadığınız pirinci, suyu ve kemik suyunu da ekleyip kapağını kapatın. Kaynayınca altını kısıp 15-20 dk kısık ateşte pişirmeniz yeterli olacaktır.
Pırasayı bebeğinizle tanıştırırken üç gün bekleme kuralını uygulamanız gerek. Ancak birçok bebek altı aydan sonra pırasayı zevkle yiyor.
Önce soğanları ve havuçları minik minik doğrayalım 2 tatlı kaşığı zeytin yağı ile hafif kavuralım. Ardından yine minik minik doğradığımız pırasamızı ekleyip karıştıralım hafif kavuralım. Yarım su bardağı su ekleyip pişmeye bırakalım ara ara kontrol edip suyunu çektikçe su ilave edelim.
İlgili 35 soru bulundu
Pırasa Emzirirken Bebeklerde Gaz Yapar mı? Emzirme döneminde olan kişilerin özellikle pırasa tüketimini mümkün olduğu kadar azaltması önemli bir yer taşır. Çünkü emzirirken bebeklerde gaz yapabilecek Besin kaynakları içerisinde pırasa gelir.
PIRASA BEBEKLERE NE ZAMAN VERİLEBİLİR? Pırasa 6. Aydan itibaren bebek mutfağındaki yerini almaktadır.
Pırasa alerjisi, pırasada bulunan dialil disülfit, kontakt alerjik dermatite neden olabilir. Pırasa, soğanla aynı aileden (allium) gelir, bu ailede aynı zamanda sarımsak ve frenk soğanı da bulunmaktadır. Bununla birlikte, alerjiler çok ciddi olabilir.
Vereceğiniz ilk sebzeler patates, tatlı patates, havuç, balkabağı, kabak olabilir. İlk meyveler ise mevsimine göre elma, armut, muz, şeftali, kaysı, erik ve avokado olabilir. Daha sonrasında ise yoğurt ek gıdalara eklenebilir.
Sağlık açısından en önemli besin kaynaklarından biri olarak pırasa öne çıkar. Ancak aynı zamanda pırasa gaz yapar ve gaz sancısı meydana getirebilir.
Soğan bebeklere 8. aydan itibaren verilebilir. Soğanın 100 gramı için besin değerleri şu şekildedir. Tamamlayıcı beslenme süresince üç gün kuralını uygulamak çok önemlidir. Bu nedenle üç gün kuralını mutlaka takip edin.
2. Sebzeler. 6. ayında (meyve sularına başlandıktan 1-2 hafta sonra) genellikle öğle öğününde, 3-4 tatlı kaşığından başlanıp yavaş yavaş arttırılarak verilir.
Pırasa, kış mevsiminde tüketilen bir sebzedir. Ekim ayında başlayarak kış sonuna kadar pırasanın hasadına devam edilir.
Domatesi rendeleyip tereyağında bir iki tur çevirelim ve havuçları küp küp doğrayalım suyunu ekleyip pişmeye bırakalım. Pırasaları da doğrayıp sirkeli suda bekletelim en son pırasa ve pirincide ekleyip pişirelim . Afiyet olsun.
7 aylık bebeğin katı gıdaya geçişi için en doğru bakliyat ürünü, pirinç. Pirinci az miktarlarda ve iyi pişmiş olarak çorbalarda kullanabilirsin. Yulaf ve yulaf ezmesi, bebeğin için besleyici bir alternatif olabilir.
Anne sütü, yumurta sarısı, yarım muz ve biraz lor peyniri kahvaltısında olmalıdır. Çok az miktarda tereyağı, biraz ceviz ezmesi de temin edilerek tüm malzemeler püre haline getirilebilir. Bir diğer kahvaltı alternatifi ise pekmez, yumurta sarısı, peynir ve bebe bisküvisinden oluşan bir püredir.
Bebeğiniz 7 aylık olduğunda beslenme düzeninize sabah kahvaltı öğünü ekliyoruz. Yine 3 gün kuralıyla, minik minik tattırarak bunu yapmalısınız. Bebek kahvaltısına tuzsuz lor peyniri ya da akşamdan suya koyduğunuz beyaz peynir, yumurta sarısının dörtte biri ve bir tatlı kaşığı pekmez ile başlıyoruz.
6 aylık bir bebek 2 ya da 3 ara öğün ile beslenir. 6.ayında mide kapasitesi 180 ml olan bebeğiniz, ek gıdaları küçük miktarlarda tüketebilir. 1 çay kaşığı ölçüsünde tek bir ek gıda vermeye başlayabilirsiniz. 3 gün kuralına uyarak, aynı gıdayı 3 gün boyunca aynı miktarda vermelisiniz.
Besin alerjisi belirtileri alerjik besinin alımından sonraki 2 saat içinde olabildiği gibi, 2-3 gün, hatta bir hafta sonra bile görülebilmektedir. Genellikle ilk 2 saatte ortaya çıkan belirtiler daha ciddidir.
Bebek ve çocuklarda alerji yapan besinler
Çocuklarda besin alerjisi en çok bu gıdalarda görülür; süt, yumurta, buğday, yer fıstığı, ağaç fındıkları (fındık, ceviz vb), balık, kabuklu deniz ürünleri, susam ve kivi.
7 aylık bebek neler yiyebilir? Patates, havuç, bezelye, iki kez çekilmiş kuzu kıyması, pekmez, tuzsuz lor peyniri, yumurta sarısı, turunçgiller ve çilek dışındaki meyveler, kabak, ev yoğurdu gibi besinleri tüketebilir.
Pırasa hem güçlü bir idrar söktürücü hem de sindirim sistemini düzenleyen bir besindir. Eğer pırasa gerektiğinden fazla tüketilir ise vücuttaki sıvı kaybında problem yaşanır. Bunun yanı sıra sindirim sisteminin daha hızlı çalışmasına neden olur. Bu da ishale yol açar.
Pırasayı incecik kesip bol zeytinyağında tamamen şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Haşlanmış fasulyeyi biraz su ile belenderda yoğun kıvamda püre haline getirin. İçine gerekiyorsa tuz ve pırasayı ekleyip, belenderda pırasayı pürüzsüz yapmadan yani parçacıklı bırakarak biraz ezin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri