İkametgah adresinize yakın bir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına giderek başvuru yapabileceğiniz gibi e-devlet üzerinden de başvuru yapabilirsiniz. E-Devlet üzerinden 2500 TL Bayram Harçlığı başvurusu yapmak için Aile Bakanlığı'ndan sosyal yardım bölümünden başvurunuzu oluşturabilirsiniz.
Bayram dönemlerinde ihtiyaç sahibi kişilerin bayramı en iyi şekilde geçirmesi için devlet tarafından bayram parası verilmektedir. Bayram harçlığı başvuruları e-devlet sistemi üzerinden yapılarak başvurusu onaylanan kişilerin hesaplarına parası yatırılmaktadır.
Vatandaş talepleri, geliştirilen Açık Kapı Mobil uygulaması ile yapılabilmektedir. Elektronik olarak ya da valilik ve kaymakamlıklarda bulunan Açık Kapı birimlerine yazılı olarak taleplerinizi iletebilir, yapılan başvuruların süreç ve sonuç bilgileri kısa mesaj ile tarafınıza bildirilecektir.
Ayrıca e devlet üzerinden de başvuru yapılabilmektedir. ”https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-ekonomik-destek-on-basvuru” üzerinden “Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Ön Başvurusu” yapılabilmektedir.
Başvuru Sorgula
Elektronik olarak ya da valilik ve kaymakamlıklarda bulunan Açık Kapı birimlerine yazılı olarak taleplerinizi iletebilirsiniz. Yapılan başvuruların süreç ve sonuç bilgileri kısa mesaj ile tarafınıza bildirilecektir.
İlgili 16 soru bulundu
2500 TL Bayram Harçlığı almak için kimliğinizle birlikte Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvurmanız gereklidir.
Eşi ölmüş kadınlara yönelik Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ayda bir veriliyor. Bu ödeme ayda bin TL olmak üzere iki ayda bir yapılıyor. Sosyal yardımdan faydalanmak için bağlı bulunan il ve ilçenin sosyal yardımlaşma vakıflarına müracaat edilmesi gerekiyor.
Başvurular e-devlet platformları üzerinden yapılmaktadır. Parola olmadan başvuru işlemini tamamlayamazsınız. Başvurular sadece dijital ortamlar üstünden yapabileceksiniz. Başvurunun dijital ortamda yapılmasının ardından sonuçlar en kısa sürede e-devlet üzerinden açıklanacaktır.
İl Müdürlüğü veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine şahsen, dilekçeyle ve e -devlet üzerinden elektronik ortamda başvuru yapılabilir.
Destek ödemesi almak isteyen anneler, öncelikle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan başvuru formunu doldurmalıdır.
EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ KİMLER ALABİLİR? Emekli bayram ikramiyesinden SGK, Emekli Sandığı ve Bağ-kur emeklileri, yaşlılık maaşı dul ve yetim maaşı, vazife malullüğü, şehit yakınlar, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar yararlanabilecek.
Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar başvuru şartı ile ödeme alabilecek. PTT üzerinden yapılacak olan bayram harçlığı ödemesi Aile Bakanlığı onayı ile verilecek. Hane içindeki kişi başına düşen gelirin Asgari ücretin üçte birinden az olması halinde PTT yardım ödemesi için başvuru yapılabilecek.
Sosyal yardım alanlara bayram ikramiyesi ödemesi yapılmamaktadır. 65 yaş maaşı olarak da bilinen yaşlılık maaşı alanlar ile birlikte dul ve yetim aylığı alanlar bayram ikramiyesinden yararlanacak.
Başvurunuz sonrası sistem tarafından size verilen numarayı T.C. kimlik numaranız ile birlikte girerek ONAY KODU GÖNDER butonuna tıklayınız. Kayıt esnasında girdiğiniz cep telefonu numarasına sistem tarafından sms olarak ONAY KODU gönderilecektir. Onay kodunuzu girdikten sonra başvurunuzun detaylarına ulaşabilirsiniz.
Açık Kapı projesi ile vatandaşın valiliklere olan taleplerinin elektronik ortamda kayıt, takip ve sonuçlandırılma işlemleri gerçekleştirilmektedir. Uygulama sayesinde vatandaşlar, 17 başlık ve 322 konudan seçtikleri taleplerini doğrudan valilik bünyesinde oluşturulan Açık Kapı Masalarına iletebilmektedir.
Aile destek ödemesi alanlar, bayram ikramiyesinden yararlanamayacak. Ödemeler, hanede kişi başına düşen gelire göre 850 TL ile 1.250 TL arasında değişiyor. Çocuk desteği, hanedeki çocuk sayısına göre 350 TL'den 650 TL'ye kadar artmaktadır.
Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır? Ev hanımlarına 1100 TL yardım için başvuru, e-devlet sitesi üzerinden gerçekleştirilir. E-devlet hesabınıza TC kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaparak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ilgili sayfasından başvurabilirsiniz.
İddiaya göre bu destekten yararlanabilmenin şartları çocuk sahibi olmak ve hane içinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması. Destekten yararlanmak için başvuruların, e-Devlet sistemi üzerinden yapılacağı iddia ediliyor.
3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olup hane içinde kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin 1/3'ünden (2024 yılı için 5.667,37 TL) az olan haneler (Hanesinde memur, noter ve muhtar bulunanlar hariç) faydalanabilmektedir.
E-Devlet Ev Hanımlarına Yardım Başvurusu Süreci
E-Devlet ev hanımlarına yardım başvurusu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülmektedir. Bu başvuru, e-Devlet üzerinden yapılabilmektedir. E-Devlet ev hanımlarına yardım başvurusu yapmak için, öncelikle e-Devlet şifresine sahip olunması gerekmektedir.
Yardımlardan yararlanmak isteyen vatandaşlar, e-devlet portalı üzerinden başvuru yapabilirler. Başvuru süreci için hazırlanması gereken belgeler arasında, nüfus cüzdanı kopyası, gelir durumunu belgeleyen evraklar, ikametgah belgesi ve varsa engelli bireye ait sağlık raporu bulunmaktadır.
Proje kapsamında, ev hanımlarına, medeni durumlarına bakılmaksızın 15 bin TL ödeme yapılması kararlaştırıldı. İşte başvuru işlemleri ve detayları: Hızlı ve kolay kredi başvurusu için cep telefonunuzdan 3050'ye “KREDİ” yazıp göndermeniz yeterli olacaktır.
- Evli olmamak. Yukarıdaki şartları sağlayan çocuklar için 2024 yılında çocuk başına çocuk yardımı istisnası ₺20.000,5 X %2 = ₺400,05'dir. En fazla iki çocuk istisna kapsamında olduğu için istisna tutarı en fazla ₺800,1'dir.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan sosyal yardım ödemeleri belli olmaya başladı. yavaş yavaş belli oluyor. Ev hanımlarına yapılacak sosyal yardım ödemeleri kapsamında ödeme tutarları yeniden belirlendi. Ev hanımlarının desteklenmesi adına yardım ödemeleri kapsamında aylık 3.700 TL ödeme yapılacak .
ALO 183 Hattını ve aşağıda listesi verilmiş Şiddet Önleme ve İzleme Merkezlerini (ŞÖNİM) arayarak gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz. Ayrıca güvenlik kaygınızın olduğu acil durumlarda en yakın karakola giderek kadın konukevine yerleştirilmek istediğinizi talep edebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri