RAMAZAN KOLİSİ ERZAK YARDIMI KİMLERE YAPILIR? Ramazan kolisi yardımları ihtiyaç sahibi ailelere yapılmaktadır. Yetimler, fakirler, yaşlılar, engelliler, öğrenciler ve diğer ihtiyaç sahibi olan herkese Ramazan kolisi yardımı yapılabiliyor.
Ramazan paketinde ya da bir diğer değişle Ramazan kumanyasında sofralarınıza lezzet ve afiyet getirecek, iftariyelik de dahil olmak üzere sahur ve iftar yemekleriniz için malzemeler olur. Bu paketler kuru bakliyatlardan tuz ve şekere, undan reçele kadar farklı ürünlerden bir araya gelerek hazırlanır.
Ramazan Kolisi Ne Zaman Verilir? Yardımlaşma kültürünü çok daha kolay hale getiren Ramazan kolilerinin teslim zamanı, kişilere göre değişiklik gösterebilir. Bazıları Ramazan kolisini ramazandan önceki haftalarda teslim ederken, bazıları da ayın başına yakın bir zamanda teslim edebilir.
Ramazan erzak yardımı için belediyelere giderek ya da e-Devlet kapısı üzerinden başvuru yapılabilecek. Ramazan kolisi başvurusu yapmak için ise belli adımların izlenmesi gerekiyor. 23 Mart-21 Nisan 2023 tarihlerinde 1 ay boyunca Ramazan orucu tutulacak olup bu süreçte yardımlar devam edecek.
Ramazan başta olmak üzere istenilen zaman ihtiyaç sahiplerine verilmek için hazırlanan paketlere kumanya denir. İçerisinde temel ihtiyaçların bulunduğu (Bakliyatlar, yağ, şeker, tuz vs. ) koliler, genellikle marketler tarafından özel olarak hazırlanır.
İlgili 43 soru bulundu
Ramazan kolisi yardımları ile ihtiyaç sahibi vatandaşların özellikle temel gıda ürünlerine olan ihtiyaçlarının karşılanması hedefleniyor. Bu kapsamda Ramazan kolisi içinde öncelik sıvıyağ, bakliyat ürünleri, kahvaltılıklar gibi ürünlere veriliyor.
Yardıma muhtaç ailelerin ve kişilerin sıkıntılarına derman olmak için yapılan bağışın adı kumanya bağışıdır. Bu sayede toplum eşitsizliği ve yardım duygusunun tamamen yaşanması için hayırseverler ve yardım ihtiyacı bulunan kişiler arasında köprü görevi görmektedir.
Ramazan kolisi yardımından yararlanmak isteyen yurttaşların, T.C Kimlik Numaraları ve şifreleriyle e-Devlet sistemine giriş yapıp, arama butonundan ''Sosyal Yardım Başvuruları'' seçeneğine tıklaması gerekiyor.
Sosyal güvencesi olmayan ve hane içinde kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin 1/3'ünden (2023 yılı için 3.800,78-TL) az olan vatandaşlarımıza yapılan yardımlardır. %40 ve üstü engelli raporu olan vatandaşlar faydalanabilmektedir.
Ramazan kolisi içeriğinde genel olarak mercimek, kuru fasulye, nohut, bulgur ve pirinç gibi bakliyatlar yer alır. Ayrıca kutuya makarna, salça, un, şeker, tuz ve yağ gibi gıdalar da ekleyebilirsiniz.
Bazı ürünlerin fiyat artışının depreme bağlı olduğu söylendi. Geçen yıl en küçük Ramazan kolisinin fiyatı 99,90 liradan satılırken, bu yıl 229,90 liradan satışa sunuldu. En büyük Ramazan kolisinin fiyatı 289,90 lira iken, bu yıl yüzde 89,6 artış ile 549,90 liradan satışa sunuldu.
Pirinç, mercimek, bulgur, makarna, ayçiçeği yağı, un, salça, çay, şeker, tuz, çorba, zeytin ve pudingden oluşan ŞOK Marketler Ramazan kolisi, 234,90 TL'den satışa sunuluyor.
İhtiyaç sahiplerinin temel gıda ve giyim alışverişlerini kolaylaştırmak için sunulan 700 TL gıda yardımı için belirli şartlara uyuyor olmak gerekiyor, işte o şartlar: - Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. - Muhtaçlık sınırı altında olmak ya da herhangi bir gelire sahip olmamak. - Muhtaçlık Belgesi çıkartmak.
Bazı marketlerin hazırladığı Ramazan kolilerini satın alabileceğiniz gibi, çeşitli e-ticaret sitelerinden de koli siparişi verebilirsiniz. Bim Ramazan kolisi 2023 fiyatı henüz açıklanmadı. A101 ramazan kolisi fiyatı sitelerinde 119 TL olarak görünüyor. Şok ramazan kolisi 234,90 TL.
Ramazan başta olmak üzere istenilen zaman ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere hazırlanan paketlere kumanya denir. Kumanya koli içerisinde bakliyat, tuz, şeker vs. gibi ürünlere yer verilmektedir.
Bir dilekçe ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine şahsen başvurulur. Ayrıca e devlet üzerinden de başvuru yapılabilmektedir. ”https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-ekonomik-destek-on-basvuru” üzerinden “Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Ön Başvurusu” yapılabilmektedir.
Başvurular sonucunda koşulları sağlayan kadınlara 4.000 TL tutarında destek ödemesi yapılacak. e-Devlet üzerinden Sosyal Yardımlaşma menüsüne ya da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sosyal yardımlaşma menüsünden gerekli başvuruyu yapabilirsiniz.
İl Müdürlüğü veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine şahsen, dilekçeyle ve e -devlet üzerinden elektronik ortamda başvuru yapılabilir.
Ramazan paketinde olan şeyler genel olarak; kuru fasulye, bulgur, köftelik bulgur, un, yağ, toz şeker, pirinç, nohut, mercimek, peynir, kaşar, mantı, erişte, şehriye yer alıyor.
Fitre ve Zekat Bağışları Fitre ve zekat, Müslümanların bir yükümlülüğüdür. Bu nedenle verilmeye uygun olan kişiler için Ramazan ayı içerisinde fitre ve zekat verilmelidir. Belirli bir miktarı olan fitrede, yoksul olan kişilerin belirlenmesi ve bu kişiler yardımda bulunulması gerekir.
Yine İstanbul'daki ihtiyaç sahipleri ile afet bölgelerinden İstanbul'a gelen 160 bin kişiye 500'er TL nakit destek sağlanıyor. Ramazan ayı boyunca ihtiyaç durumu tespit edilen şehit-gazi yakını, engelli, tek ebeveyn toplamda 53 bin farklı haneye de toplamda 12 milyon 550 TL değerinde market kartı desteği verilecek.
Madde 6 – Hastane, pansiyonlu okul ve işçi ile birlikte çalışan iş yerlerindeki memurlar, birim büyüklüğü ve personel sayısına bakılmaksızın hasta, öğrenci ve işçiler için mevcut yemek servislerinden faydalanırlar. Madde 7 – Yemek servisinin yönetiminden kurumun idari ve mali işlerle görevli birimi sorumludur.
Yemek bedelinin bütçeden karşılanamayan kısmı personelden alınacak. 15 Ocak 2023'ten 14 Ocak 2024'e kadar öğle yemeği servisinden faydalanacak memurlardan günlük 3,81 lira ile 15,55 lira arasında bedel tahsil edilecek.
Başvuru: Kuru gıda yardımı hizmetinden yararlanmak isteyen muhtaç kişiler aşağıda yer alan "Vakıflar Genel Müdürlüğü Aşevi ve Kuru Gıda Hizmeti Başvuru Formu"nu doldurmak suretiyle Bölge Müdürlüklerine şahsen veya posta yoluyla başvuru yapabilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri