Sıkıştırmak istediğiniz dosya veya klasöre gelin. Dosya veya klasöre basılı tutun (veya sağ tıklayın), Gönder'i seçin (veya üzerine gelin) ve ardından Sıkıştırılmış (sıkıştırılmış) klasörü seçin. Aynı konumda aynı ada sahip yeni bir sıkıştırılmış klasör oluşturulur.
Sıkıştırmak istediğiniz dosyaya sağ tıklayın ve ardından Gönder > Sıkıştırılmış klasör'ü seçin. Dosya Gezgini açın ve sıkıştırılmış klasörü bulun. Bütün klasörün sıkıştırmasını açmak için sağ tıklayıp Tümünü Ayıkla'yı seçin ve yönergeleri izleyin. Komut şeridinden Tümünü Ayıkla'yı da seçebilirsiniz.
RAR DOSYASI NEDİR? Rar dosyası, Winrar tarafından kullanılır ve sıkıştırma programı olarak kullanılır. Rar dosyalarını sıkıştırma programı ya da sıkıştırılmış dosya olarak kabul etmek mümkündür. Dosyaların boyutlarını küçülterek bilgisayara daha kolay yüklemek ya da transfer etmek mümkündür.
Bilmenizde fayda var: WinRAR, en iyi sıkıştırma yöntemi seçilmiş olsa bile bazı verilerinizde 5-10 MB lık bir sıkıştırmadan fazlasını yapamaz. Bunun sebebi zaten sıkıştırılmış dosya formatları olan JPEG, PNG, AVI, MP4, MP3'ün daha fazla sıkıştırılamamasıdır.
İlgili 30 soru bulundu
Öncelikle sıkıştıracağınız dosyaları seçiyorsunuz. Ardından bu dosyalara sağ tıklayıp arşive ekle seçeneğini seçiyorsunuz. Bunun ardından sıkıştırılan dosyanın hangi uzantı ile çıkacağını seçiyorsunuz. Alt kısımdan sıkıştırma miktarını seçip işlemi tamamladığınızda sıkıştırılmış paketlenmiş dosyanız hazır.
RAR'ın daha iyi olmasının ana nedeni, sahip olduğu sıkıştırma oranı. Dolayısıyla RAR dosyaları genellikle ZIP dosyalarından daha küçük olmaktadır. RAR'ın sunduğu "katı arşiv" özelliği ise birbirine benzer çok sayıda dosyayı tek bir dosya gibi sıkıştırma imkanı sunuyor.
Sıkıştırmak istediğiniz dosya veya klasöre gelin. Dosya veya klasöre basılı tutun (veya sağ tıklayın), Gönder'i seçin (veya üzerine gelin) ve ardından Sıkıştırılmış (sıkıştırılmış) klasörü seçin. Aynı konumda aynı ada sahip yeni bir sıkıştırılmış klasör oluşturulur.
ZIP genelde her türlü işletim sistemlerinde açılabilen bir sıkıştırılmış dosya türüdür. Ancak RAR veya RAR4 Sıkıştırılmasında Anca Programlar İle Açılabilir. Ayrıca Düşük Boyutta Sıkıştırmak İsterseniz En Düşü RAR4 olur.
Winzip ve Winrar yazılımlarını kullanarak bu dosyaları açabilir ya da siz sıkıştırılmış dosya oluşturabilirsiniz. Her iki yazılım da aslında ücretli ancak basit bir iletişim kutusunu geçerek kişisel kullanım için ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.
Rar, dosyaların sıkıştırılarak boyutlarının küçülmesine yarar. Bu sayede kullanıcıların sabit ve taşınabilir disk üzerindeki depolama alanları artmış olur. Örnek verecek olursak, büyük bir film arşivine sahip kişiler bu filmleri sıkıştırarak depolama alanında tasarruf edebilirler.
RAR dosyasına 2 kez tıklatarak WinRAR üzerinde açın. — WinRAR penceresinin üst kısmındaki “Buraya Aktar” simgesine tıklayın, hedef klasörü seçin (RAR dosyasını çıkartmak istediğiniz klasör) ve Tamam öğesine tıklayın.
Tek yapmanız gereken bir klasör oluşturmak ve içine aktarmak istediğiniz tüm dosyaları yerleştirmektir. Klasörü oluşturduktan sonra üzerine sağ tıklayıp Gönder> Sıkıştırılmış (Sıkıştırılmış klasör) öğesini seçebilirsiniz. Bu şekilde dosyalarınız gönderilmeye hazır olur.
Bilgisayarda, Windows işletim sistemi altında en yaygın olan veri (dosya) sıkıştırma programları WinZip ve WinRAR iken Linux sisteminde ise Gzip, Bzip2'dır. Veri sıkıştırma işlemi kayıplı ve kayıpsız olarak gerçekleşebilir. Kayıpsız sıkıştırma işleminde verideki kaba fazlalık daha kısa ifadelere çevrilerek kaydedilir.
.zip dosyası, boyutunu küçültmek için sıkıştırılmış bir veya daha fazla dosya içeren bir arşivdir. Bir dosyayı sıkıştırmak, %80'e kadar veya daha fazla depolama alanı ayırmak için kullanışlıdır.
Sıkıştırılmış dosyalar sıkıştırılmamış dosyalardan daha az disk alanı kaplar, bu nedenle sıkıştırma, verilerinizin yedek kopyalarını yaparken veya internet üzerinden veri göndermek için kullanışlıdır.
ZIP terimi, Zone Improvement Plan'ın kısaltmasıdır; gönderenler posta adresindeki kodu kullandıklarında postanın daha verimli ve hızlı taşınmasını önermek için seçilmiştir.
Dışa aktardığınız bir dosyayı indirdiğiniz takdirde dosya Zip olarak inebilir. Zip kısaca, sıkıştırılmış dosya demektir. Dosyaları sıkıştırmanız, boyutlarını küçültmeniz anlamına gelir. Böylelikle bu dosyaları daha kısa sürede indirebilir veya birine gönderebileceğiniz gibi daha fazla depolama alanı elde edersiniz.
Tek bir programla Sıkıştır, Şifrele, Paketle ve Yedekle
RAR ve WinRAR, Windows 11™, Windows 10™ ve diğer işletim sistemlerine tamamen uyumludur. 50'den fazla dilde hem 32 bit, hem de 64 bit versiyonlarında mevcuttur. Ayrıca WinRAR, Unicode kullanan tüm ülkelerde tamamen kabul edilmiş tek sıkıştırma programıdır.
Ek boyutu sınırı
En çok 25 MB boyutunda ek gönderebilirsiniz. Birden fazla ekiniz varsa tümünün toplamı 25 MB'tan fazla olamaz. Dosyanız 25 MB'tan büyükse Gmail, eki iliştirmek yerine e-postaya otomatik olarak bir Google Drive bağlantısı ekler. Google Drive ek paylaşımı ayarları hakkında daha fazla bilgi edinin.
Acrobat'ta bir PDF açın. Hamburger menüsünden (Windows) veya Dosya menüsünden (macOS) Farklı Kaydet > Dosya Boyutu Küçültülmüş PDF seçeneğini belirleyin. Dosyayı kaydedeceğiniz konumu seçin ve Kaydet'i seçin.
E-posta servisleri genellikle ek içeren dosyaların boyutunu 25 MB veya daha azı ile sınırlar. Daha büyük bir dosyayı e-postayla paylaşabilmek için en uygun yol, dosyayı kullanılabilir depolama servislerinden birine (ör. Google Drive) yüklemek ve ardından dosya paylaşım bağlantısını e-postanıza eklemektir.
Winrar, bir sıkıştırma programıdır. Sıkıştırma işlemi sayesinde dosyalar disk içerisinde çok daha az yer kaplayacak hale getirilebilmektedir. Bu sayede, dosyaların diskten diske taşınabilme hızı ciddi anlamda artmaktadır.
7-Zip, dosya ve klasörleri sıkıştırmanıza izin veren ücretsiz bir programdır. Sıkıştırma, dosya boyutunu küçültür ve hatta kolay aktarım için birden çok dosyayı tek bir dosyada birleştirir.
Kullanıcılar, kötü niyetli dosyayı açtığında veya zararlı bir bağlantıya tıkladığında RAT sisteme bulaşıyor. RAT, hedef cihaza yerleştirildikten sonra gizli bir şekilde çalışmaya başlıyor. Bu, çoğunlukla arka planda çalışan ve kullanıcının farkına varmadığı bir süreç oluyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri