Enerji içecekleri sadece yüksek kalori ve glikoz ile dolu değil! Yapılan araştırmalara göre enerji içeceklerinde tespit edilen, cildi tahriş edici vitaminler; akneye meyilli kişilerde akne oluşumunu arttırıyor.
Soğuk bir içecek olduğu için günde 3-4 kutu tüketilen enerji içecekleri vücudun dengesini bozar. Enerji içeceklerinin fazla tüketilmesi kafein zehirlenmelerine yol açar. Bunun yanı sıra içeriğinde barındırdığı kafeinden dolayı bağımlılık etkisi de vardır.
SİVİLCE VE AKNELERİ AZALTIR
Ciltteki aşırı yağlanmaya karşı etkili olan bal, sivilce ve akne sorunlarına da birebir çözüm sağlar.
Enerji içeceklerinin, zararlarının başında içerdikleri kafein geliyor. Sağlıklı genç bir insanda güvenli olarak alınabilecek kafein miktarı, maksimum günde 400 mg (bu miktar yaklaşık 4 kupa filtre kahveye veya 10 kutu kolaya veya 2 enerji içeceğine karşılık geliyor).
İlgili 42 soru bulundu
Redbull'un içeriğinde kafein ve bazı mineraller bulunur ancak alkol ve alkol özelliği taşıyan herhangi bir madde bulunmaz. Volim alkollü bir içecek olurken Redbull tamamen enerji içeceği kategorisinde yer alır.
Yapılan yeni düzenlemeyle artık 18 yaşından küçüklere enerji içecekleri satılamayacak. Ayrıca ürünlerin üzerine "Günlük 500 ml'den fazla tüketilmesi tavsiye edilmez" yazılacak...
Bol bol su içmek sivilceden kurtulmak için çok önemli bir faktördür. Meyve sularının, çorbalarının veya sodaların içerdiği sulardan bahsetmiyoruz, normal içme suyundan yeterli miktarda tüketmelisiniz. Su cildinizi nemli tutarak sivilceye neden olan kimyasalların temizlenmesine yardımcı olur.
Ergenlik sivilceleri 4-6 yıl devam eder. Bazen 40'lı yaşlara kadar sürebilir. Tedaviye başlayan kişilerin bunun uzun süreceği konusunda bilgilendirilmeleri gerekir. Hafif aknelerde cildin aşırı yağını temizleyici ve bakteri üremesini engelleyici ürün kullanılması çoğu kez yeterlidir.
Enerji içeceklerinin temel bileşeni kafeindir. Bu içecekler kafein dışında taurin, glukoronolakton, bazı B grubu vitaminleri, şeker gibi başka maddeler de içerebilir. Kafeinin etkileri vücuda alındıktan yaklaşık 15 dakika sonra ortaya çıkmaya başlar, 6 saat devam eder.
Hem içeriğinin etkili olması hem de hoş aroması ile başarılı bir içecek olan enerji içeceği, ister aç karnına isterse tok karnına tüketilebilir.
Şekerli, gazlı içecekler şişkinliğe neden olur. Tıpkı soda gibi, karbonatlı içecekler şişkinliği artıracaktır. Kafein ayrıca regl döneminizde kaçınılması gereken ana gıdalardan biridir. Kafein, şişkinliğinizi arttırabilir ve uterusunuzu tahriş eder, bu da kramplarınızı kötüleştirir.
Allah tarafından indirilen her din, insanlara temiz yemeği helal kılmıştır. Müslümanlara yiyeceklerinde, içeceklerinde ve diğer tüm işlerinde doğru ve helal olanı aramalarını emretmiştir. Dinin haram kıldığı hariç, tüm yiyecek ve içecekler helaldir. Gazlı içecekler de helal kabul edilenlere dahildir.
Kafein Alımını Sınırlayın
Kadınlar adet olduğu süreçte, hormon seviyelerindeki değişikliklerle birlikte vücut daha hassas hale gelebilir. Bu nedenle, kafein tüketimi adet döneminde sınırlanması önerilir.
Hiçbir zararı yok, aşırı kaçırmadıkça.
Gül suyu, limon suyu, Hindistan cevizi yağı, karbonat, elma sirkesi ve yeşil çay tonikleri sivilceye iyi gelen doğal yöntemlerdir.
Bu durum birçok değişik hastalık üzerinden ön plana çıkıyor. Fakat bununla beraber cips tüketiminin sivilce çıkarıp çıkarma adına dair kesin bir kanıt olmadığını söylemek mümkün. Yani bilimsel olarak öne çıkan araştırmalar neticesinde belli bir bulgu yer almıyor.
Yeterli Miktarda Su İçmek Sivilce Oluşumunu Azaltabilir
Peki, kuru cildin sivilce oluşumuna neden olabileceğini biliyor muydunuz?
Sivilce problemi yaşıyorsanız; ekmek başta olmak üzere beyaz un ile yapılan her türlü yiyecek, pirinç, şeker, şekerlemeler, asitli ve şekerli içecekler, bal, mısır şurubu, akçaağaç şurubu ve agave gibi tatlandırıcılardan uzak durmalısınız.
Güney sahil diyeti olarak bilinen düşük karbonhidrat içeren, bol meyve, sebze, yağsız et, balık ağırlıklı beslenmeler ile aknenin kontrol edilebileceği düşünülmektedir. Bu nedenle akneli hastlarda dengeli hatta düşük glisemik indeksli bir beslenme önerilmektedir. Hatta mümkünse karbonhidratlardan uzak kalınmalıdır.
Çocuklar, 18 yaş altı kişiler, yaşlılar, diyabetliler, yüksek tansiyonu olanlar, gebe ve emzikli kadınlar, metabolik hastalığı olanlar, böbrek yetmezliği olanlar ile kafeine hassas kişiler için tavsiye edilmez.
Araştırmayı gerçekleştiren ekip, çocukların ve özel sağlık durumu bulunanların enerji içeceklerinden uzak durması gerektiğini açıkladı. Enerji içeceklerinin hepatit riskini artırdığını, çocukları şişmanlattığı vs. gibi birçok zararları olduğunu kanıtlayan başka araştırmalar da var.
Bu içeceklerin faydaları arasında uyanıklığı artırma, dikkat ve konsantrasyonu iyileştirme, fiziksel dayanıklılığı destekleme ve yorgunluğu azaltma yer alır. Enerji içecekleri, genellikle hızlı bir enerji artışı sağlar. Elbette içerdikleri kafein ve diğer bileşenler nedeniyle dikkatli tüketilmesi gereken ürünlerdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri