Kadınlar regl dönemlerinde diş beyazlatma, gülüş tasarımı, beyaz kompozit gibi pek çok tedavi yaptırabilir.
Jinekolojik Muayene Ne Zaman Yapılır? Jinekolojik muayene adet zamanında veya adetli değilken yapılabilir. Ancak adetli iken kanamadan dolayı rahim ağzı net görülemeyebilir ve smear testi alınamaz. Bu nedenle acil bir durum yoksa adet dışındaki dönemler tercih edilir.
Bu işlemler cünüp veya âdetli iken yapılabilir mi? Tedavi amacıyla diş dolgusu yaptırmak veya kaplatmak caizdir. Dolgu, kaplama, tel taktırma, implant yaptırma veya sabit protez, abdest ve guslün sıhhatine engel olmaz.
Bu da diş çekimi esnasında görülmesi normal olan kanama miktarının artmasına eğilim gösterebilmektedir. Fakat durumun uzman hekime aktarılması ve gerekli tedbirlerin alınmasıyla diş çekimi yapılabilir. Kadınlardaki adet dönemi diş çekimine direkt bir engel oluşturmamaktadır.
Adet Dönemi
Östrojen hormonundaki artışa bağlı olarak kısa süreli diş eti problemi yaşanabilir. Eğer diş eti hastalığı varsa bu dönemde şiddetlenir.
İlgili 35 soru bulundu
Adet döneminde hormon salgılanma sürecinde birtakım değişiklikler yaşanmaktadır. Bu nedenle meme dokusunda da birtakım değişimler gözlemlenmektedir. Bu nedenle adet döneminde mamografi çekilmesi önerilmemektedir. Mamografi çekimi için en uygun zamanda adet kanaması bitiminden sonraki haftadır.
Ameliyat yapılırken kullanılan kanama durduracak ilaçlar, kadınlarda birkaç gün sürecek adet gecikmesi sebebi olabilir. Ancak bu ilaçların ve narkozun uzun süreli adet gecikmesine ya da adet düzensizliğine neden olmadığı bilinir.
Gömük dişler bulunduğunda, Dişin üzerinde herhangi bir çürük olmadığı halde diş yerinde duramayacak derecede sallanıyorsa, Genel olarak üçüncü büyük olan azı dişlerin çenede yer sıkışıklığı yaratması durumunda çürük ve ağrı gibi durumlara neden olması halinde.
Tek seferde tüm ağızdan 16 tane diş röntgeni alınmasında tıbbi açıdan herhangi bir sakınca yoktur.
Enjekte edilen anestezik maddenin etkisiyle meydana gelen uyuşukluk genellikle diş tedavisinin tamamlanmasını izleyen 3 ila 4 saat içerisinde tamamen geçer. Ancak uyuşukluğun kendiliğinden geçeceği unutulmamalı ve geçmesine yönelik herhangi bir müdahalede bulunulmamalıdır.
21. Diş dolgusu abdest bozarmı abdeste mani olur mu? Diş dolgusu sırasında kanama veya muhtemelen anestezi enjeksiyonu yapılacağı için abdestin bozulmasına yol açacaktır.
Diş dolgusu yaptıran kişiler sıcak veya soğuk gıdalar tüketirken dikkat etmelidirler. Dolgu malzemesine bağlı olarak kabuğu sert olan yiyecekler tüketildiği zaman dişlerde kırılmalar meydana gelebilmektedir. Sigara gibi tütün malzemeleri kullanılmamalıdır. Ağız bakımına dikkat edilmelidir.
dişlerin aralıklarındaki katılaşmış kalıntılar da çıkarılıp temizlenmedikçe gusül olmaz denilmişse de Ebu'l Leys'in fetvalarına göre durum bunun aksidir. Yani diş aralarındaki katılaşmış kalıntılar guslün sıhhatine zarar vermez.
Menstrual (Adet) Dönemi:
Düzensiz adet gören kadınlarda dişeti iltihabı şiddeti ve dişeti kanamasında artış olabilir. Bütün bu bulgular bakteriyel dental plak sonucu olduğu için bireyler ağız bakımı konusunda bilinçlendirilmelidir.
Diş Taşı Nasıl Temizlenir? Diş taşı temizliği, diş hekimleri tarafından profesyonel olarak yapılan bir uygulamadır. Diş hekimi, uygulama sırasında özel aletler kullanarak dişlerde biriken diş taşlarını temizler.
Dişçiye giderken Dental Park Klinik bünyesindeki uzman diş hekimlerinin de tavsiye ettiği gibi dişçiye aç değil tok gidilmelidir.
Diş çekimlerinde boş kalan dişin yerini doldurmak için implant tedavisi en uygun tedavi seçeneklerinden birisidir. Kişilerin eksilen dişlerinin yerine yapay diş uygulaması için implant tedavisi uygulanır. İmplant, çene kemiğine yerleştirilen materyallerdir.
Diş çekimi sonrası neden tükürülmez? Sürekli olarak tükürmek kan pıhtısı oluşumunu engelleyerek çekim boşluğunun iyileşme sürecini bozar. Bu sebeple hastalardan çekim sonrasında tükürmemeleri istenir.
Aynı bölgede bulunan dişlere aynı seansta rahatlıkla dolgu yapılabilir, ancak dolgu yapılacak dişler aynı bölgede değilse örneğin bir diş sağ altı çenede diğeri sol alt çenede ise ve dolgu anestezi altında yapılacaksa aynı seansta iki dişe dolgu yapmaktan kaçınmak gerekir.
Bir seferde 7 adet uyuşturucu iğne yapılabilir ve vücudu uyuşturma etkileri yoktur. Diş fırçamı ne zaman değiştirmeliyim? Diş fırçası normal olarak günde üç kere kulanılmış ise altı ayda bir değiştirlmelidir.
Çekilen dişin yerine uygun bir şekilde yerine konulmaması veya bir diş protezi, implant veya diğer restoratif tedavilerle doldurulmaması durumunda bir dizi olumsuz sonuç meydana gelebilir: Estetik Sorunlar: Boşluk, diş eksikliği nedeniyle estetik sorunlara yol açabilir.
Kan yutmanızda bir sakınca yoktur. Diş çekimi sonrası kanamada ağız içerisinde kanamayı biriktirip vakumlayarak tükürmeniz pıhtılaşmayı engelleyip kanamanın devam etmesine neden olur. Ancak aşırı kanama durumunda veya sürekli kan yutma durumunda doktorunuza başvurmanız önemlidir.
Regl dönemi ortopedik veya beyin cerrahi ameliyatınız için engel teşkil etmemektedir. Ancak kullanılan ilaçlar mutlaka gözden geçirilmektedir. Hastanemizde yapılan ameliyatlar açısından adet döneminde olmanız tıbbi olarak engel oluşturmamaktadır.
Diş tedavileri sırasında uygulama yapılacak bölgeyi iğnesiz şekilde uyuşturmak için uygulanan yönteme iğnesiz dental anestezi adı verilmektedir. Hasta, standart iğneli anestezi yöntemlerinde hissettiği iğne acısını hiçbir şekilde duymamakta ve güvenli bir şekilde tedaviye hazırlanabilmektedir.
Herhangi bir sinire gelen travma paresteziye neden olabilir. Sinir tutulumuna travma direk olarak iğnenin mekanik olarak temasıyla da meydana gelebilir. Bu türlü bir travma sırasında yani enjeksiyon sırasında veya iğneyi ilerletirken sinire temas edildiği sırada hasta ani irkilme ile bir elektrik çarpması hissi duyar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri