Kahvaltınızda; tam buğday unundan ekmek, yulaf ezmesi, buğday ruşeymi de tüketebilirsiniz. Hem karbonhidrat kaynağı hem de protein içeriği yüksektir.
Odanızın ses ve ışıktan uzak olmasına ve uyku saati düzenine dikkat ederek kaliteli bir uyku uyumanız ve güne enerjik başlamanız kolaylaşır. 3. Uyandıktan sonra yüzünüzü yıkamak veya kendinizi hemen duşa atmak uyku mahmurluğunuzu üzerinizden atmanıza yardımcı olur ve güne enerjik bir başlangıç yapmanızı sağlar.
İlgili 19 soru bulundu
Enerjinizi artırmada yardımcı olan en önemli besinlerden biri olan proteinlerde özellikle gerekli olanlardandır. Yumurta, az yağlı et, tavuk, balık, fasulye, soya fındık ve az yağlı süt enerji veren protein kaynaklarından bazılarıdır. Su tüketimi en büyük ihtiyaçlardan birisi ve en önemlisidir.
Peki, gün boyu enerjik olmak için ne yapmalı? Yeterli uyku, fiziksel aktivite, stres kontrolü ve dengeli beslenme gün boyu enerjinizi korumanıza yardımcı olabilir. Bunlara ek olarak beslenme programınıza ekleyebileceğiniz bazı besinler enerji seviyesinin korunmasına ve daha iyi hissetmenize katkı sağlayabilir.
İçerdiği kakao, esansiyel yağ asitleri ve karbonhidrat sayesinde enerji verme konusunda oldukça etkili olan bitter çikolata, kendinizi çok daha zinde hissetmenizi sağlayacaktır. Bunun yanı sıra serotonin yani mutluluk hormonu üretimi artırması da bitter çikolatayı tercih etmenizi ekstra körükleyebilir.
Daha saf, bitkisel, alkali ve zengin içerikli besinler tüketmeye özen göster. Beslenmene 'Süper Gıdalar' katabilirsin; kinoa, ham kakao, buğday çimi, maca, chia tohumu ve spirulina gibi besinler vitamin ve mineral yönünden zengin oluşu ve içerdiği esansiyel yağ asitleriyle mükemmel birer enerji yükseltme kaynağıdır.
Her gün düzenli bir şekilde spor yapmak, yaklaşık 1 saat kadar yürümek, dışarıda vakit geçirmek, hafta sonları eve kapanıp yatmak yerine çeşitli aktivitelere katılmak, psikolojik halsizlik ile başa çıkmak yolları olarak gösterilebilmektedir.
Halsizliğe ne iyi gelir evde çözüm için; düzenli kahvaltı yapmak, bol su tüketmek, yoğurt yemek, omega 3 kaynakları tüketmek, spor yapmak, düzenli uyku, protein alımı, yeşil ve beyaz çay tüketimi sayılmaktadır.
Uzun süreli sebebi bilinemeyen yorgunluğun altında ciddi bir tıbbi sorun yatıyor olabilir. Uyku apnesi, hipotiroid, kanser, multipl skleroz, anksiyete bozuklukları, böbrek hastalıkları, depresyon, diyabet ve fibromiyalji kronik yorgunluk ile ilişkilendirilen çeşitli hastalıklardandır.
Enerji veren vitaminler; C vitamini, Koenzim Q10, Riboflavin (B2), B vitamini, B12 vitaminleridir.
Halsizliğin geçmesi için yürüyüşler ve etkinlikler size iyi gelecektir. B12, demir ve D vitamini kaynakları açısından yüksek besinlerle beslenin. Halsizlik için vitamin almanız gereklidir. Gün içinde bir avuç kuru yemiş, meyveler ve baklagiller tüketerek enerjinizi yenileyebilirsiniz.
Genç insanlarda iş stresi, kansızlık, depresyon veya düşük tansiyon gibi sebepler yorgunluğa neden olurken, daha yaşlılarda diyabet, börek, kalp ve karaciğer sorunları da yorgunluğa neden olabilir. Kronik yorgunluğa sebep olan başlıca durumların başında depresyon gelmektedir.
2 tane muz, 90 dakikalık egzersiz için gereken enerjiyi veriyor. Depresyondan koruyor. Kan şekerini düzenliyor. Sinir ve stresle mücadelede yardımcı oluyor.
1- Çikolata Enerji Verir
Çikolata içerisinde az bir miktar kafein vardır. Bu da bedeninizde uyarıcı etki yapabilir. Ancak sürekli enerji salınımı açısından çikolata yeterli bir besin değildir. Özellikle karnınız acıktığında enerjinizi yükseltmek için daha fazla lif içeren yiyecekleri seçmeniz tavsiye edilir.
Oysa insan beyninin yegane enerji kaynakları oksijen ve şeker. Bu iki öğe dışında enerji kaynağı yok. Glukoz yani şeker de insan beyni için önemli ama fazlası da azı da zarar verir. Vücuttaki kanın yaklaşık yüzde 20'si beyni beslemek için kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri