Su ile hafifce nemlendirin. 2. Hazırladığınız açıcı karışımı içinde bir yumurta sarısını karıştırın. Yumurta içinde bulunan proteinleri az da olsa saçınızı besleyecektir ve daha önemli olan şey, açma işlemi sırasında deri yanmaları 0 indiriyor.
Yanlış yapılan açıcı uygulamaları, saçlardaki yanmada en sık karşılaşılan sebeptir. Bunun dışında, fön ve maşa gibi yüksek ısılı saç şekillendiricileri de saçların yanmasına neden olabilir.
Boya kullanmadan saç renginizi açarken doğal yöntemi tercih etmek her zaman saçlarınıza daha az zarar verir. Papatya suyunu, limon suyunu, elma sirkesini kullanarak ya da bal, tarçın, karbonat gibi malzemeleri ile karıştırarak boya kullanmadan saç renginizi açabilirsiniz.
Saç Açıcı Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler
Oryal saçta çok fazla bekletilmemelidir. Gerektiğinden fazla saçta bekletilen oryal saça zarar verir. Sık aralıklarla saça açma işlemi uygulamak da saça ciddi zararlar verir. Saç açıcının çıplak teninize ve giysilerinize gelmemesine özen gösterin.
Kısacası, açıcıdan yanan saça ne iyi gelir sorusunun tek cevabı kestirmektir. Eğer saçlarınızı kestirmek istemiyorsanız ve yanmış saça ne iyi gelir diye merak ediyorsanız, bol bol bakım maskeleri uygulayabilirsiniz.
İlgili 45 soru bulundu
Turuncu saçı sarıya çevirmek için öncelikle saç renginin nötralize edilmesi gerekir. Eğer çok koyu saç rengine sahipsen ve saç rengin açıldıktan sonra tamamen turuncuya döndüyse yeniden açma işlemi yapılmalı sonrasında da mor şampuan içeren bakımlarla desteklenmeli.
Saçlarınızın boyadan yanıp yanmadığını anlamak için öncelikle saçlarınızı ıslatın. Ardından saçlarınızdan küçük bir tutam ayırın ve yavaşça çekin. Hızlı davranmamaya özen gösterin. Saçlarınız lastik gibi uzuyor, devamında kopuyorsa yanmış demektir.
Saçına yağ sürmeye başla. Özellikle Hindistan cevizi yağı saçındaki proteinleri güçlendirir, ancak avokado ve argan yağları da hasar görmüş veya işlem görmüş saçlara bakmak için harikadır. Renk açmadan önce başlamak saçının renk açıcıyı daha iyi tolere etmesine ve emmesine yardımcı olacaktır.
Saçın dip kısımlarından uçlarına kadar açıcı kullanılması gerekmektedir. Tarak kullanımı ile saç açıcının dağıldığından emin olunması önerilmektedir. Açıcı saçın rengine bağlı olarak en fazla 40 dakika bekletilmelidir. Daha fazlası önerilmemektedir.
Başlangıç Adımı Saç açıcı ürünü saçlarınızın dip bölümünden yaklaşık bir parmak kalınlığı kadar boşluk bıraktıktan sonra uygulamaya başlayabilirsiniz. Eğer saçlarınız daha önce açma işleminden geçirilmişse bu işlem saçlarınıza zarar verebilir. Bu işlem için bir uzmandan yardım alabilirsiniz.
1. Ultra yoğun bir renk açıcı
Saç ve saç derisinde yanmaya sebep olmayan saç açıcı, içeriğinde bulunan keratin, pantenol ve besleyici yağlarla saçınızın rengini açarken bir yandan da saçınıza bakım yapar. Üstelik ürünü uyguladığınızda kavuşacağınız muhteşem sarı renkle birlikte varsa beyazlarınızı da kapatabilirsiniz.
Eğer saçınızda boya yoksa ve sadece bir iki ton kadar saçınızın rengini açmak istiyorsanız açıcı kullanmadan boya ile bu işlemi yapabilirsiniz. Fakat saçınızda boya varsa mutlaka oryal gibi bir kimyasal açıcı kullanmak gerekir.
Islaklık rengin dağılmasına yardımcı olsa da, her renk farklı sonuçlara yol açabilir. Eğer saçlarınızın rengini açacak ya da büyük renk değişiklikleri yapacaksanız yine de kuru saç üzerine işlem yapmanızda fayda var.
YANAN SAÇ NE KADAR ZAMANDA DÜZELİR? Yanık saçların düzelmesi uzun sürebilir. Yanan saçlarınıza düzleştirici, boya, saç açıcısı kullanmamanız önerilir. Saç kurutma makineleri, maşalar ve saç düzleştiriciler saçın yıpranmasın da etkisi çok büyüktür.
Saçlar Neden Yanar? Genellikle kuaförde yapılan hatalı ve yanlış işlemler sonrasında saçlar yanar. Boyama işlemlerinde kullanılan oryal, açıcı gibi kimyasallar saçlara geri dönüşü olmayan büyük zarar verirler. Diğer bir yöntemde çok sık ve yüksek ısıda uygulanan fön ve düzleştiricide saçları yakar ve yıpratır.
Saç açıcı diplere sürülür mü? Saç açıcı boyalar saç diplerine sürülebilir. Diplerine sürdüğün saç açıcıyı sürekli kontrol etmeli ve uzun süre saçlarında tutmamalısın.
Ayrıca boyama işleminin öncesinde saçları yıkamak, ardından ise boya ya da açıcı uygulamak saç derisinin tahriş olmasına neden olur.
Açıcı ile açtıktan sonra saçlarınızı gözlemleyebilirsiniz. Eğer yıkadıktan sonra saç dipleriniz çok fazla kaşınıyorsa, bu kaşıntı geçene kadar boya uygulamamalısınız. Badem yağını buzdolabında bekletmenizi, soğuduktan sonra saç diplerinize masaj yapmanızı öneririm.
Saçlarınızda ışıltı, gölge ya da minik aydınlık dokunuşlar eklemek istiyorsanız evde saçınızı boyarken ıslak saça uygulama yapabilirsiniz. Saçlarınız ıslakken suyu çeker ve saç boyası saçınızın rengini tamamen değiştirmez. Islak saça uyguladığını boya yumuşak bir renk geçişi yapmanızı sağlar.
Bal ve Zeytinyağı
Yarım bardak bal ile yarım bardak zeytinyağını iyice karıştırıp bir karışım elde edin. Saçınız nemliyken açılmasını istediğiniz bölümlerine veya saçınızın tamamına bu karışımı sürün. Bal ve zeytinyağı saçınıza iyice işlemeli.Yarım saat kadar beklettikten sonra saçınızı durulayın.
En ideali saçları boya işleminden 24 saat önce yıkamaktır. Aldığınız ürünlerin paketinde genellikle besleyici ve onarıcı saç kremi de olacaktır. Saçı boyayıp, yıkadıktan sonra bu kremi uygularsanız daha kalıcı, yumuşak ve parlak bir saça sahip olabilirsiniz.
Saç bakım uzmanlarına göre saçların yanması durumunda saçınızı en az 4-5 ay dinlendirmeniz gerekir. Bu da saçınızı yeniden boyamamanız, çok fazla ısı uygulamamanız ve kimyasal bakım ürünlerinden uzak durmanız anlamına gelir.
Boyanın kalıcılığını artırmak için 2 ya da 3 gün sonrasında saçınızı şampuanla yıkayabilirsiniz. Saçlarınızı yeni boyadığınızda yıkama döngüsünü de uzatabilirsiniz. Örneğin her saçlarınızı yıkıyorsanız bu rutini 2 ya da 3 günde bir yapabilirsiniz.
"Yanmış saç makasla düzeltilir mi?" diye merak ediyor olabilirsiniz. Elbette düzeltilir fakat saçlarınıza zaman vermelisiniz. Maalesef saçlarınız eski haline dönmesi biraz zaman alacaktır ama ne kadar fazla dikkat ederseniz iyileşme sürecini de o kadar hızlandırırsınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri