19. Saç boyasını saç kremi ile seyreltmek, daha pastel ve daha açık bir ton elde etmenize yardımcı olacaktır.
Boyayı su ile saçtan arındırdıktan sonra bir saç kremi kullanarak boyanın oluşturacağı kuruluğu önleyebilir, saçlarınıza besleyici bir bakım yapabilirsiniz. Boyanın kalıcılığını artırmak için 2 ya da 3 gün sonrasında saçınızı şampuanla yıkayabilirsiniz.
Bu şekilde boyanın saçı daha iyi tutmasını sağlayabilirsiniz. Bu sayede boya, saç ile daha doğal bir şekilde karışabilir. Bu yıkama işleminde saç kremi kullanmamalısınız. Saçta saç boyasının kolay tutunmasını sağlayan doğal yağlar bulunur.
Saçınızı yıkarken boyama kutusunun içerindeki saç kremini kullanmak saçınızın yumuşamasını ve boyanın dipten uca sabitlenmesine yardımcı olacaktır. Saçınızda boya yok ise saçınızı evde saçınızı boyarken daha iyi sonuçlar alabilirsiniz.
Zeytinyağı da kesinlikle çok ise yarar çünkü hem nemlendirici özelliği vardır hem de hafiftir. Saçlarını yağ ile ıslat ve durulanmcaya kadar şampuanla. İşlem bittikten sonra daha açık bir renk elde ettiğini göreceksin. Boyamaya başlayın!
İlgili 34 soru bulundu
Boyalı, kimyasal işleme uğramış saçlar için, buğday veya saç zeytin yağıyla karıştırılmış portakal, melisa yağı kullanılabilir.
Saç cilasına oksidanın yerine ılık su katılır, yani boya sulandırılır ve saçın açık renk tonuna sahip olan bölgelerine uygulanır. Bu şekilde boya saçın tamamı değil, sadece açık tonlardaki kısımlara etki eder.
Boyamaya saç diplerinden uçlarına doğru yapacağın hamlelerle başlamalısın. Saçların kulak hizasında ya da daha kısaysa, tek hamlede tüm tutama boya sürebilirsin. Ancak saçların daha uzunsa, öncelikle saç diplerinden kulak hizana kadar olan bölüme boya uygulaman yeterli olabilir.
1.Öncesinde Saça Yağ Tedavisi Uygulamak
Bu nedenle saçınızın, boyanın zararlı etkilerine karşı biraz daha korunaklı olması adına, saçınıza boya işlemi yapmadan birkaç gün öncesinde Saç Bakım Yağları ile yağ bakımı yapmaya başlayabilirsiniz.
En ideali saçları boya işleminden 24 saat önce yıkamaktır. Aldığınız ürünlerin paketinde genellikle besleyici ve onarıcı saç kremi de olacaktır. Saçı boyayıp, yıkadıktan sonra bu kremi uygularsanız daha kalıcı, yumuşak ve parlak bir saça sahip olabilirsiniz.
Daha parlak ve canlı saçlara sahip olmak için boyama işleminden birkaç gün öncesinde saçınıza bakım yapabilirsiniz. Sağlıklı sonuçlar için saç boyama önerileri arasında işlem sonrasında boyanın verdiği zararları gidermek için nem veren bir bakım kremi kullanmanız önerilmektedir.
Limon ile Boyalı Saç Rengi Açma
Tıpkı papatya kadar doğal bir saç açıcı olan limon, içeriğindeki asitler sayesinde etkisi de güçlü malzemelerden. Ancak bu etki her zaman olduğu gibi daha açık renge boyalı saçlarda kendisini daha iyi gösteriyor.
Saç Boyaması Nasıl Yapılır ? Dip Boyama: Hazır Ettiğiniz Ürünleri Kuru Saç Diplerine Uygulayın. 20-30 Dakika Kadar Bekletin.
En iyisi, kutu içinde saç boyanızla birlikte verilen saç bakım kremini kullanmanızdır. Çünkü, paket içinde saç boyanızla gelen saç bakım kremi boyalı saçınıza yumuşaklık ve parlaklık kazandırmak için özel olarak test edilmiştir.
Saçınızı boyattıktan sonra saçlarınızın yapısına göre en az 3 günlük bir süre boyunca beklemeniz gerekebilir. Yeterli zaman kuaförünüzün yapacağı inceleme sonrasında daha sağlıklı bir şekilde ortaya çıkarılacaktır. Aynı zamanda taze saç rengini olabildiğince uzun süre bozmamak için yıkama döngünüzü de uzatmalısınız.
Boya saçta ne kadar süre bekletilmeli? - YouTube. Saç boyasından istenilen verimi elde etmek için boyanın 35-40 dakika bekletilmesi gerekir. Saçlardaki beyazlar yoğun ise bu süre bir saate yakşalabilir.
Kesim veya perma işlemini boyadan önce mi yaptırmalıyım? Islak saç daha iyi kesildiğinden genellikle saçınızı kestirmeden önce boyamalısınız. Şampuan saç derinizde bulunan ve boyama işlemi sırasında saçınızı koruyan doğal yağları yok ettiği için boyadan hemen önce saçınızı şampuanlamamalısınız.
Boyadan Sertleşen Saçları Yumuşatmak için Öneriler
Argan yağı, jojoba yağı ve Hindistan cevizi yağı gibi doğal ürünler ve kremler saç tellerine nemlilik kazandırarak daha yumuşak olmasını sağlayabilir. Aynı zamanda saçınızı fön makinesi yerine havluyla kurutmak, saç tellerinin sertleşmesini engelleyebilir.
Boyalı saçlarınız için önerilen özel şampuanları, besleyici kremleri, yağları ve ek bakım ürünlerini kullanmayı asla ihmal etmemelisiniz. Bu ürünleri kullandığınız zaman boyanızın kalıcılığını ve saçlarınızın sağlığını daha iyi şekilde koruyabilirsiniz.
Bu dönemde koyu tonlu boyalar yapmamaya özen göstermelisiniz. Ancak açık sarı, platin sarısı gibi renkleri adet dönemlerinde yaptırabilir. Çünkü, bu dönemlerde vücut ısısı da yüksek olduğundan saç renginizin açılmasına yardımcı olacaktır.
Beyaz saç boyası denince ilk akla gelen renk olan sarının gümüş ve platin tonları oldukça popülerdir. Bu renk tonları koyu saçlar için kullanıldığında sık sık yenilenmesi gereken tonlar olmasına rağmen beyazlayan saçlar için idealdir.
En iyi organik saç boyası markaları tavsiyelerine gelecek olursak; Tints Of Nature, Color Soin, Herbatint, Phyto, Naturigin, Logona, BioMagic ve Naturtint; besleyici, onarıcı, beyaz karşıtı, nemlendirici, güçlendirici ve uzun süre kalıcılık sağlayan en iyi organik saç boyası markaları olarak biliniyor.
Boyanın rengini saça nüfuz edebilmesi için boya kutusunun içerisnde bulunan oksidan krem formlarında yer alır ve tüp içerisindeki renk veren boyanın birbiri ile karıştırılması ile aktif hale getirilir. Oksidan tüp içerisindeki boyayı aktif eden bir sıvıdır.
Evde Saç Boyarken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir? Boya alırken saçlarınızın yoğunluğuna ve uzunluğuna göre tüm boyanın yeterli ve eşit bir şekilde dağılması için tedbir amaçlı bir kutu fazladan boya almanızda fayda var, böylece boyama sırasında boya az gelirse zor durumda kalmadan boyamaya devam edebilirsiniz.
Saçlarınızı ortadan ikiye ayırın ve tarayın. Bir boyama fırçası yardımıyla diplerden başlayarak uçlara doğru boyama işlemini tamamlayın. Ön bölümleri boyarken saçlarınızı sağdan sola ya da soldan sağa doğru, birbiri üzerine yatırarak bekletin. Bu işlem saç tutamlarınızın her iki yüzünün de boyanmasına yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri