Neden Profesyonel Bir Teşekkür Maili Yazmalısınız? Bir iş görüşmeden sonra bir teşekkür maili yazmak çok önemlidir. Teknik olarak görüşmeden sonra karar verme sürecinde bir teşekkür e-posta'sı göndermek, yazılı olmayan bir kuraldır ve kendinizi karşı tarafa hatırlatmanıza olanak tanır.
Ne olursa olsun maillerinizde teşekkür etmeyi unutmayın. Karşı tarafın size yanıt veriyor olması bile teşekkür etmeniz için geçerli bir neden. Bu yüzden resmi mailleşmelerinizde bol bol teşekkür etmekten çekinmeyin. Hiç kimse bunu duymaktan rahatsız olmayacaktır.
sunarım./ Rica ederim. Sonra “Saygılarımla” yada “İyi çalışmalar dilerim.” ifadeleri eklenir. Üst kişilere: "Bilgilerinize arz ederim/edilmiştir. Sonra sadece "Saygılar" ifadesi eklenir.
İlgili 25 soru bulundu
Konu Kısmı: Mailinizin konu kısmını kesinlikle boş bırakmayın. Konu başlığına “Teşekkür Ederim” ifadesini ve adınızı ve dilerseniz başvuru yaptığınız pozisyon unvanınızı yazabilirsiniz. Örneğin; Teşekkürler – Adı Soyadı- İş Unvanı
Kamusal yaşamda yapılan bir görev sonunda üst astına teşekkür ettiğinde, ast üst'üne “rica ederim” dememeli; “sağ olun efendim” veya “görevim efendim, sağ olun” demelidir. Çalışma hayatında astın da üst'üne teşekkür etmesi saygı ve nezaket gereğidir.
Arz etmek, 'bir makama saygı bildirerek sunmak' anlamına gelir. Tensiplerine arz etmek, “onay için sunmak” anlamına gelir. Üst makamdan alt makama gönderilen yazılar 'rica ederim', ast makamdan üst ve aynı düzeydeki makama gönderilen yazılar “arz ederim' ifadesi kullanılır.
Resmi bir mail atıyorsanız, Saygılarımla, veya İlginiz için teşekkürler ederim. veya Değerlendirmelerinizi rica ederim.
e-maile “Ali Bey Merhaba” gibi bir selamlama cümlesiyle başlanır. Sürekli yazıştığınız kişilere de “Ali Bey” eğer bir gruba yazıyorsanız “Proje Birimi Çalışanlarına” veya çok isimle hitap edinilir. “Ali Bey, Mehmet Bey, Hakan Bey”. Ast personele e-mail gönderilirken “yap, et, kullan, gönder” gibi emir kipi kullanılmaz.
Teşekkür ederim yazımı ayrı olması gereken bir ifadedir. Ayrıca bu ifadenin kısaca teşekkürler şeklinde kullanılması yazım yanlışı kabul edilir. Çünkü Türkçe dilinde teşekkürler ifadesi bulunmaz. Doğru ifade teşekkür ederim şeklinde olmalıdır.
Türk Dil Kurumunun resmi internet sitesinde de yer alan kullanımına göre teşekkür doğru yazılışı iki k harfi kullanılarak olmalıdır. Aksi takdirde yazım hatası yapılmış olur. Teşekür olarak yazıldığı zaman yazım yanlışı yapılmış olan bu kelime yazılırken iki k harfi kullanılmalıdır.
Mesajınızı kişiselleştirmek için, müşterinize ismiyle hitap ederek notunuzu yazmaya başlayın. Teşekkürünüzü ve neden bu notu yazdığınızı belirtin. Notunuzu yazarken, içten bir teşekkür notu ve bu notu neden yazdığınızı müşterinize bildin. Böylelikle bu notun hangi amaçla gönderilmiş olduğunu onlara anlatmış olursunuz.
Mailinizi göndermeden önce son kez kontrol edin. Artık mailinizin sonuna geldiniz. Maili "Saygılarımla" ifadesi ile bitirebilirsiniz.
Resmi e-postanız'da alıcıya, onlarla olan ilişkinize uygun bir şekilde hitap ederek başlayın. Tanımadığınız veya adını bilmediğiniz bir kişiye e-posta gönderiyorsanız, “Sayın Bey\Hanım” gibi kalıplarla hitap edin. Meslektaşlar arasındaki e-posta da ismin önüne “merhaba” gibi bir kelime kullanabilirsiniz.
“Merhaba” (isim, bey ya da hanım) sık kullanılan bir selamlama başlangıcıdır. Mailinize giriş yapmadan önce alıcı ve “cc” dediğimiz bilgi kısmını doğru doldurduğunuzdan emin olun.
E-posta kapanışlarında “Bilginize” ifadesinden kaçınılmalıdır. Bunun yerine “bilgilerinize sunarım” ya da “bilgilenmeniz için paylaştım” gibi yüklemi olan cümle kullanılmalıdır.
bilgilerinizi arz ederim in doğru kullanımı. arz etmek "sunmak" anlamına gelmektedir. ilgili cümlede söylenmek istenen şey "bilgilerinizi sunarım" değil "bilgilerinize sunarım" olduğundan doğru kullanımı da bilgilerinize arz ederim şeklindedir. şeklindedir.
Üst makam alt makamdan isterken rica eder, alt makam ise üst makamdan isterken arz eder. Vatandaşlar yalnızca arz eder. Arz etmek zaten saygı anlamı içerdiği için saygıyla arz edilmez.
Bir tez teşekkür yazısı, öğrencilerin son sınıf veya yüksek lisans tezi araştırma ve yazma sürecinde kendilerine yardımcı olan ve destekleyen kişilere (veya kuruluşlara) teşekkür edebilecekleri özel bir bölümdür.
dolayısıyla da rücû etmek de geri dönmek, vazgeçmek, iade etmek gibi anlamlara gelir. bu yüzden de birisi teşekkür ettiğinde ona karşılık söylenen "rica ederim" cevabı aslında "ben size teşekkür ederim" ya da "aynı şekilde teşekkürünüzü size iade ediyorum" gibi anlamlar taşıyan bir kibarlık ve saygı göstergesidir.
[1] Yapılan bir iyiliğe veya herhangi bir harekete karşı duyulan mutluluğu ve gönül borcunu anlatma.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri