Tipik bir salata marul, ıspanak, kara lahana, arugula ve diğer karışık çiğ yeşilliklerden oluşur. Ancak biraz daha çiğ sebze ekleyebilirsiniz. Bazı popüler çiğ sebze seçenekleri arasında havuç, soğan, salatalık, kereviz, mantar ve brokoli bulunuyor.
Mevsim Yeşillikleri Salatası Tarifi Nasıl Yapılır? Kıvırcık, maydanoz, roka, nane, salatalık, kapya biber, çarliston biler yıkanıp kurutularak kesilir.
Akdeniz yeşilliği olarak, taze nane, dereotu, maydanoz, roka, tere, kuzu kulağı, semizotu, kıvırcık, marul, reyhan, fesleğen, endivyen (saçaklı marul), lollorosso (uçları kırmızı-mor renkli marul), polorossoyu (mor lahanaya benzeyen bir tür hindiba) sayabiliriz.
İlgili 22 soru bulundu
Yeşil Salata Tarifi Yapılışı:
Sırasıyla tere, roka, nane ve taze soğanları katıyoruz ve hafifçe karıştırıyoruz. Salata sosu için 1 limon suyu 3 yemek kaşığı zeytinyağı ve biraz tuz ekleyerek ufak bir kâsede karıştırıyoruz. Salatamızın üzerine sostan gezdirerek yediriyoruz.
Marul, dereotu, maydanoz, roka ve taze soğan ince ince kıyılır. Domates, biber ve salatalık küçük küçük doğranır. Sos malzemesi bir kasede çırpılır, doğranmış salata malzemesiyle hafifçe harmanlanır. Servis tabağına alıp beklemeden servis edilir.
Salatalığı mevsimine uygun şekilde satın almak isteyen kişiler yetişme zamanlarını takip etmektedir. Hasadı haziran, temmuz ve ağustos aylarında yapılan bu sebze reyonlarda yerini almaktadır. Yaz mevsiminde en çok tüketilen ve su oranı yüksek olan bu besin sağlık açısından da vücuda fayda sağlamaktadır.
Her mevsimde yetişenler
Dereotu, marul, maydanoz, nane, roka, tere, pazı, yeşil soğan gibi sebzeler dört mevsim boyunca yetişir.
Yeşil yapraklı sebzeler ve çiğ sebzeler mükemmel bir doğal lif kaynağıdır ve her gün yeterince lif tüketmenin sağlık açısından birçok avantajı vardır: Lifler LDL veya “kötü” kolesterolü azaltmaya yardımcı olur. Kan şekeri kontrolüne yardımcı olur.
Yeşil yapraklı ıspanak, zengin besin profili ile en sağlıklı sebzeler listesinde baş sırada yer alıyor.
Özellikle ıspanak, roka, maydanoz gibi yeşil yapraklı sebzeler ve lahana, brokoli gibi kükürtlü sebzeler yüksek posa ve su içeriyorlar. Hacimce yüksek ve çok düşük enerjiye sahip bu sebzeler kilo vermede ve tokluğa ulaşmada en önemli besinlerin birkaçı.
Malzemeler: Domates, soğan, tuz, pul biber, kırmızı toz biber, sumak, maydanoz, yeşil biber, nar ekşisi, limon ve ceviz. Salatanın en önemli püf noktası her zaman malzemelerin kalitesi ve taze olmasıdır. Malzemeler ince ince doğrandıktan sonra bir kapta karıştırılır.
Lezzetli bir salata yemek istiyorsanız sosu, salatayı yemeden 10 dakika önce malzemelerle karıştırmanız gerekiyor. Önceden hazırladığınız salatayı, sosunu koymadan ağzı kapalı bir kapta buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Salatanızın lezzetli olması için sosla çok iyi bütünleşmesi gerekir.
Marul ve kırmızı lahana ince ince doğranır ve uygun bir kabın içerisine alınır. Üzerine havuç ile turp rendelenir. Tuz, zeytinyağı ve limon suyu da eklenerek karıştırılır. Salatanızı servis tabağına alarak dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz.
Sadece salata yiyerek beslenmek tek çeşit yemek anlamına gelir. Bu durumda vücut protein ve karbonhidrat almadığı için kendini sindirmeye başlar ve yağ kaybı yerine kaslardan kilo kaybedilir. Kas kaybı metabolizma hızını yavaşlatır.
İlkbahar döneminde ekim işlemi yapılırsa, bitkiler yaz aylarında hasat için hazır olacaklardır. Öte yandan ise, sonbahar döneminde ekim işlemi yapıldığında brokoli bitkileri kış aylarında hasat için hazır olurlar.
Kış ayı sebzeleri daha çok yeşildirler. Bunlar arasında ıspanak, lahana, brokoli, havuç, turp, pazı yer alır. Maydanoz, nane, tere gibi yeşillikler de her mevsim yetiştirilebilmektedir. Bu sebzeleri yetiştirmek için mutlaka bahçeye ihtiyaç duyulmamaktadır.
Çiğ soğan yemek de akciğer ve prostat kanserine karşı korunmaya yardımcı olabilir. *Yeşillikler: Marul, roka, lahana, salatalık gibi olanları pişirmeden tüketebilirsiniz.
Yeşil yapraklı sebzeler içerdiği antioksidan maddeler ve lifler sayesinde mutfakta düzenli olarak tüketilmesi gereken besin grubunda yer alır. Yeşil sebze yemekleri tüketen kişilerin damar sağlığı, tüketmeyen kişilere göre daha güçlüdür. Yeşil sebzeler sayesinde sindirim probleminin de önüne geçilir.
Biberleri közleyin, kabuklarını soyun ve dilimleyip bir derin kaseye alın. Üstüne soğumuş brokolileri, mısırı, doğranmış turşuyu ve rendelenmiş sarımsağı ekleyip karıştırın. Yağ, balzamik ve limon suyunu da ekledikten sonra güzelce harmanlayın ve servis edin. Afiyetler olsun!
Önce patateslerimizi haşlıyoruz. Sonra patatesleri küp küp doğruyoruz. İçine soğanı, kıvırcığı, limonu tuzu, bul biber, salatalığı, yağı, iyice karıştırıp servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri