Salatanızın üzerine streç film sarın. Bu şekilde sakladığınız salataları iki üç günden fazla tutmamanızda fayda vardır. Önceden pişirilmiş malzemelerle hazırlanan salataların, bakterilerin üremesini veya yiyeceklerin bozulmasını önlemek için buzdolabında saklanması gerekecektir.
Kapağı sıkı kapanan bir saklama kabının altına 2 kat havlu peçete serip salatamızı güzelce bu kaba dolduruyoruz. Bu sırada elimizle iyice bastıralım ki aralarındaki havayı mümkün olduğunca çıkaralım. Daha sonra en üste de 2 kat peçete serelim kapağını güzelce kapatalım.
Salatalıkları tamamıyla soyuyoruz. Sonra küçük küçük doğruyoruz ve hepsini bir buzdolabı poşetine koyuyoruz. Ağzını sıkıca bağlayıp, dondurucuya yerleştiriyoruz.
Salata sosu dolapta kaç gün saklanır? Malzemeler konusundaysa ilk püf nokta; salata sosunuzun içerisinde mayonez, yoğurt gibi çabuk bozulabilecek malzemelere varsa, sosu hazırladıktan sonra 4-5 gün içerisinde tüketmeniz gerektiği. Aynı zamanda sosu sürekli olarak buzdolabında saklamayı da unutmayın.
SOS SON DAKİKADA EKLENİR
Sos belli bir sırayla konur: Önce limon ya da sirke, sonra zeytinyağı ve en son yenmeden önce tuz.
İlgili 30 soru bulundu
Salatanızı yemeden önce en fazla beş gün saklayın. Birçok önceden pişirilmiş salata, buzdolabında saklansa bile yaklaşık beş gün sonra bozulan mayonez bazlı soslar veya ürünler içerir. Salatanızdaki malzemeleri belirleyin ve en hızlı bozulan malzemenizin raf ömründen daha uzun süre saklamayın.
1- Sindirime yardımcı: Limon suyu sindirim sistemini toksinlerden arındırır, midedeki yanma ve şişkinlik gibi rahatsızlıklara da iyi gelir.
Obezite Doktoru Dr.Fevzi Özgönül, geceleri salata ve meyve tüketilmemesi önerisinde bulundu. Dr. Fevzi Özgönül, “Gece rahat bir uyku uyuyabilmemiz için sindirim sistemimizin dinlenmeye geçmesi gerekir, bu nedenle gece mümkün olduğunca çiğ ve hazmı zor olan salata ve meyve yememeliyiz.
Bir salatanın tazeliği ancak meyvelerle olur diyorsanız o zaman tam tarifine denk geldiniz. Kavanozun dibine biraz pekmezli sirkeli sos koyun. Daha sonra kuru incir ya da kuru üzüm ve ceviz ile devam edin. Doğranmış çilek, siyah üzüm, biraz kırmızı soğan, keçi peyniri ve son olarak marulla salatayı bitirin.
Taze yeşillikleri dolapta saklamak için yıkadıktan sonra nemini almalısınız. Yıkadığınız yeşillikleri kağıt havluyla kurutabilirsiniz. Nemini aldığınız yeşillikleri, bir poşet içine alın. Bu gibi durumda poşetin içindeki havayı da almanız gerektiğini unutmayın.
Sebze ve meyvelerin bol olduğu bahar ve yaz aylarında, derin dondurucuda saklanmaması gereken sebzelerden biri salatalıktır. Salatalık, bol sulu bir sebze olduğu için dondurulduğunda yapısı değişime uğrar. Çözüldüğünde tadını ve tazeliğini kaybeder. Don yemiş diye tabir edilebilecek pörsümüş bir görünüm ve tat alır.
Salatalıkları tamamıyla soyuyoruz. Sonra küçük küçük doğruyoruz ve hepsini bir buzdolabı poşetine koyuyoruz. Ağzını sıkıca bağlayıp, dondurucuya yerleştiriyoruz.
Doğradığınız domatesleri kilitli torbalara pay edin ve hava almayacak şekilde kapatın. Buzluğa yerleştirdikten sonra aylarca muhafaza edebilirsiniz. Kullanmak istediğiniz zaman domatesleri çözdürmeden doğrudan yemeğe aktarabilirsiniz.
Tüm yaprakları kuru olan marullar ağzı kapatılmadan temiz bir poşet içinde buzdolabında saklanabilir. İki günde bir yarım saat kadar dolaptan ve poşetten çıkarılıp havalandırılırsa marulların daha uzun süre taze kalması sağlanabilir. Bu şekilde 5-6 gün solmadan yumuşamadan saklanabilir.
Domates, salatalık ve dereotunu doğrayın. Kalan malzemeleri dilediğiniz ölçülerde koyup zeytinyağı ilave edin. Limon, sirke ya da nar eskisine ihtiyaç olmuyor. Tavuk, haşlanmış yumurta ya da ton balığı ile daha da zenginleştirilebilir. Afiyet olsun.
1 su bardağına yakın su içine; 1 er yemek kaşığı tuz, kırmızı biber, limon tuzu, nane, toz sumak, varsa (koruk ekşisi), nar ekşisi eklenip iyice karıştırılır (eksiliği size az gelirse damak tadınıza göre arttırabilirsiniz) ve salatanın içine aktarılıp harmanlanır içine dilediğiniz kadar buz atılır.
Salatalık, domates, soğan, biber, maydanoz ve naneyi incecik kıyın. Çukur bir kaba alıp, üzerine zeytinyağı, nar ekşisi, yarım limonun suyunu ilave edin. Ceviz ve lor peyniri ekleyip servis yapın.
Uzmanlara göre, koyu renkli yapraklarda besleyici özellikler ve vitamin miktarları daha yoğunlukta oluyor. 5 Diyetisyen ve doktorlar, sağlıklı kilo kontrolü ve zayıflama için günde iki kase salata ve yeşil sebze tüketilmesini tavsiye ediyor.
Her gün sadece salata yemekten kaçınılmaz olarak alacağınız yüksek lif dozu, yalnızca sindirime, kan şekeri kontrolüne ve tokluğa yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda kalp hastalığı riskinizi azaltmanıza da yardımcı olabilir.
Sebzeler :patates, soğan, sarımsak gibi sebzeler dışındaki tüm sebzeler buzdolabında saklanmalıdır.ıspanak, marul ve domates gibi sebzeler 2-3 gün,lahana, havuç,kereviz gibi sebzeler 6-7 gün,taze fasulye,bakla ve bezelye gibi sebzeler 3-4 gün tazeliklerini buzdolabında korurlar.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Salataya neden sirke konur? Sirke, içeriğinde bulunan asetik asit sayesinde besinlerin bozulmadan saklanmasına yardımcı oluyor. Çünkü zararlı bakteriler yüksek asitli ortamlarda yaşayamıyor.
Sirke ile limon arasında ayrım yapmak gerekirse, taze soğanlı bir yeşil salataya limon çok yakışıyor. Domates ve salatalıkla yaptığınız salatalar içinse mutlaka sirke kullanmalısınız.
Salataya neden en son tuz atılır? Cevap. Domates bulunan kaba veya domatesli salataya tuz doktugumuzde bir sure sonra kabin sulandigi görülür. Bunun sebebi ise normalde yogunlugu az olan dis tarafa tuz eklediginizde yogunluk artar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri