Oreo bisküvilerinde salmonella bakterisi ihtimali üzerine şirketin bazı üretim sahalarını kapattığına ilişkin haberlerden sonra üretici firma
Dünyada her yıl binlerce kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Salmonella, şimdi de popüler bisküvi markası Oreo'da görüldü.
Salmonella analizi yapılacak Kinder markalı ürünler arasında; Kinder Sürpriz Yumurta, Kinder Mini Eggs, Kinder Schokobons, Uovo Maxi, Kinder Mix, Kinder Circus, Kinder Happy Moments, Mix Cross Cat Kinder ve Mixed Patisserie PRA, vb. ürünler yer alıyor.
ABD merkezli Oreo üreticisi Mondelez, ürünlerinde salmonella bakterisi ihtimali üzerine 3 fabrikasını kapattı. Kinder ürünlerinde de geçtiğimiz aylarda salmonella paniği yaşanmıştı.
ABD merkezli Mondelez, oreo bisküvilerinde salmonella bakterisi ihtimali üzerine üretim tesislerinde yaptıkları incelemede 'sağlığa zarar verecek herhangi bir duruma rastlanmadığını' duyurdu.
İlgili 45 soru bulundu
Dünyaca ünlü çikolata üreticisi Ferrero'nun Belçika'da ürettiği ürünlerde salmonella bakterisine rastlandı. Belçika'da yetkililer, Ferrero'nun ruhsatını iptal ederken, piyasadaki bütün ürünlerinin de toplatılmasına karar verdi.
ABD merkezli Mondelez firması, salmonella bakterisi ihtimali üzerine 3 üretim sahasını kapattı. Ürettiği atıştırmalıklar arasında Oreo, Milka, Toblerone, Mikado ve Pepito'nun bulunduğu ABD merkezli Mondelez firması, salmonella bakterisi ihtimali üzerine 3 üretim sahasını kapattı.
İlgili yazıya göre yüzde 100 Salmonella analizi yapılacak Kinder markalı ürünler arasında Kinder Sürpriz Yumurta, Kinder Mini Eggs, Kinder Schokobons, Uovo Maxi, Kinder Mix, Kinder Circus, Kinder Happy Moments, Mix Cross Cat Kinder ve Mixed Patisserie PRA ürünleri yer alıyor.
Hangi ülkenin? Oreo , ilk olarak 1912'de Amerika'da üretilmeye başladı. Bugün 12 farklı ülkede üretimi yapılıyor ve onlarca ülkede satışta. Mondelez İnternational firmasının bir markası.
Ferrero'nun Kinder Sürpriz ürünlerinden sonra şimdi de Oreo ürünlerinde Salmonella virüsü tespit edildi. ABD merkezli Ferrero'ya bağlı Mondelez ürünlerdeki bakteri nedeniyle 3 üretim sahasını kapattı.
İtalyan merkezli Ferrero çikolata fabrikasının geçtiğimiz Nisan ayında, Belçika'nın Arlon şehrinde bulunan üretim tesislerinde salmonella bakterisine rastlanması nedeniyle Belçika, fabrikanın üretim ruhsatını iptal etmişti.
Belçika'da en az 62 kişi, Ferrero ürünlerinden kaynaklı Salmonella bakterisine rastlanırken, Almanya ve İrlanda'da da doğrulanmış 15'er vaka tespit edildi.
Dünyanın önde gelen çikolata üreticilerinden Barry Callebaut'un Belçika'daki fabrikasında salmonella bakterisi tespit edildi. Reuters'da geçen habere göre, firmadan yapılan yazılı açıklamada, Wieze kentindeki fabrikada bakterinin 27 Haziran'da bulunduğu bildirildi.
Dünyanın önde gelen çikolata üreticilerinden Barry Callebaut'un Belçika'daki fabrikasında salmonella bakterisi tespit edildi. Firmadan yapılan yazılı açıklamada, Wieze kentindeki fabrikada bakterinin 27 Haziran'da bulunduğu bildirildi.
İşte Salmonella virüsü belirtileri ve tedavisi… ABD genelinde 650'den fazla kişiyi hasta eden 'Salmonella' salgınının sebebinin Meksika'nın Chihuahua kentinden ithal edilen soğanlar olduğu ortaya çıktı.
İtalya merkezli Ferrero çikolata şirketinin ardından salmonella bakterisi şüphesi ABD merkezli Mondelez çikolata şirketine sıçradı. Fransız Le Figaro gazetesinin haberine göre Oreo, Mikado ve Pepito'nun üreticisi olan şirket, ürünlerinde salmonella bakterisi olma ihtimali üzerine 3 üretim sahasını kapattı.
1. oreo'nun püskeviti daha çıtırdır. 2. kreması daha şekerlidir. 3. oreo'nun püskeviti negro'nun aksine delikli değil bütündür. 4. oreo'nun kreması tüm püskevite yayılmıştır, negro'nunki ise sadece ortada birikmiştir, miktar olarak azdır.
Haribo, Alman şekerleme üreticisi.
Tarım ve Orman Bakanlığı, Kinder marka Schoko Bons ürününün iki partisi için toplatma kararı aldı. Toplatılacak ürünlerin parti numaraları L329R03 ve L336R03, son tüketim tarihleri ise 08.07.2022 ve 15.07.2022 olarak açıklandı.
ABD'li çikolata üreticisi Mars, İngiltere ve İrlanda'da Galaxy'nin Teaser bar, Counters ve Minstrels ürünlerini geri çağırma kararı aldı. İngiliz medyasının son dakika geçtiği bilgiye göre; kararın bu ürünlerde ölümcül Salmonella bakterisi taşıma riski nedeniyle alındığı öğrenildi.
Şubat ayında ilk olarak İngiltere'deki şikayetlerle ortaya çıkan, Kinder çikolata ürünlerine bağlı Salmonella bakterisi, kısa sürede 13 farklı ülkede görüldü. Salmonella bakterisinin ilk kez 15 Aralık 2021'de, Arlon'daki Ferrero fabrikasında çikolata ürünleri içeren bir tank filtresinde saptandığı ortaya çıktı.
İtalyan gıda devi Ferrero'nun ürettiği ve dünya çapında bir üne sahip olan çikolata-fındık ezmesi ürünü Nutella'nın başı Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi'nin (EFSA) son raporu sonrası dertte. Raporda, Nutella içerisinde bulunan palmiye yağı, diğer yağ çeşitlerine göre daha kanserojen bir madde olarak tanımlandı.
Ülkemize de, 8 Temmuz 2022 tüketim tarihli, L329R03 parti numaralı Kinder Schoko Bons ve 15 Temmuz 2022 tüketim tarihli, 1336R03 parti numaralı Kinder Schoko Bons ürünlerine ilgili bildirim yapılmıştır. Bu kapsamda bahse konu ürünler için Bakanlığımızca toplatma kararı alınmıştır.
Salmonella bakterisinin vücuda alınmasından yaklaşık 12-72 saat sonra ishal, ateş, bulantı, kusma ve karın krampları şeklinde hastalık belirtileri ortaya çıkar. Hastalık genellikle 4-7 gün sürer ve çoğu kişi tedavi olmadan iyileşir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri