Salon Çiçekleri Hangileridir? Evde yetiştirilebilecek en güzel çiçek çeşitleri arasında benjamin, arokarya, kumkuat ya da guzmanya pek çok farklı alternatif yer alır. Bununla beraber orkide, aşk merdiveni, difenbahya veya kalanşo gibi çiçekler de salonda yetiştirmek için son derece uygundur.
Salon bitkileri, yapay olarak oluşturulmuş mekanlarda doğal elemanlardan izler taşır. Dekorasyonun tamamlayıcı unsurları olarak görev yapar. Modern teknolojinin yarattığı yapaylık arasında, yaşayan ve doğadan yansımayı taşıyan bitkiler, iç mekan organizasyonunda önemli yer tutar.
İlgili 30 soru bulundu
Barış çiçeği genellikle iç mekânlarda tercih edilen salon bitkilerinin arasında yer alır. Bu canlının yemyeşil yaprakları sazlıkları andırır.
Starliçe Bitkisi - Cennet Kuşu Çiçeği, evinizde, salonunuzda, ofisinizde veya herhangi bir iç mekanda başarıyla yetiştirilebilen muhteşem bitkilerden biridir. 2 metreye kadar büyüyebilirler ve bulundukları ortama harika bir görünüm katarlar.
Kökten ayırarak çoğaltma; bu çoğaltma yöntemi en çok tercih edilen yöntemdir. Fazla köklenmiş çiçeğinizin verdiği yavru kökleri ayırarak daha küçük bir saksıya almalısınız. Yavru kök, uygun ısı ve ışık alarak hızlı gelişecektir. Suya koyarak çoğaltma; bu da oldukça pratik bir yöntem.
⏩ Sulama toprak tam kurumadan yapılmalı ancak çok sık yapılmamalıdır, haftada 1 sulanması yeterlidir. Sulama yaparken yapraklara ve çiçeklere su değdirilmemelidir. Fısfıs ile sulama yapılmamalıdır.
Uzun ömürlü çiçek çeşitleri arasında en öne çıkanlar ; gelincik çiçeği, ezan çiçeği, çan çiçeği, ekinezya çiçeği, kasımpatı çiçeği ve haseki küpesi olarak sıralanabilir. İlk olarak çan çiçeğini inceleyelim.
Aloe vera, bambu palmiye, kasımpatı, benjamin, gerbera, deve tabanı, İngiliz sarmaşığı, büyük flamingo çiçeği, altın sarısı şeritli ejder kanı, salon eğreltisi, yelken çiçeği, açelya, beşparmak, kraton bitkisi ve peru mumu odanın havasını etkili bir biçimde temizliyor.
Ev içinde saksıda yetiştirilebilecek çok sayıda bitki vardır. Barış, Flamingo, Atatürk, Ebegümeci, Yasemin, Sardunya çiçekleri ve Afrika Menekşeleri; en çok yetiştirilen ev bitkilerinden sadece birkaçı... Bunların yanında Antorium, Orkide, Deve tabanı, Kaktüs gibi bitkilere de ev içinde yer verebilirsin.
Krizantem, orkide, gül, şakayık, mimoza, karanfil ve tamamıyla yeşil bir görüntüye sahip olan bu çiçekler arasında ilk başta bulunmaktadırlar. Gerek kokuları güzel olan gerek de görüntüleri mükemmel olan ve tamamen estetik yönden bile kişileri etkisi altına alan bu bitkiler eve şans getirmektedir.
Peki tercih edeceğiniz hangi çiçek eve bereket getirir. Afrika menekşeleri, portakal ağacı, nergis, şans bambusu, para ağacı, bonsai gibi çiçekler eve bereket çekmek için kullanılabilir.
Üzerlik otu nazarlık olarak çeşitli kültürlerde nazara karşı etkili olmasıyla nedeniyle yaygın olarak kullanılır.
Aspirinlerin toz haline gelmiş hali ve bir tatlı kaşığı ölçü maya su ile iyice birbirine karışına denk karıştırılır. Karışım sonunda bitkilere yapılan karışım verilir. Tüm bu karışımlar bitkilerde hızlı sonuçlar almak ve gür, dolu dolu çiçeklere sahip olmak adına yapımı basit çiçek coşturan karışımlardır.
Çiçeğinizin toprağında yeteri kadar mineral ve vitamin kalmadığı zaman çiçeklerinizin yaprakları zamanla sararabilir. Çiçekler topraktan yeteri kadar besin alamadığı zaman yapraklarında sararma gibi belirtiler gösterir. Bu durumda kesinlikle çiçeklerinize besin takviyesi yapmanız gerekmektedir.
Çiçeklerin tek istekleri doğru bir yer ve doğru zamanda verilen sudur. Salon bitkilerinin günlük bakımlarını yapabilmek için ihtiyacınız olan, su haznesi çok dar olmayan bir sulama kabı, yapraklarını nemlendirmek için bir sprey kutusudur. Hafta da 1-2 kez sulayıp, aydınlık yerlerde muhafaza etmeniz yeterlidir.
Parlak ışığa ve az miktarda güneşe ihtiyaç duyan bu bitkiler doğuya veya batıya bakan bir alana ekilmelidir. Uzun süreli olarak kuzeye bakan bir konumdan kaçınılmalıdır. Çünkü starliçe bitkisi, uzun süre karanlık ortamda kalırsa büyüme hızı yavaşlar.
Starliçe Bitkisi Bakım Detayları
Uygun koşullarda dış mekanda da yetişebilen peyjaz düzenlemelerinin vazgeçilmezidir. Toprak hafif derecede nemli kalacak şekilde bir sulama rutini oluşturabilirsiniz. Nemli ortamları çok seven starliçeler, ara sıra yapraklarının bir bez yardımıyla silinmesinden çok keyif alırlar.
Bitkinizin yapraklarının büyüdükçe yırtılması tamamen doğal bir durumdur. Zaman içerisinde rüzgar aldıkça yapraklarında doğal yırtılmalar meydana gelecektir. Eğer yapraklarında ani ve hızlı bir yırtılma gözlemliyorsanız bulunduğu ortamın çok fazla rüzgar alıp almadığını kontrol etmelisiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri