Gösterge yalnızca belirli pozisyonlarda düzgün çalışır: Şamandıra kısmı arızalı ise yakıtın bazı seviyelerinde düzgün çalışabilir. Örneğin, tam dolu bir depoyu yarısına kadar sağlıklı bir şekilde ölçüp daha sonra ölçümü kesebilir. Bu durumda yakıtınız yarımın altına düştüğünde çalışmayıp sabit kalacaktır.
LPG Şamandıra Arızası gösterge paneli bölümünden kolaylıkla anlaşılabilen bir problemdir. Problemin yaşanma nedenleri farklılık gösterilse bile genellikle şamandıranın bağlantı kurduğu bölgelerle tamamen iletişimi kesmesi, depo bilgisinin aktaramaması gelmektedir.
Kaynaktan gelen sıvıyı durdurma ve harekete geçirme düzeneğidir. Şamandıra sistemi, mekanik sistemlerin günlük hayatta kullanılan belki en pratiği olup, su deposu, rezervuar gibi sıvı depolamaya ve akışını yönetmeye yarayan her yerde sıklıkla kullanılan bir mekanizmadır.
Benzin şamandırası yakıt şamandırası veya depo şamandırası isimleri ile de bilinir. Benzin şamandırasının araçların içerisindeki görevi ise depoda bulunan yakıt miktarlarını bir sinyalden yardım alarak gösterge paneline iletebilmektir.
Ya ateşleme yapılmıyor ya da benzin motora ulaşmıyordur. Benzin pompasının çalışıp çalışmadığını, sessiz bir ortamda kontağı açarak ve dinleyerek anlaşır. Aracın arkasından uğultu gibi kısa süreli bir ses gelmesi gerekmektedir.
İlgili 23 soru bulundu
Motora gaz verdiğiniz esnada ekleme ya da boğulma gibi gaz almama sorunları meydana geliyorsa bu da pompa arızasının habercisidir. Aracınız olması gerektiği gibi hızlanmıyor ise veya gözle görülür bir biçimde performans kaybı mevcutsa pompa arızası olabilir.
Benzin pompası arızasının çözümü mevcuttur. Bireysel olarak sürücü tarafından yapılabildiği gibi uzman teknik servisler aracılığıyla da yapılabilir.
Şamandıra Sıkça Sorulan Sorular
%5 indirimle Lineaeffe Porta Nightlıght Şamandıra 30gr 141 TL'ye, %34 indirimle Tezeller 3/4" Flatör (Şamandıra) 114 TL'ye, %36 indirimle Captain Eva Renkli Şamandra Yuvarlak Top Model D 30 gr 49 TL'ye, %10 indirimle Zargana Olta Şamandırası Bulrag 30 Gr 41 TL'ye sahip olabilirsiniz.
Şamandıra (denizcilik) Denizde yol göstermeye, bir tehlikeyi veya geçiş yolunu haber vermeye yarayan yüzer cisim.
Kaynak su kesildiğinde ve belirli düzey altına indiğinde su basımını gerçekleştiremez. Şamandıranın su deposu delinip yanına takılması birkaç yıl sonra delik kısım çevresinde problemler oluşmasına hatta depo kaybına varabilecek sorunlar doğurur.
Şamandıranın kireçlenmesi ( şamandıra arızası çok önemli bir arıza olmayıp; arızanın sebebi genel olarak suyun kireçli olmasından dolayı,şamandıranın kireçlenmesidir.
Ancak bu lamba, aracın yakıtı bittiğinde değil; “bitmeye yakın olduğunda” yanıyor. Dolayısıyla benzin uyarı ışığı yandığında da araç belli bir kilometre katedebiliyor. Bu da “yedek depo” olarak bilinen -fakat depo ile hiç de benzerliği olmayan- genleşme tankı/haznesi sayesinde oluyor.
LPG şamandırası, kullanıcılara ve gaz dağıtım şirketlerine depolama tanklarının doluluk durumunu göstererek, gaz tedarikinin güvenli ve sürekli bir şekilde sağlanmasına yardımcı olur. Ayrıca, gaz sızıntıları ve aşırı doluluk durumları gibi güvenlik sorunlarını önlemeye yardımcı olur.
Şamandıra Çalışma Prensibi
Boruyu açarak kapatan mekanizma ise su seviyesi düştüğü zaman açık bir pozisyonda bulunarak sıvı dolmasına izin verilir. Sıvı miktarı arttıkça belirli bir seviyeye yükselir. Dolayısı ile mekanizma boruyu kapatarak sıvı akışının da kesilmesini sağlar.
Şamandıra üzerinde tanka giren ve çıkan gazın iletim hatlarını açıp kapatmak için bir adet el ile kumanda edilen bir vana mevcuttur. Bu vanalar bakım, kaza ve yangın anında LPG giriş ve çıkışını kapatmaya yarar.
Bazı firmalar tarafından şamandıra değiştirilmeyip inceleme yapıldıktan sonra arıza gösterdiği parçanın durumuna göre onarımı yapılabiliyor. Bu tarz bir işlem yaptırmak isterseniz fiyat teklifi alabilirsiniz.
Şamandıralar; Işıklı, Çanlı, Palamar şamandırası olmak üzere 3 tiptedir. İki türlü şamandıralama sistemi vardır: Lateral(yanlaç) şamandıralama: Bu sistemde seyre emniyetli bir kanal veya su yolunun iki yanı işaretlenerek gemilerin bunların arasında gitmeleri sağlanır.
Flatör Nedir? Havuz ve su depolarındaki su seviyesinin belirli bir seviyede tutulmasına sağlayan malzemeye flatör denir.
Cevap: LPG'li araçlarda benzin pompası çalışmalı mı? Pompa çalışmaya devam etse LPG ile benzin tüketimi de olur ki bunu farkedersiniz.
yakıt filtresi tıkanmış demektir ve bir an önce değiştirilmelidir. Yakıt filtresi, zamanı geldiğinde değiştirilmez ise yakıt pompası arızası oluşmasına sebep olarak motorun gücünü etkiler ve zaman içinde motor çalışamaz duruma gelir.
Mazot pompası, aracın yakıt sisteminin düzenli olarak bakımdan geçmemesi ya da sürekli olarak kalitesiz yakıt kullanımı nedeniyle bozulur. Ayrıca sıklıkla aracın çeyrek depo olacak şekilde doldurulması ya da düzenli olarak düşük miktarlarda yakıt almak da yine mazot pompasının arızalanmasına sebep olabilir.
Mazot pompası arızalanırsa gerekli miktardaki yakıtı ve basıncı motora iletmeyeceği için motor düzgün çalışmayacaktır. Düşük yakıt basıncı aracın zor çalışmasına, hatalı ateşleme yapmasına, tekleme ve stop etme gibi problemlere yol açacaktır.
kontrollü ortak yakıt sisteminin aşınan bir parçası olan yüksek basınç yakıt pompası ve ona hareket veren itici fincanı (febi no: 37162) inceliyoruz. Bu parçalar hasar aldığı veya aşındığı zaman motor sesi artışı, motor performans kaybı, düzensiz çalışma ve tekleme belirtileri görülebilir.
Araçlarda benzin pompası çoğunlukla arka koltuğun altındaki bir bölmede bulunur. Pompanın değişiminde uzman yardımı alınması önerilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri